Kedimi Kuru Mamaya Nasıl Alıştırırım?

kittenchicken
kittenchicken

1013 Puan

Şu anki üçüncü kedim, daha yavru. Ama biraz da benim hatam ile şimdiden yaş mamalara alıştı. Tavuk haşlamaları vs çok lezzetli geliyor tabi prensese. Kuru mama yemek istemiyor haklı olarak. Yaş mamasının içine atarsam anca öyle yiyor. Diğer kedilerim ne bulurlarsa yiyorlardı. Aç bıraksam biraz illa ki yer ama işte kıyamıyorum

3 CEVAP

kadis
kadis

40375

Merhaba, öncelikle evet kediler ev yemeği veya yaş mamaya alıştığı zaman kuru mamada aşırı sorun yaratıyorlar. Kediler zeki varlıklar oldukları için yemezlerse istediklerini alacaklarını bilirler.
Benim öyle bir bebeğim vardı, önce yaş mamanın içine az kuru mama ekledim, sonra miktarı arttırdım. zamanla yaş mamayı azalttım sadece suyuyla kuru mamayı ıslattım.. daha sonrasında yaş mama hiç vermeden kuru mamayı önüne koydum ve hiç ilgilenmedim ama tabi gözetimim altındaydı ilgilenmiyor gibi görünsem de, başta acıkınca biraz nazlandı ama yemek zorunda kaldı böylelikle alıştırmış oldum :) yaş mamayı da 20 günde bir veriyorum en fazla.
ancak belirteyim kuru mama kabında bu söylediğimi uygulayın aynı mama kabı olsun ki alışması kolay olsun.

kittenchicken
kittenchicken

1013

cok tesekkur ederiim deneyecegim seyi, umarim vazgecer prenses. oyle bir bakiyor ki kiyamiyor insan. essek kafali biliyor tabi bunu.. vazgecirecegim kafaya koydum!

kittenchicken
kittenchicken

1013

**dediğiniz şeyi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 959 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR