Eve Yeni Bir Kedi Getireceğim Diğer Kedim İçin Sorun Olur Mu ?

F0U
F0U

236 Puan

Benim 6 aylık erkek bir kedim var ve yeni bir kedi sahiplenmeye düşünüyorum. yaklaşık 2-3 aylık dişi bir kediydi evdeki kedim sorun çıkartır mı bu konuda ?

8 CEVAP

Kedinizin cinsini öğrenebilir miyim?
Her kedi cinsine göre farklılık gösterir. Ama her kedinin karakteri farklıdır tabi ki. Yalnız alışmaları zor olursa eski kedine daha çok ilgi göstermelisin. Yoksa psikolojik bunalım vb. sorunlar olabilir.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kademeli alıştırma yaparsanız sorun olacağını sanmıyorum. Ve kedileri kısırlaştırın lütfen

F0U
F0U

236

Tamam sağolun

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben cinsle hiç alakası olduğunu düşünmüyorum. Benim iran kedim var. Kedilere karşı çok ilgili ve evde bir arkadaş istiyor. Başka birinin iran kedisi yavru olmasına rağmen kendi gibi bir yavruya alışamamıştı.
Evinde tekir ve iran kedisini veya tüysüz kedi ve iran besleyenler var. Tamamen kedinin karakteri ile ilgili bir durum. Birde yaş etken bence buna.Yaşını almış ve ağır başlı bir kedinin yanına yavru ve hareketli bir kedi alınırsa alışmaması normal bence.
Kediniz 6 aylık ve yavruluktaki aşırı hareketli halinden az da olsa değişmeye başlamıştır diye düşünüyorum. Tabi 1 yaşını geçmiş olsada hareketinden odun vermeyenler de oluyor. Diğer etken ergenliğe girmeye yakın olması,erkek kedide kızgınlık dönemi olmadığı ve her zaman çiftleşmeye hazır olduğu için yavru bir kedi olsa dahi onu rahatsız edebilir.
Bildiğim kadarıyla kısır olmayan erkek kedilerin yanında dişiler daha erken kızgınlığa girebiliyor. Bu da kaza olarak çiftleştirme ihtimallerinin yüksek olduğu anlamına geliyor. Zaten kızgınlığa erken girmese bile eninde sonunda girecek. Yine aynı durum olma ihtimali yüksek. Erkek kedi koku bırakmaya başlayacak. Dişiyi çok rahatsız edecek. Çiftleşmeye izin verseniz bir kez bu onu durdurmaz. Sokaklarda çiftleşmek için dişinin yavrularını öldürüyorlar. Tabi evde bu olma ihtimali çok düşük. Yinede bir evde kısır olmayan erkek ve dişi kedi çok zor. Bu yüzden ilk yorumumda kısırlaştırın demiştim

Bence yemeklerini ayrı tuvaletlerini aynı yap. Yemek yerken birbirlerine dalaşmasınlar. Ama tuvalette birbirlerinin kokularını alıp alışacaklardır. 2-3 gün sonra yemeklerinide aynı kaba koy.

Bence yemeklerini ayrı tuvaletlerini aynı yap. Yemek yerken birbirlerine dalaşmasınlar. Ama tuvalette birbirlerinin kokularını alıp alışacaklardır. 2-3 gün sonra yemeklerinide aynı kaba koy.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Her şeyin aynı özellikle kum kabinin aynı olması bulaşıcı hastalık riskini baya artırır. Koku olayi zaten kademeli alıştırmanın temelini oluşturuyor

Kedinin bulaşıcı hastalığının olup olmadığını bilmiyorum ama aklıma takılan birşey var 30-40 kedisi olan birisi var hepsi aynı kaplardan yemek yiyor ve büyük bir küvet gibi birşeyin içini tuvalet olarak kullanıyorlar. Şimdi onlardan birisi hasta olduğunda diğerleri hasta olabilirmi? Bide grip falan tuvaletten bulaşır mı?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1281 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR