Çok Fazla Soru

Goupe
Goupe

114799 Puan

Merhaba ben ailem izin vermediği halde annemin haberi olmadan eve kedi aldım. Annem eve geldiğinde kediyi çok sevdi kumunun parasını falan hemen verdi birazda naz yaptı :) Kedimle ilgili birçok soru soracağım.


1- Kedimin ağzı çok kokuyor ve kedim çok afedersiniz osuruyor. Kediyi aldığım yerde sürekli ıslak mamayla besleniyordu. Mama alana kadar 1-2 günlük mama vermelerini istedim mamanın yarısında et vardı. Koku bununla ilgili olabilir mi?


2-Kedim hep kucağımda duruyor mama yiyip hemen kucağıma zıplıyor. Bende sürekli seviyorum ama bazen anında bir elime tırnaklarını geçirip ısırıyor ve bırakmıyor. Bir elimle sevmeme izin verin diğerine vermiyor. Bunun nedeni ne? Evde tırmalayabileceği birsürü şey var.


3-Birde ben lavanta kokulu kum aldım silika değil toprak gibi birşey. Kum poşedinin içi çok güzel limonlu birşey kokuyor. Kumu kaba döktüm ve hala bir koku alamadım. Kumun yanına yaklaşınca sadece kaka kokuyor. Ve kakasıda çok kötü kokuyor. Buda mı mamayla ilgili?


4-Kediyi aldığım 24 saat falan oldu 7-8 kez kaka yapmıştı normal mi? Eskiden kedim günde 2-3 kez yapıyordu.


5-Kedimin tüyü çok dökülüyor bugün kaşarla yumurta sarısını karıştırıp verdim ve tüylerini sürekli tarıyorum. Yapmam gereken başka birşey varmı?


6-Birde kedimin ağzının kenarında 2-3 tane küçük top gibi birşey vardı tüylerine yapışmış gibiydi mama falan diyip aldım mantar böyle birşey mi?


Yardımlarının için şimdiden teşekkürler.

9 CEVAP

Badems
Badems

12123

Öncelikle hayırlı olsun, umarım çok uzun ömrü olur :)
İlk sorudan başlayayım. Kediniz yavru diye düşünüyorum, kaliteli bir kuru mama alın ona. Ben Pro Plan yavru kedi maması kullanmıştım, ama burada Royal Canin kitten kullanıp memnun olanlar da var. İkisinden birini alabilirsiniz. Tamamen mamayla alakalıdır.
Yavru olduğu için, son derece hareketli ve enerjik şu an. Tabii ki oyun oynamayı çok istiyor, ondan daha da çok sizin ilginizi istiyor. Eğer çok fazla oynayamıyorsanız dikkatini çekecek oyuncaklar alın. Onun ısırabileceği türden. Minik toplardan da alabilirsiniz içinde zil olanlara bayılıyor yavrular. Tırnaklarını kestirin veterinere, yavruların tırnakları daha bir yırtıyor.
Kakası normal koşullarda da güzel kokmuyor, ama mama daha beter kokmasını sağlayabiliyor. Bu da yine kaliteli bir mamaya çıkıyor :) Pisipisi ince taneli kedi kumu mis gibi pudra kokar. Yavru kedilerin alışması için de birebirdir. İnce taneli olduğu için dağıtabilir, bunun için de kalın tanelisiyle karıştırabilirsiniz.
Biraz fazla kakasını yapmış sanki. Azar azarsa normal olabilir ama, 2-3 kereye denk gelebilir. Yavrular daha fazla mama tükettiği için iyi çalışıyor sanırım bağırsakları :) Yeter ki yapsın, kabız olmasından çok çok iyidir.
Çok uzun tüylü mü yoksa kısa tüylü mü ? Yumurta sarının iyi geldiğini biliyorum ama kaşarla birlikte hergün verilmesi ideal mi bilemiyorum. Bence haftada birkaç gün verilmeli. Gimpet baby past kullanabilirsiniz tüylerini yutarsa dışkıyla atmasını sağlar. Aynı şekilde gimpet multivitamin var o da iyi gelebilir tüy dökülmesine.
Ağzının kenarındaki şeyleri anlamamız için fotoğraf eklemeniz gerekir, böyle çok zor bir şey söylenebilir. Bu arada bir an önce veterinere gidip iç-dış parazit aşısını yaptırın lütfen. 4 aylıktan sonra da karma,kuduz aşılarını birer hafta arayla yaptırabilirsiniz.

Badems
Badems

12123

Evde kalacaksa hep kediniz kestirin tırnakları, bu yöntem dışarıdakiler ve eve girip çıkanlar için önerilmez sadece, dışarıdayken kendini koruyabilsin diye. Çok iyi yapmışsınız sahiplenmekle, yavrular yetişkinlerden daha çok uyuyor. Kucağınızda uyuması da çok normal benim bahçemde baktığım yavrularda kucağımda uyuyor, zor bela yuvalarına sokuyorum. Büyüyünce byük ihtimalle yapmayacak bunu tadını çıkarın o yüzden. Yoğurt sağlıklı bir bağırsak florası olması için iyidir. Kalsiyum içerdiği için de kemiklerine faydalıdır. Haftada 2-3 kere bir tatlı kaşığı kadar verebilirsiniz ne az ne çok yani. Süt vermeyin lütfen, bilinenin aksine iyi gelmez kedilere. Bunun dışında arada bir haşlanmış tavuk, balık, yaş mamaları, yumurta sarısını, peynir, ciğer türü şeyleri verebilirsiniz yine çok sık olmamak şartıyla. Kediniz kaç aylık? 2 aylık ve üstüyse iç-dış parazit yapılabilir. Diğerleri için 4 ayını doldurması beklenir. İç parazit onun kadar sizin için de önemli çünkü. Bir de dışkısını kontrol edin, beyaz kurtçuklar varsa bu paraziti var anlamına gelir. Karın şişliği de yapar.

Goupe
Goupe

114799

Kedim kısa tüylü ve yavru. Ama hiç oyun oynamıyor neden bilmiyorum ama hep kucağımda yatıyor mamasını falan yiyip masamda geziyor biraz evde geziyor daha çok kucağımda veya koyduğum yerde oturup biblo gibi kalıyor. Kakasını azar azar yapıyor 1-2 topak gibi birşey. Bu arada ağzının kenarındaki şey gitti. Birdahada gelmedi. Kedim daha küçük olduğu için aşılarını yaptıramıyorum.Mama konusu benim için ve kedim için çok önemli uyarınızı ddikkate alacağım. Bu arada yumurta sarısını hergün değil hafta 1-2 kez vereceğim. Şuan bile kucağımda esneyip uyukluyor hayvan oyun oynamıyor :D Kedi dükkan gibi bir yerde yatıp kalkıyordu ve sürekli sokakta yaşıyordu ve sokakta çok enerjikti belki ilk günlerinde dinlenmek istiyor olabilir. Kedinin tırnaklarını kestirmek hiç aklıma gelmedi ben doğasında tırnaklarının olması vardır diye düşünüyordum ne bileyim depresyona girer falan diye düşünmüştüm. Size karşı çıkıyormuş gibi olmuşsa kusura bakmayın. Tavsiyelerinize kesinlikle uygulayacağımdan emin olabilirsiniz. :) Birde sizi forumda hayranlıkla okurken kedinize yoğurt verdiğinizi öğrendim yararı nedir?

Goupe
Goupe

114799

Birde kedim sütü çok istiyor suyla karıştırıp veriyorum birşey olurmu ? İshal olduğunu söylüyorlarda

tika_waylan
tika_waylan

13980

Sut sakin verme. Yogurt verebilirsin. Pro Plan orta kalite mamalar icinde fiyat olarwk uygundur. Cok daha iyi mamalar var ama biraz pahali o sebeple en optimumu Proplan junior.
Tirnaklari ucundan kesiliyor dogasina aykiri bir sey degil merak etme hatta bir iki vete kestir gor ucundan azicik sorna sen kesebilirsin. Tirnaklarini torpuleme icin tirmalama tahtasi alabilirsin. Gerci usluymus ama cok hareketlenip yaramazlik yaparsa kagitlari top yap at kossun yorulsun enerjisini atsin. Tavukla pirinci haslayip da arada verebilirsin. Ama once kuru mama. Yumurta haslayip sarisini haftada bir iki ver. Bir de tuylerini yaliyor ya o tuyler midede birikiyor iste onlari atmasi lazim.
Kedi cimi diye bir sey var ondan alip evde yetistorebilirsin sokakta da o cimlerden yerler. Ya da Malt Soft alabilirsin Malt tuylerini yuttugunda kakasiyla rahat atmasi icin ama cok kucuklere veriliyor mu tam bilmiyorum acikcasi. Gimpet vitaminler de ek besin takviye icib multivitamini var mesela kediler cok seviyor benimkinin tiylerde etki yaratmadi ama gene de kullaniyorum. Cok iyi yariyor diyenler var belki seninkinde de ise yarar kucugunden alirsin olmadi. Saglikla buyusun insallah

Goupe
Goupe

114799

Tüylerini taradım ne var ne yok topladım artık tüyü çok az rahatsız etmeyecek kadar dökülüyor. Yavrucağı kimse taramamış. Kedi çimi denilen şey bizim şu bahçedeki çimmi yoksa özel bir çimmi. Birde benim babam et hastası neredeyse her akşam et yiyoruz kediye et versem birşey olurmu. Çok güzel bir şekilde sorunları gittikçe azalıyor. Annem kucağımda kediyi gördükçe oh oh maşallah sanada arkadaş oldu falan diyor. Ödevler bitmek bilmiyor stresimi çok güzel alıyor. Arkadaş olduk artık. Bugün tüylerini toplamak için eve bir süpürge tuttum çok korktu sevip sakinleştirdikten sonra salona koydum. İnşallah mutlu mesut yaşarız. Bu arada pro plan almaya karar verdim artık. Bu arada yaş mama ile etin arasında ne fark var? İllaha yaş mama vermek zorundamıyım?

Badems
Badems

12123

Kedi çimi almayın, kusarak attırıyor tüyleri mideden bu bence işkence. Bunun yerine yavru olduğu için Gimper markasının Baby paste macununu alın. Haftada bir kaç gün verin dışkıyla atacak tüyleri. Et verebilirsiniz ama baharatlı olmaması lazım. Ayrı bir yerde ufak bir parça kendi halinde pişecek şekilde verebilirseniz olabilir, ama hergün vermeyin bu sefer kuru mama yemez. Yaş mama daha fazla hoşuna gidecek bir şey onun. Yine sık olmamak şartıyla verilmesi gerekiyor. Paket halinde olanları tamamen vermemelisiniz mesela yavru olduğu için ishal olabilir. Paketin yarısını ya da bir kaşık olacak şekilde haftada bir verebilirsiniz. Ana besini kuru mama, diğer şeylerin hepsini azar azar hergün olmamak şartıyla vermeniz gerekir. Çok fazla tüy problemi olursa furminatör denilen taraklar var onlardan alabilirsiniz. Sık dişleri olduğu için bütün ölü tüyleri alır, normal taradığınızda çıkan tüyden 3-4 kat daha fazla tüy gelir. Bu arada, kirada mısınız kendi eviniz mi bilmiyorum fakat camlara sağlam sineklik taktırın lütfen. Atlamaz, düşmez demeyin cidden düşüyorlar.

Goupe
Goupe

114799

Yok kendi evimizdeyiz ve kış geliyor kapıyı pencereyi alt komşu yakmadığı için açamıyoruz. Açınca ev ısınmıyor. Gerçekten yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulayacağım.

Badems
Badems

12123

Ama yazın açacaksınız camları, o yüzden dedim :) Rica ederim ne demek yararı olduysa ne mutlu bana.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1020 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR