Oğlumuza Arkadaş Alma Konusunda Fikirlerinizi Paylaşır Mısınız Lütfen

murvet
murvet

169 Puan

oğlumuz yaklaşık altı aylık, bir taraftan sağlığı huzuru için kısırlaştırma planları yaparken, bir taraftan da oğlumuza bir kız arkadaş alsak ailemizi büyütsek mi diye hayal kuruyoruz.
ikinci (ve yavrulayacağı için 3. 4. ) kedi fikrinde henüz net değilim, istiyoruz ama altından kalkıp kalkamayacağımız konusunda tereddütlüyüm.
bir taraftan da oğlumuzun ergenliği- kızgınlığı yaklaşıyor. İlk kızgınık dönemini veterinerden ilaç yardımı ile atlatıp, eş alma konusunda karar verene kadar zaman kazansam, eğer dişi alırsak bir kere bebişleri olduktan sonra kısırlaştırsam nasıl olur?


kısırlaştırılmamış dişi ve erkek kedi sahibi olan varsa fikir verebilir mi.

3 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben kedi kısırlaştırıp sonra kısır dişi bir kedi sahiplenin.
Öncelikle erkek kedilerin ergenliğe girdikten sonra her zaman çiftleşmeye hazırdır ve bu dönem gerçekten çok sıkıntılı ve hayvanı ciddi yıpratan bir dönemdir. Erkek kedi sahibi olarak söylüyorum ve çiftleştirmek için dişininde erkeğinde en az 18 aylık olması gerekiyor.
Aynı evde kısır olmayan dişi ve erkek kedi çok problem oluyor. Erkek kedi sürekli çiftleştirmek istiyor ve dişiyi ciddi rahatsız ediyor. Dişinin kızgınlık döneminde hatta yetişkin olup olmamasına bakmıyorlar. Bu dişi kediyi psikolojik olarak çok rahatsız eden bir durum.
Doğum ve kızgınlık dönemi dişi için çok yıpratıcı ve stresli bir dönemdir.
Ayrıca 3. Veya 4. Kedi diyorsunuz 9 tane doğurursa ne olacak? Hepsine bakmanızın mümkün olacağını sanmıyorum.
Dişi kedinin annelik duygusu 2 ay sürer ve sonrasında kendi yavrularıyla rahat bir şekilde çiftleşebilirler. Erkek kedilerde babalık diye bir şey yok. Yani anne ve baba kavramı onlarda olmadığı için aile kavramı da olmuyor. Birbirine karşı davranışlarının nasıl olacağını zaten hiç bilemezsiniz.
Son olarak kedinizin bir veya birden çok kedi ile evini paylaşmak istediğine emin misiniz?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tika_Waylan
Ergen erkek kedi sorunu ciddi bir şekilde yaşadım. Tek kelimeyle korkunçtu.
Koku demek doğru olmaz ona resmen vıcık vıcık sperm püskürtüyorlar. Ben ilk elimi üzerine koymamla karşılaştım o şeyle. O kokunun burnumu ve miğdemi yakışını hâlâ hatırlıyorum. Birde ayıp olacak ama çiftleşme hareketleri yapıyorlar önlerine gelen her şeye. Çok rahatsız edici bir durum. Ben keşke daha önce kısırlaştırsaydım diyorum ama 8 aylık iken sahiplendikten 1 ay sonra ergenliğe girdi. Bize tam alışsın vb. derken kısırlaştırmam 13 aylıkken oldu
En iyisi ergenliğe girmeden önce kısırlaştırmak. Çünkü benim kedimde olduğu gibi bazı şeyler edinsel olarak bir müddet devam ediyor

tika_waylan
tika_waylan

13980

Erkek kediler icin ilac olmuyor o disi kediler icin ben de olanaklarim genisleyince ogluma arkafas istiyorum o da 6.ayina yaklasti. Ama kisir disi kedi sahiplenmek istiyorum acikcasi.
Bakin kisirlastirilmasinda sorun yoksa kisirlastirin erkek kedinin kisirlastirilmasi daha kolay ve sorunsuz ayrica onun sagligi icin daha iyi. Bir de erkek kediler her yere isiyor kizginlik doneminde disi kokusunu alsin diye isaretleme yapiyormus gercekten zor oluyormus. Hele o koku temizlikle zar zor cikiyormus. Bunu isterseniz veterinere sorun benim onerim eger kisirlastirilmasini engelleyrcek bir saglik problemi olmadigi muddetce onun sagligi ve sizin de rahatiniz icin kisirlastirma

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 762 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR