Kuş Yemleri

(1)

349 TL ve ÜZERİ SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA!

Kuş Yemleri

Çeşitli tahıl tanelerinin karışımından oluşan, çeşitli vitamin ve minerallerle desteklendiği için sağlıklı bir gelişim imkanı sunan kuş yemleri, yaşamını kafeslerde sürdüren kanatlı canlıların en temel ihtiyaçları arasında yer alıyor. Kaliteli kuş yemi çeşitleri sayesinde dostlarımızın karnı doyarken aynı zamanda bağışıklık sistemleri güçleniyor, tüyleri parlıyor ve yaşam süreleri uzatılabiliyor. Birçok farklı çeşide sahip olan bu besinler cinslerin sağlık gereksinimleri doğrultusunda farklı formüllerle geliştiriliyor. Besin değerleri özenli paketleme ile korunuyor ve yemlerin hava ile teması engelleniyor. Dolayısıyla içerikleri sağlıklı olmasının yanı sıra kalite standartları karşılanarak paketlenmeleri hava ya da temas yoluyla meydana gelebilecek mikrop veya bakteri bulaşma ihtimali de engelliyor.

Petlebi.com'da birbirinden taze ve kaliteli kuş yemleri sizleri bekliyor! Dostunuzun yaşı, cinsi ve ihtiyaçları doğrultusunda seçim yaparak en uygun fiyatlarla alışveriş keyfini yaşayabilirsiniz.

Kuş Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Kuşların beslenmesi ile ilgili dikkat edilmesi gereken birçok farklı kriter bulunur. Onları yalnızca tahıllarla veya tohumlarla beslemek tercih edilen bir yöntem olarak kabul edilmiyor. Beslenme karın doyurma eyleminden çok daha geniş kapsamlı bir kavram olduğu için kuş yemleri kafeslerde yaşayan kanatlıların gelişim dönemlerine özgü ihtiyaçları düşünülerek mineraller, vitaminler ve ek besinlerle zenginleştiriliyor. Sahip oldukları besleyici değerlerin yanı sıra kuş yemleri dostlarımızın cinsleri doğrultusunda lezzet beğenilerine de hitap ediyor. Günlük öğünlerini severek yedikleri için iştahsızlık sorununun önüne geçiliyor ve almaları gereken tüm besinleri aldıklarından gelişimleri en verimli şekilde destekleniyor. Kuş beslenmesi ile ilgili bilinmesi gereken bir diğer önemli husus da tazeliğin çok önemli olduğudur. Taze ve steril bir şekilde saklanan kuş yemleri kanatlı arkadaşlarımızın kapması muhtemel hastalıklardan korunması adına da büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Kuş Yemi Çeşitleri

Petlebi.com üzerinden birbirinden sağlıklı kuş yemi çeşitleri arasından dostunuzun cinsine, damak zevkine, gelişim evresine ve özel ihtiyaçlarına yönelik seçimler yapabilirsiniz. İlgili kategorimizde muhabbet kuşu yemi, papağan yemi, kanarya yemi, yavru kuş yemi, kızıştırıcı kuş yemleri, konuşturucu kuş yemleri gibi farklı alternatifleri tek tıkla görüntüleyebilirsiniz. Ürün grupları arasındaki farklılık ambalaj ağırlıkları ve ürün içerikleri noktasında da görülmektedir. Örneğin muhabbet kuşları için şeker ilavesiz, yumurta ilaveli, ballı meyveli, kondisyon sağlayıcı, okaliptüslü, karışık meyveli ve karışık tahıllı gibi formülleri bulabilirsiniz. Benzer ürün çeşitliliği papağanlar için geliştirilen yemlerde de görülmektedir; şeker ilavesiz, meyve aromalı ve yumurtalı içeriklere erişebilirsiniz. Kanarya yemleri arasında da yumurtalı, öttürücü, orman meyveli, ballı ve yumurtalı, enerji verici ve şalgamsız gibi ürün çeşitlerini bulmanız mümkündür.

Kuş Yemi Faydaları

Evlerde bakılan kuşların doğru gıdalar ile beslenmesi sağlıkları için kritik derecede önemlidir. Bu gerekliliğin yerine getirilmesinde kuş yemleri önemli bir rol üstlenirler. Dengeli beslenmeyi mümkün kılan bu özel formüllü besinler sağlıklarının korunmasından gelişim süreçlerinin desteklenmesine, enerjilerinin yükseltilmesinden sosyalleşmelerine dek birçok açıdan etkilerini hissettirirler.

Kuşlar tek tip beslenmemesi gereken canlılardır. Tahıllarla ya da tohumlarla karınları doysa da sağlıkları için ek minerallere ve vitaminlere de gereksinim duydukları gerçeği göz ardı edilmemelidir. Yabani hayattaki gerçeklikleri ile evlerdeki gerçeklikleri bir değildir. Örneğin doğada yalnızca tohumlarla beslenen dostlarımızın doğada bulup yedikleri tohumlarla, yem olarak satılan açık tohumlar aynı besleyici değere sahip değildir. Aynı farklılık enerji ihtiyacında da görülür. Doğada yaşayan canlılar avlanmak için fazlaca enerji harcarken evlerdekilerin yüksek bir enerjiye ihtiyaçları olmaz. Dolayısıyla enerjisi azaltılan besinlerle beslenmeleri fazla kilo sorunu ile yüzleşmelerini engeller.

Farklı formüllerle üretilen hazır kuş yemi çeşitleri dostunuzun lezzet beklentilerine yanıt verecek zenginliğe sahiptir. Yavruluk döneminden itibaren gelişimleri için en önemli besinlere oldukça pratik şekilde erişmelerini sağlarlar. Onlara ihtiyaç duydukları ölçüde enerji verir ve ürünün içeriği doğrultusunda sağlıklarını destekleyecek ek özellikleri ile de fayda sunarlar.

Petlebi.com üzerinden satın alabileceğiniz kuş yemleri gıda, tahıllar, sebzeler, meyveler ve çeşitli mineral ve vitaminlerle desteklenmiştir. Kanatlı türü doğrultusunda farklılaşan ürünlerimiz en taze ve güvenli şekilde sizlere sunulmaktadır.

Kuş Yemi Seçimi Nasıl Yapılır?

Yem seçimi sırasında dostunuzun cinsi ve gelişim dönemi doğrultusunda karar vermeniz gerekiyor. Ek olarak lezzet beklentilerini de değerlendirmeniz onun tam ve dengeli beslenmesi adına önem taşıyor. Satın almayı düşündüğünüz ürünlerin içeriğindeki besin, mineral ve vitamin çeşitliliği de önemli kriterlerdir.

Piyasada birçok farklı markanın birçok ürün çeşidi bulunmaktadır. Ancak bu ürünlerinin her birinin sizin dostunuz için uygun olduğu yanılgısına düşmemeniz gerekiyor. Örneğin sindirim sisteminin henüz tam anlamıyla gelişmediği yavruluk dönemindekiler için kolay sindirilebilen ürünlerin seçilmesi doğru olacaktır. Yavrulara özel formüle edilen doğal içerikli ürünler gelecek yaşam evrelerine en eksiksiz şekilde hazırlanmalarını sağlayacaktır. Tek yönlü beslenmeden farklı olarak mineral ve vitaminlerle desteklenen; formüllerinde sarı darı, kırmızı darı, ak darı, kanarya tohumu, soyulmuş yulaf gibi birden çok tahıl ve tohum barındıran paketli ürünler arasından seçim yapabilirsiniz.

Dostunuz için seçim yaparken onun cinsi de tercihleri etkileyecektir. Gaga yapılarındaki farklılıklar yemlerin formları; sağlık gereksinimleri ise içeriklerdeki çeşitlilik ile sağlanabilir. Bu nedenle dostunuzun muhabbet kuşu mu papağan mı kanarya mı olduğu gibi ayırt edici hususları mutlaka değerlendirmeye almalısınız.

Kuş Yemi Fiyatları

Kuş yemleri birçok marka tarafından farklı ambalaj ağırlıklarında ve çeşitlendirilmiş içeriklerle sunulmaktadır. Bazıları daha az gramajlı paketlerde sunulur, bazıları ise kiloluk paketlerde satılır. Bu nedenle fiyatlar da çeşitlilik arz etmektedir.

Siz de kanatlı arkadaşınızın gelişim dönemlerine ve türüne özel bir şekilde beslenmesi için Petlebi.com üzerinden en taze ve kaliteli ürün çeşitlerine erişebilirsiniz. En uygun fiyatlarla alışverişlerinizi tamamlayabilir; sitemiz üzerinden kuşların ihtiyacı olan kafes, gaga taşı, vitamin, mineral gibi ürün gruplarını da inceleyebilirsiniz. Seçim yaparken kararsızlık yaşarsanız ürün yorumlarını okuyarak son kararı verebilirsiniz.