Kedisini Hiç Kampa Götüren Veya Dışarı Çıkartan Var Mı ?

esincosgun
esincosgun

649 Puan

Merhaba. Hobi olarak kamp atmayı çok seviyorum. Ancak kızım eve geldiğinden beri pek yerimizden kıpırdayamıyoruz. 6 aylık şapşal bir tekir kızımız var ve kızımı da kamplara olabildiğince alıştırmak istiyorum. Yapı gereği kediler pek ortam değişikliği yapmaktan hoşlanmaz biliyorum buna rağmen en azından denemek istiyorum. Göğüs tasması ile kontrol edebilirim diye düşünüyorum. Ancak ilk başta sokağa mı çıkartmalıyım yoksa yakın mesafede ki kimsenin olmadığı ormanlık bir alandan mı bilemedim. Nasıl alıştırabilirim tavsiye verebilirseniz çok iyi olur :))


18 CEVAP

ilanekle
ilanekle

8389

Bence kedinin de hoşuna gider ama ormanlık bir yerde önce 1 saat sonra 2 saat sonra 3 saat falan götürüp dışarıya alışır sa sorun olacağını sanmıyorum. Ama akşamları kafesi ne koymanızı öneririm böylece hem dar olduğu için güvende hisseder hemde kaybolma vakası olmaz.

tubanur
tubanur

120464

Kaçma riski inanılmaz yüksek. Şahsen ben asla ama asla denemezdim.

Kardi
Kardi

673

Bir kedi bakar olarak konusuyorum. Çok yanlış bir şey yapiyorsunuz. Daha küçük ve aşıları bitmemiş durumda. Parazit kapması söz konusu. Veterinerinize danısın

Pamuk18
Pamuk18

1038

Evet kediler ortam değiştirmeyi hiç sevmezler bu yüzden kampa götürmen hoşuna gitmeyebilir ama gezdirebilirsin.Bütün aşıları tamamlandıysı dışarı çıkmasında ve göğüs tasmasıyla gezdirmekte pek sorun olmaz sanırım.Benim kediminde son aşısı kaldı onuda olunca dışarda gezdirmeyi düşünüyorum ama tek sorun dış parazitler yani bit ve pire benzeri kedine bulaşabilecek şeyler bunun için bit ve pire tasmaları var onları kullanabilirsin :) Çok bilgilide değilim ama umarım yardımcı olabilmişimdir.

ilanekle
ilanekle

8389

Kediler için plastik kafesler varya onlardan.

esincosgun
esincosgun

649

kafesini götürürüm zaten. Yatmadan önce de kafesi içeri alırım diye düşündüm. yani bizim yanımızda yatacak. ister kafesin içince ister çadırın içinde yatar diye düşündüm. Şu an tek korkum dışarıdan korkması ve gezdirme tasmasına dışarı da alışamaması. Bizimle beraber gelmesini kedimle gezmeyi çok isterim çünkü :/

ilanekle
ilanekle

8389

Bence kediniz sevecektir açık havayı ama dışarıya biraz alıştırın. Alışmayacağını sanmam, fakat köpeklere çok dikkat edin. Kafesini yanınıza koyun hem sizin varlığınızı hissetmek hemde kapalı bir kafeste durmak ona güvende hissettirecektir. Genede ilk kamp gezinizi kîsa tutmakta ve ev dışında olmaya alıştırmanız iyi olur.

ilanekle
ilanekle

8389

Hiç denemedim ama başka kedinin ve köpeğin olmadığı bir yerde biraz oynatıp yemek yedirerek alışma sürecini hızlandırabilirsiniz.

ilanekle
ilanekle

8389

Bide bel tasması kesinlikle üstünden çıkmasın. Şöyle bir gezeyim diye uzaklaşırsa köpek ile karşılaşabilir.

Kardi
Kardi

673

üstelik kafası karısır wc konusunda nereye yapacagını bilemez. Dısarıya yabancı olacaktır. Onu kafaste tutmak tam bir eziyet. Cıkmak isteyecektir. siz cıkarmadıgınızda tepki olarak wc yi bile yapabilir oldugu yere.

esincosgun
esincosgun

649

aşıları tamamlandı. geçen hafta iç ve dış parazit aşıları da yapıldı. uzun bir süre önünde sadece iç ve dış parazit aşıları olacakmış. veterinerimize danıştık yavaş yavaş alıştırırsanız bir sorun olmaz diyor. Ayrıca dediğim gibi yalnızca kafesinde tutup gezdirmeyeceğim. Göğüs tasması sürekli üzerinde olacak. Ben onu yönlendirmeyeceğim gidilecek yerde alışıncaya kadar o beni yönlendirecek. Wc içinde zaten ormana gidileceği için yanımda kendi kumundan bir avuç götürüp toprağın üzerine koyacağım patisiyle biraz eşeleme hareketi yaptıkan sonra alışır gibi geliyor. Göğüs tasmasıyla da kaçma riski minimuma düşebilir. :/

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

merhaba ben de goturmeyi dusunuyorum kedimi, siz goturdunuz mu? nasildi?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hic alisik degilse tavsiye etmem. Burdan duymustum kedisini piknige goturen biri kaybetmisti. Kac gun aradi bulamadi. Bir yere kacip saklanabilir

Eğer götürecekseniz aşırı dikkat edin en ufak hatada kaçarsa bir daha bulamazsınız. Gps tasmalar falan var ben olsam onları denerdim ki kafam rahat olsun.

esincosgun
esincosgun

649

Arkadaşlar 4 yıl olmuş yazıyı yazalı ancak hiç kampa götürmedim. Kamp yaptığım alana iki kere günübirlik götürdüm ortama alışması için ve hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ancak yine de kamp riskini göze alamadım. Teşekkürler tavsiyeleriniz için :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6175 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR