Kedinin Eve Alışma Süreci

Onore
Onore

566 Puan

10 gün gibi bir süredir eşimle evimize renk katacak bir yavru arıyoduk. Yaklaşık 1 aydır da her gün iş çıkışı bir sokakta belli bi müddet sevimli bi yavru beni takip ediyordu. Ben de hep sevdim, mama verdim gayet cana yakın davranıyodu. Bu süreçte de dediğim gibi yavru arıyodum hatta petlebi ile tanışmam bu vesile ile oldu. Ancak dün bu yavru yine peşime takıldı yarım saat kadar sevdim ve eve almaya karar verdik. Eve götürdük ancak inanılmaz yadırgadı. Aldığımız yerden ev arası yürüyerek 5 dakika ve bu 5 dakika oldukça korktu. Evin içinde kendini bulunmayacak bir noktaya sakladı ve gece biz yatana kadar çıkmadı. Işıkları açık bırakıp yattık meraklı gezmeye başladı tabi evin içinde bişeyleri devirdi gezdi tozdu anladık ancak sabah kalkınca yine kayboldu ve kendisini aramaktan işe geç kaldım :) Akla gelmeyecek bir yere saklanmış bir tek gözleri gözükür şekilde bakıyodu. Akşamdan sabaha tüm çabalarımıza rağmen kendisi çıkmadı. Tuvalet ihtiyaçlarını karşılamadı, mama ve suya hiç dokunmamış. Sokakta gayet güzel sevdiriyodu kendini sanırım ortam çok fazla yabancı geldi. Daha önce ailemin evinde 2 defa yavru edindik. Biri böyle korkup saklanmıştı ancak bi kaç saat içinde çıkıp bize yakınlaşmıştı. Sokaktan aldığımız diğeri ise hiç saklanmayıp yanımızdan ayrılmamıştı. Bunun bu şekilde davranması, bu kadar ürkmesi, mama su ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılamaması normal midir? Daha önce yaşayan oldu mu aranızda benzerini? Esas soru olarak da ne yapmamız lazım? Kendi haline mi bırakalım yoksa ısrarla kendimize çekmeye mi çalışalım? Bu şekilde giderse tekrar bırakmak zorunda kalacağım çünkü korkuyorum sağlığına zarar gelecek diye. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

11 CEVAP

DogukanA
DogukanA

931

Merhaba ben de geçenlerde başımdan geçen bir olayı anlatayım 10 12 kadar kedi besliyorum bir gün çirkin bir kız geç geldiği için az kaldı,besleme yerimde aşşağımızdaki site olduğu için beni takip etmiş hanımefendi iyi güzel karnını doyurduk daha sonra ben eve girdiğimde ağlamaya başladı bu yüzden kucağımda geri götürmek zorunda kaldım bu arada ağladı tepindi hala mama yiyor ama kucağa alınca ağlıyor sevdirmiyor kendini.Zamanla alışacağını düşünüyorum.Bir de tırmalamıyor elime alıp kaçıracağım bir gün :)

Onore
Onore

566

Maalesef saklandığı yerden halen çıkmıyor. Neredeyse 24 saattir ne yemek yedi ne su içti ne de tuvaletini yaptı. Çok iç sıkıcı bir durum..

fatmatina
fatmatina

10460

Merhabalar yavrunun eve alışma sürecinin biraz zaman aldığını okumuştum en azından kendini güvende hissedene kadar saklanması normaldir ancak sizinki biraz uzun sürmüş o yüzden herhangi bir hastalığı var mı yok mu diye veterinere götürmeniz daha iyi, 24 saattir temel ihtiyaçlarını gidermemesi sorun çıkarabilir yavrucak için. kaç aylık olduğu yaşı vs bilemiyorum ama belki de farkında olmadan annesinden ayırdınız ve şu an tedirgin..

Onore
Onore

566

Evde uyuyodu geldiğimde bir köşede. Sevelim birazcık dedik tutmak isteyince sağlam bi tırmık attı. Halen çok korkuyor. Sağolsun sandalyenin üstüne de pislemiş tepki olarak mı yapacak yer bulamadığından mı bilemedim. Neyse enazından tuvalet ihtiyacını giderdiğinden emin olduk :) Kakasını alıp kuma koydum belki bidahakini oraya yapar diye. Tamamen kendi haline bırakmaya karar verdim. Kendisi bizim yanımıza gelene kadar hiçbir şekilde ellemeyeceğim artık. Dediğiniz macunlara da bakacağım teşekkür ederim.

Onore
Onore

566

Haziran doğumlu olma ihtimali yüksek maksimum 4 aylık. Haftasonuna kadar böyle giderse aldığım yere bırakmak zorunda kalacağım..

fatmatina
fatmatina

10460

Bu sizin tercihiniz tabii ama aldığınız yerde daha iyi olacağının garantisi yok aksine bıraktığınız yerde belki de ölüme terkedilmiş olacak eğer 4 aylık olmuşsa zaten anne sütüyle beslenmiyordur artık,o yüzden yavru için biraz daha sabrederek çabalamanız ve sahiplenmeniz daha iyi olacaktır.Yakınına bir yere yaş mama koyup kendi haline bırakın bir süre umarım iyi olur..

Onore
Onore

566

Haklısınız aldığımız yerde pek güvende değillerdi zaten.. Evde şuan 3 yerde yaş ve kuru mama ekstradan salam vs var zamanla alışacağını umuyorum. Haftasonu sonucu muhakkak yazacağım belki aynısını yaşayanlar olur ona göre davranılır..

fatmatina
fatmatina

10460

Gimpet in vitamin macunlarından da kullanabilirsiniz yerinden çıkarmak ve alıştırmak için bunlara daha hayır diyen kedi duymadım benim kedim tepeme çıkıyor vermem için bayılıyor o yüzden siz de deneyebilirsiniz.Sonucunu merakla bekliyorum umarım iyi olur..

Onore
Onore

566

Dün eve gittiğimde ne mama yemiş ne su içmiş ne de tuvaletini yapmıştı. Duvarın köşesinde çenesini duvara dayamış boş boş tavana bakıyordu. Gerçekten korktum bu sefer eve getirdiğim taşıma kutusunun ağzını açıp olduğu köşeye götürdüm. O dakikaya kadar benden kaçan hayvan kutuyu görünce içine atladı çok enteresan şekilde beni götür dedi sanki :) Aldım götürdüm aldığım aynı noktaya hareketlenmeye başladı kutuda kapağını açtığım gibi fırladı içinden yalanmaya başladı. Yoldan geçenlere kendini sevdirdi oynamaya başladı. Kendine geldi resmen. Orayı seven bir canlıyı koparıp esaret hayatına sokmuşum meğersem. Çok korkarak ve üzülerek aldığım geri bırakma kararı beni de onu da çok mutlu etti. Olduğu yerde şuan daha mutlu. Eh ben de tekrar iş dönüşü her gün sevip mamasını vercem artık :)

fatmatina
fatmatina

10460

Mutluysa sıkıntı yok umarım daha iyi olur ama siz gözlemlemeye devam edin lütfen size ihtiyacı olduğu an orada olun:)

Onore
Onore

566

İşe gidip geldiğim yol üzerinde tellerle çevrili bir alanda yaşıyolar kardeşleri ve annesiyle. İnsanların yürüdüğü kısma geldiği zaman görebiliyorum. Dönüş saatlerimde her daim orda gözüm üzerinde olacak :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 24643 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR