Kediyi Nasıl Sahiplenebirim?

gzdeatbs
gzdeatbs

187 Puan

ben 14 yaşındayım ve evde kedi beslemek istiyorum fakat annem buna izin vermiyo evde namaz kıldığını onun tüyüyle kılıyla uğraşmak istemediğini sölüyo ben ise sokakta bir sürü bakıma muhtaç kedi olduğunu sölüyorum ve bakımını kesinlikle kendim üstleniceğimide söylüyorum hatta mamasını felanda ben alıcam o kadar çok istiyorum yani ama annemi ikna edemiyorum 4 gün önce yaşadığımız apartmanın içine bir kedi girmiş yavru ve rengi siyahtı ben ona mama felan alıyodum en son salam aldım ama binadan çıkmış ve veremedim o kadar çok istiyorum bi kediyi sahiplenmek ama annem izin vermiyo sizce nasıl ikna edebilirim?

6 CEVAP

harikayanadur
harikayanadur

105997

kediye bakmanın insan sağlığına ve psikolojisine kadar olumlu etkileri olduğunu çok temiz bir hayvan olduğunu biraz araştırıp annene kediyi ne kadar çok istediğini ve olumlu yönlerini mektup olarak yazıp ona verebilirsin diğer türlü konuşsan dinlemeyebilir :)

DogukanA
DogukanA

931

Muhammed ve müezzayı internetten okuyup annenize anlatırsanız daha sempatik karşılar

Theswimmer
Theswimmer

2337

Aynı durumla ben de karşılaşmıştım. Ancak yaptığım araştırmaya göre kedi temiz bir hayvan olarak görülüyor dinimizde. İstersen kedinin islamdaki yeri olarak bir araştırma yapıp anlatabilirsin. Namaz kısmına gelince bizim evde de namaz kılınıyordu ancak annemlerin odasını genelde hep kapalı tutardık kedi girmesin diye, namaz kılarken kıyafetimi değiştiriyordum birde seccadeyi annemlerin odasına seriyordum, tamamdır :) tüyü o kadar zorlamıyor kuş tüyü gibi etrafta uçmuyor :D 2-3 günde bir tüylerini taradığın zaman tüy dökme işi aza indiriliyor ve bizimkiler de başta soğuk baktılar duruma sonra belirli nedenlerden dolayı aldım eve kediyi aşısını falan yaptırıyordum, alışmıştı bizimkiler :D

petgillerden
petgillerden

18414

Aslında anneniz onunla aynı evde yaşamaya başladığında kendisi de sevecektir fakat bu konuya kesinlikle katı olarak bakıyor fikri değişmiyor ise lütfen can sahiplenmeyin. Ev ortamına alistiktan sonra tekrar sokağa dönmesi onun için daha zor olucak. Sokakta besleyin. Kendiniz her seyi yani tüyü vb ile ugrasabilecek konuma geldiğinizde sahiplenin

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ailendeki tek bir kişi bile tam olarak istemiyorsa sahiplenme. Kendin en fazla harçlığınla market maması alabilirsin. Kaliteli mama ,kum ve asi masraflarını ailen sorun edecektir. En küçük hatasında onu göndermek isteyeceklerdir. Sahiplenmek istemek sevmek yetmiyor. Hayvan bakmak çok büyük bir sorumluluk.Bence ailen her şeyiyle ani çıkan yüklü Veteriner masraflarını dahil kabul etmiyorsa sevgini sokak hayvanlarını severek ve besleyerek gider. Eve alma. .

nildogcat
nildogcat

13724

Bizim evimizdede namaz kılınıyor.Şu güne kadar bir sorun yaşamadık ailemle bu konuda.Hem kedi ile ilgili âyetler ver araştırabilirsin kedi bakmak Sünnet'tir.Annenede gösterirsen ikna olabilir:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 936 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR