Kediler Ne Kadar Miktarda Taurin 'E İhtiyac Duyarlar?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Merhaba araştırmalarıma göre kediler için taurin alımı büyük önem taşıyor. Fakat ne kadar miktarda ihtiyaçları olduğu hakkında bir bilgi bulamadım. Bilen var ise sorabilir mi?

10 CEVAP

Ben senin bu sorunu cevaplamıştım . Profesyonel mamalarda onların ihtiyacı olan taurin minerallerin çoğu var ekstra bir şey vermene gerek yok . çok istiyorsan söylediğin vitamini verebilirsin çok fazla detaya inip kurcalama sakınan göze cam değer. Sonuç da bu çocuklarında bir doğası var akışı var çok fazla vitamin mineralde yüklemek iyi değil alt üriner sistemi zorlarsın heleki senin kedin persian sorunlu ırk böbrek problemi oluşturur sana tavsiyem 2 günde bir verebiliyorsan yaş mama vermen

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Birde Şuan vitamin eksikliği var. Gimcat Multi vitamin aldım. Vitamin eksikliği normalde dönene kadar her gün sonra ise haftada 4 veya 5 gün kullanmayı düşünüyorum. Sizce bu şekilde vermek doğru mudur?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bunu sormanın nedenleri mamasındaki taurin miktarının yeterli olup olmadığını bilmek , ona göre kullanmak ve şuan kullandığım vitaminin içerisindeki taurin miktarının azlığı-çokluğu hakkında bilgi sahibi olmak. Sizin önerdiğiniz Vmp tablet ve benim kullanmaya başladığım vitamin arasında pek bir fark yok zaten. Vmp tablette daha fazla miktarda bulunuyor sadece aynı vitaminler. Bunun haricinde Gimcat Multivitamin yeterli miktarda C vitamini içeriyor.Bu vitaminin kediler için önemini benden daha iyi biliyorsunuzdur. C vitamini haricinde Vmp de olmayan iki vitamin daha içeriyor. Benimki iran olduğu için vitamin almasını istiyorum zaten. Bağışıklık sistemi düşük ve sizin dediğiniz gibi vitamin eksikliğinden yabancı cisim yemek istiyor

tika_waylan
tika_waylan

13980

Gimcat multivitamini ne kadar kullanmamiz gerektigini anlayamadim benimki 6 aylik oldu ama normalde 5 ayliktan once vermemek gerektigini ogrendim. Kimi yerde 2 cm kimi yerde 5 cm ysziyor kimi her gub kimi 2 gunde bir diyor.
Hem Gimcat'in malt macunu var yuttugu tuyleri cikarmak icin ( anti hairball) hem de Gimcat Multivitamin macun var gercekten kafam karisiyir benim de bu konuda.
Ben bir vitamin kullanmistim kediye iyi gelmedi ishal oldu veterinere sordum bosver o vitamini dedi ustelik pahali bir seydi.Biokolinpet tablet. Yani bazen de satmak icin satabiliyorlar. Simdi o tablet kaldi elimde bana satilan diger gereksiz ce kedime megerse zarar veren urunler gibi.
Yani cok fazla sey vermemek lazim anladigim kadariyla.
Ama bizim kediler biraz sorunlu o yuzden biraz daha dikkat etmemiz lazim. Taurin iceren yas mamalarla falan desteklememiz iyi olabilir sanki yanina da multivitamin. Ciger vermek istiyorum ama cesaret edemiyorum. Mideleri de hassas iyilik yapalim derken de kotuluk yapmayalim:(

efgenia
efgenia

14798

vitamin yerine dogal yollardan taurin alması bana daha mantıklı geliyor.. vitaminler bir noktaya kadar iyi de fazla kullanımlarda zararları kalıcı oluyor.. yıllardır kedi bakıyorum, su an evimde dördü evimin dördü de yuva arayan sekiz kedi var.. tavuk cigeri ve yüregi, balık gibi besinlerde bol miktarda taurin vardır.. ben haftada bir kez dönüsümlü olarak onlara ev yemegi yapıyorum.. bir hafta tavuk cigeri ve yürek bir hafta balık seklinde.. cigeri ve yüregihasladıgım suyun icine bir tane kabak, bir tane havuç ve 2-3 tane taze fasulye koyup birlikte haslıyorum.. evimde tavuk suyu hep bulunuyor, tavuk suyundan da yagsız ve tuzsuz pilav yapıyorum.. cigeri, yüregi ve sebzeleri robottan gecirip pisirdigim pilavla karıstırıyorum ve cok severek tüketiyorlar... balıgı ise az suda haslıyorum ama cok hafif diri kalacak sekilde, kılcıklarını temizleyip öylece veriyorum, taurini bu sekilde dogal yollardan da almıs oluyorlar.. zaten kuru mamaların icinde taurin bulunuyor, benim yaptıgım mamaya destek oluyor.. bugüne kadar haricten vitamin hic vermedim Allaha cok sükür herhangi bir saglık sorunu da yasamadım..

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Efgenia
Vitamini dikkatli kullanmaya çalışıyorum. Maalesef kedimin bünyesinde düşük ve çok
kilo olarak zayıf. Bu yüzden taurin harici diğer onemli vitaminleri içeren bir ürün kullanmayı tercih ediyorum. Tabi sorunsuz bir kedi için doğal yollardan alması çok daha doğru. Kedilerinizin sağlıklı olmasına sevindim.Umarım hep böyle olurlar. Doğal yollarla alım için yumurta güzel bir biotin kaynağı. Tüy ve deri sağlığı için isterseniz verebilirsiniz.
Kullandığım mama da ek olarak çok az taurin var. %0,2 gibi bir oranda sanırsam.Cevabınız için teşekkür ederim
Tika_Waylan
Ben suan günlük olarak veriyorum suan. 3 bezelye tanesi kadar. Kaç santim oluyor bilmiyorum. Bana soylenen ilk başta günlük olarak sonra hafta da birkaç kezdi. Ben bu şekilde yapmayı düşünüyorum.
Multivitamin ve Malt macun çok farklı şeyler.
Malt macunu hiç aksatilmadan verilmesi gereken bir sey tüy yumaklarının dışkı yoluyla atılmasını sağladığı için. Verilmezse kedi kusma yoluyla atmaya çalışır ve kusmak özellikle yavru kediler için zararlı ve acı verici bir şey. O yüzden en iyisi malt macun kullanmak.
Multivitamin ise adı üstünde kediler için hayatı önem taşıyan vitaminleri barındıran bir ürün.
"Kedimle Ogreniyorum" adlı blog sahibinin kedisi camdan düşme sonucu felç olmuş. Araştırmaları sonucu birkaç vitaminin bu durumlarda işe yaradığını öğrenmiş ve bu vitaminlerin hepsini içeren gimcat multivitamin kullanmaya başlamış. Sonuç kedisi 3. Gün ilk adımını atmış. Blogda bu yüzden vitamini çok tavsiye ediyor. Bloğu okumanızı tavsiye ederim.
Kesinlikle her şeyin fazlası zarar. O yüzden dikkatli kullanmaya dikkat etmemiz gerekiyor. Gerçekten bizim kediler biraz sorunlu. Benimki dışarı çıkmak istiyor diye tasmasini takıp çıkardım. Hava soğuk diye maksimum 8-10 dakika dışarıda kaldık. 2 Gün isal oldu. Durum böyle olunca vitamin kullanmaktan başka care kalmıyor maalasef. Aynı şekilde hassas midesi var ama ciger benimkinde sorun olmuyor hatırladığım kadarıyla. Fakat tavuk eti alerji yapıyor. Ciğeri yapar mı bilmiyorum

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tika_Waylan
Ben vitamin kullanmayı tercih ediyorum. Güzel miktarda taurin içeren yaş mama bulursanız lütfen bana da söyleyin.
Vitamin eksikliği olduğunu yabancı cisim yemek istemesinden dolayı buradaki veteriner ve kendi veterinerim söyledi. Kendi veterinerime güvenmediğim için ondan önceki size bahsettiğim İstanbul'daki veterinerime sordum. Vitamin eksikliği olması için toprak gibi minareller içeren şeyler yeme ihtiyacı hissetmesi gerektiğini söyledi. Ambalaj yemesinin kendi istediği için olduğunu söyledi. Bana da mantıklı geldi. Çünkü Multivitamin kullanırken de yemeye çalışmaya devam ediyor. Şuan düşük bünyesi ve fiziksel ve kilo olarak geri kaldığı için kullanıyorum. Bunların olmasının sebebi ise bana geldiğinde stres ve üzüntüden ciddi hastalanmasından büyük ihtimalle. Size bundan bahsetmiştim diye hatırlıyorum. İstanbul'daki veterinerim onun hayatını kurtarmıştı. İyi baktığım konusundaki düşünceleriniz için teşekkür ederim. Siz de çok iyi bakıyorsunuz bence:)

tika_waylan
tika_waylan

13980

Tekir kediler icin cok gerekli olmasa da cins kedilerde genelde sorunlar olabiliyor. Bunyeleri zayif oluyor, bazilarinin midesi hassas, kimisinin gozleri burnu. O yuzden bir tik daha takviye gerekiyor anladigim kadariyla ama. Malt macunun en az 5-6 cm gunluk vermek gerekiyormus ama multivitamin icin her gun belki fazla olur.
Taurini yuksek olan yas mamalarla desteklemek en iyisi. Su an yas mama arayisindayim ben ne yumurta yiyor ne kendi yaptigim yas mamayi.
Bir de kan tahlilinde mi cikti eksiklik o kadar dikkat ediyorsun cok guzel bakiyorsun kedine her seyi arastiriyorsun nasil olmus anlamadim ki.
Benim kullandigim mamadaki Taurin 1700mg/kg. Ama yeterli mi bilemiyorum ben de bununla ilgili bir sey goremedim.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Yabanci madde yeme istegi vitamin eksikliginden demistiniz. Benimki de yerdeki tozu, kazaklardan dusun tuy yumagi olsun oyle sacma sapan seyleri yiyor. Hatta gece salonda agzinda siyah bir sey gordum bocek sandim nasil korktum almaya calistim ipmis nerden buldu ipi bilmiyorum. Boyle sacma seyler yeme istegi acaba vitamin eksikliginden mi yoksa benimki oburlugu biraz abartti mi:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tika_Waylan
Başta yabancı cisim yemesinin vitamin eksikliğinden olduğunu sanıyordum ama değilmiş.
Oynamak için mi ağzına aldığını yoksa gerçekten yemek için mi aldığını anlamanız lazım. Tam olarak neleri ağzına alıyor?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9439 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR