Kurekle Ugrasmadan, Kedi Kumuyla Muhattap Olunmayacak Kedi Tuvaleti

tika_waylan
tika_waylan

13980 Puan

Merhaba,
Kapali kedi tuvaleti kullaniyorum her gun kurekle temizligini yapiyorum. Ama evde benden baska kimse kedi tuvaletini temizlemek istemiyor. Benim icin sorun yok temizliyorum kaka yaptiginda kaoatmadigi ve cok koktugu icin kimi zaman doktor maskesi kullaniyorum :)
kumla ugrasmak zorunda kalinmayan daha rahat bir ekdi tuvaleti kullanan var mi?
Cat genie otomatik kedi tuvalegi var mesela ama cok pahali bir de memnun kalmayanlar var.
Elekli kedi kum kaplari ise genelde acik.
Baska alternatif bilen var mi?

9 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Cat genie gerçekten çok pahalı ama çok harika bir şey bence. Diğer dediğiniz ürünün videolarını izlemiştim. Güzel bir ürün bence.
Birde şunu söylemek kitty cat adlı ürünü lütfen denemeyin. Kediyi kum/toprak dışında bir yere tuvaletini yapmaya zorlamak doğalarına aykırı ve psikolojik bozulmalara neden oluyor

polo
polo

9117

kaç kediniz var bilmiyorum ama açıkcası şaşırdım oglum günde bir defa tuvaletini yapıyor yapması almam ve yok etmek 1 dakika bile sürmüyor ne kadar kokabilirki hatta hasta oldugunda yapması için başında çok bekledim neden bu kadar problem oluyor sizin için anlamadım

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

Bu kadar sorun olmamalı bence :) ben her yaptığında kakasını hiç tiksinmeden kontrol ediyorum ki değişik bişey var mı kan ya da herhangi başka şeyler diye

tugcerkovan
tugcerkovan

756

Bazı mamalar daha çok koku yaratıyor ben royaL canin kullanıyorum ve catit marka kapalı kedi tuvaleti. Silica kum kullanıyorum ve kedimin tuvaleti banyoda duruyor. Kakasını hemen kürekle alıp klozete atıyorum Silica kum tuz gibi eriyor ve sifonu çekiyorum. Rahatsız edici bir koku olmyor hiç, 15 günde 1 bir paket kum değiştiriyorum.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ben tiksinmiyorum bazen cok koktugunda nadiren maske kullaniyorum her gun topaklanan ciskeri alip atiyorum kaka yaptiginda da aninda aliyorum 15 gunde bir kumunu tamamen degistiriyorum.
Koku da benim icin cok sorun olmuyornodayi havalandiriyorum kapali tuvalet kullaniyorum filtresi de var.
Ben daha uzun vade icin dusundum ben bir seyahate ciksam bu kedinin tuvaltini kim temizkeyeek her gun temizlenmese cocuga da yazik sonucta kedler cok titiz hayvanlar

tika_waylan
tika_waylan

13980

Slika kum kediler icin zarali olabiliyor kanserejon diyorlar olur da patisine yapisir yerse bu yuzden bentonitnkullaniyorum kokuya raziyim sagligi daha onemli.
Benim sorunum koku degil kurek kullanmadan halledebilmek.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kednin kakasini kontrol etmek onemli ornegin sokaktan gecici yuva olma icin aldigim kedinin kakasni inceliyordum ic parazit var mi diye karni cok sisti cunku. Ic parazitini yaptirdiktan sonra da incekemistim hala devam edyor mu gcti mi paraziti diye. Ki sokakta durumu cok kotu olan bir kedicikti ondan tiksnmedim kendi oglumdan niye tiksimip rahatsiz olayim. Sorunum su her zaman tuvaletini ben temizleyemeyebilirim yogun olacagim bir doneme giriyorum bu sebeple bu isi kolaylastirmak icin cozum ariyorum.
Hamile kadinlara da kedi kumu temizlemeleri onerilmez hamileik surecleri boyunca.
Bu tarz durumlar icin kediler icin urtilmis guzel bir kedi tuvaleti var mi? Cat genieyi cok begendim fiyati her ne kadar yuksek olsa da ama onaragmen memnun kalmayan zorlanan cok kisi olmus.
Kitty cati hic duymadim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1158 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR