Yeni Mama

hazalsenol
hazalsenol

10389 Puan

Merhaba kedim doğduğundan beri royal canin yavru kedi mamasıyla besleniyor. 4 aylıktan sonra royal canin kitten36 ya geçtik. Şu an kedim altı aylık ve mamadan ciddi anlamda sıkıldı. Yeni bir mamaya geçmek istiyorum. Ne önerirsiniz pro plan var aklımda ama kararsızım

13 CEVAP

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ben Pro Plan kullanoyorum cok istahli yiyor, 2 gunde bir kaka yapiyor genelde cok buyuk olmuyor kakasi, tuyleri dokulmuyor gayet iyi.
Amaa cok istahli ve cok yoyor kilo aldi. Pro Plan'in icerigi cok super degil. Misir Gluten unu var. Ben Acanayla karistitip veriyorum Acana'da daha kaliteli etler var ve protein orani daha yuksek bir sekilde dengeliyorum. Yani cok da tavsiye edemem maddi olarak durumum daha iyi olunca ya tek basina Acana, Orijen ya da N,&D , Brit care alacagim cunku icerikleri daha iyi.
Kediniz erkekse ve az su iciyorsa ve hareketli degilse Acana, Orijenli onermiyorlar.
N&D ya da Brit Care 'i deneyin kucyk boy alip yavas yavas gecin eski mamayla karistirip azar azar verin yeni mamadan. Baktiniz sevdi bir sorun yok istahli yiyor doyuyot tuylerinde ve kakasinfa problem yok o zaman yeni mamaya devam edin. Her mama her kediye uygun olmuyor. Cok iyi bir mama sizin kedinize uygun demek degil. Orijen en iyi mama bir kediye kepeklenme ve kurt yapmis. Bonacibo kullanan ve memnun olan var ama arkadasimin kedisinde o da kurtlanma( ic parazit) yapti. Pro Plan benim kedimi bir turlu doyurmuyor mesela ama yillarca kullanip memnun olan var.
Brit Care ve N&D icin boyle kotu yorumlat hatirlamiyorum. Ama gene de detayli arastirin
Royal Canin icin de bagimlilik yaratan madde var kedi Royal'e alisirsa baska mamaya gecemez diyorlar. Hills bir baska kediye kusma ve kabizlik yapti. Hills'in az tahilli katkisiz cok guzel mamalari var.
Onerim hangi mama maddi olarak hem de icerik olan akliniza yatarsa yatsin asla ilk basta cok vermemeniz mumkub oldugunca yavas bir gecis yapmanizdir. Burda Britcare in numunelikleri satiliyor bir bakin N&D'nin malesef az miktarda olanini bulamadim bulsam ben dr denrmek icin alacaktim.

Gofretsla
Gofretsla

116585

kediler köpeklere göre daha narin,hassastır. bu yüzden onlara market mamaları,ya da ismi bilinmeyen saçma sapan mamalar veremeyiz(reflex,bonnıe,whıskas,formıx) bunlardan sadece dört tanesi... Onları acana,N&D,orıjen,bosch,profıne,TOW, gibi profesyonel mamalarla beslemeliyiz. Sadece mama yetmez ek gıdalar(yaş mama,evde pişirilen balık yada et baharatsız,yağsız ve tuzsuz olmak üzere....) yaş mama olarak(royal canın,hılls,profıne,felıx ya da garden mıx0) önerebilirim. Bu arada kediniz çok sağlıklı,dinç ve sevimli görünüyor şimdilik benden bu kadar sağlıcakla kalın ..... İYİ PATİLER.............0:)

hazalsenol
hazalsenol

10389

Çok teşekkür ederim uzun uzun bilgi v

hazalsenol
hazalsenol

10389

Çok teşekkür ederim uzun uzun bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. İçeriği iyi olan bir mama daha önemli dediğiniz gibi hepsinden numunelik deneyip onun tepkisine göre yeni bir mamaya geçeyim

hazalsenol
hazalsenol

10389

Araştıracağım dediklerinizi. Çok çok teşekkürler

hazalsenol
hazalsenol

10389

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Ben sıkılmıştır diye düşündüm ama sanırım devam edeceğiz :)

Gofretsla
Gofretsla

116585

Mamasın sıkılacağını sanmıyorum her kedinin yaptığı şey sahibine NAZ yapmak:)....

hazalsenol
hazalsenol

10389

Evet naz konusunda üstlerine yok :)

tika_waylan
tika_waylan

13980

İceriklerini inceleyin mesela icinde tavuk eti olsun tavuk ve turevleri degil.
Misir puskulu falan olmasin ya da gluten yagi, yapay koruma ve tatlandirici olmamasina dikkat edebilitsiniz. Bir de sizin kedinize ne kadar uygun oldugunu arastirin evdeki erkek kediler bu mamayi yedikelronde bir sikinti olmus mu veterinere de sorabilirsiniz. ( Acana ve Orijende olabiliyormus o sebeple belirttim)

merebi
merebi

600

felix i kullan ben 3tane yavru kedime veriyorum

Nayeli
Nayeli

2785

Genelde kediler sıkılmaz. Yemiyorsa az yiyorsa yemesinde kısaca bir şey değiştiyse bir sıkıntı olabilir. Bu psikolojik veya fiziksel rahatsızlık olabilir

Gofretsla
Gofretsla

116585

Merebi senin kedin bile yok!

hazalsenol
hazalsenol

10389

Bana mı dediniz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1852 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR