Kediyi Bebek Pudrasiyla Temizlemek

tika_waylan
tika_waylan

13980 Puan

Merhaba,
Kis ayinda oldugumuz icin kedimi yikamayi kesinlikle dusunmuyorum. Kediler zaten temiz hayvanlar o sebeple de ekstra bir seye gerek duymadim.
Ama kuru sampuanlarla kedilerin ustune dokuo tarayatak temizlendigini biliyorum.
Peki bunun yerine bebek pudrasi olur mu? Neden bebek pudrasi diye sorarsaniz icersinde daha az kimyasal oldugu ve bebekler icin yapildigi icin daha az zararliymis gibi geldigi icin dusundum. Birkac yerde de duydum ama emin olamadigim icin hic uygulamadim.
Bahsettigim sey ayda bir falan yapsak bir zarari olur mu nasil olur?

7 CEVAP

polo
polo

9117

kuru şampuan zararlı dedikleri için bende bebek pudrası kullanıyordum işte erkek kedilerdeki ve cins kedilerdeki idrar yolları sorununu dahada beter hale getirmişim şuan iyi her sabah ilaçlı mama yiyor ek gıda yok sadece kuru mama ve bol su çok zor günler geçirdik ikimizde

polo
polo

9117

ben oglumu haftada bir on günde bir pudra ile tarıyordum ve dogru bişey yaptıgımı sanıyordum kedimin idrar yolları tıkandı veterinde kaldı üç gün eve dönerken bir daha kedinizi pudra ile taramayın dedi ki ben söylememiştim yaptıgımı o fark etmiş derisinde tüyünde kalanları yaladıgı için sindirilemeyen maddeler içerdigi için sakıncalı buldu...

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ay cok gecmis olsun uzuldum:(
Bazen boyle istemeden iyilik yapalim derken boyle seyelr olabiliyor. Benimki de erkek kedi ve cins kedi ona bir sey yapmadan once korkumdan 3 kere dusunuyorum bir sey vermeden once falan gercekten cok hassaslar ve sorunlar oluyor en ufak seyden.
Ben ayda yilda bir yapmayi dusunmustum ama simdi korktum:(

Nayeli
Nayeli

2785

Kediniz evdeyse zaten pislenmez
ve sağlıklı ise zaten yalanlır bnce gerek yok

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ya cok gecmis olsun, iyidir insallah simdi oglunuz. Erkek kedide idrar yollari zaten cok hassas oluyor sanirim.
pudra dediginiz bebek pudrasi mi yoksa kediler icin ozel olan pudralar mi( kuru sampuan olarak geciyot ama talk pudra gibi formu)

Cesur16
Cesur16

999

çok geçmiş olsun.ben akşam temizledim.bir kereden bir şey olmaz umarım.ben de bebekler için olduğundan dolayı zararsız diye düşünmüştüm.

Bediscik
Bediscik

229

Merhaba benim kedim 14 gün önce tek kulağında mantar oldu veterinere götürdüm hemen hızlı bir şekilde mantar aşısı yaptı travozal krem sür dedi ince tabaka ama yakalık vermedi şimdi kedimin kulakları hep yara iyice çoğaldı bir günlüğüne hastaneye gitmiştim döndüğümde kedimin canı çıkıyor gibi nefes alıyor kalbi çok çarpıyor çok üzgünüm 😢hemen veterinere götürdük film çekti şeker tahlili yaptı Ankaraya havale etti oradaki vet iki gün yokmuş hala gidemedik ne yapacağımı bilemiyorum ayran içiriyorum vet bana kızıyor niye krem sürdün diye kendisi sür dedi yavrum yalayınca zehirledi sanırm yalamasın diye çok gözetledim başına bez bağladım ama nafile kalp kapakcığında bozukluk var dedi aşıya muayene ye 1500 tl aldı Ankara 5,6 bin tl alırmış keşke iyileşsede alsalar bir tavsiyesi olan var mı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9718 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR