Pitbull İcin Yardim

Berkant07
Berkant07

743 Puan

Arkadaslar evde bi goldenim bide yavru kedim var yasim 18 ama tek yasiyorum ve koprk egitimi uzerinr uzun arastirmalar yapmis kucukligum hayvanlarla gecmos biriyim apartmanimin bahcesinde 7 8 tane kedi besliyorum ve onumuzdeku ay allahinin izni ile buyuk bi eve gecicem buraya kadar iyi ve ben kendimi bildjm bileli pitbull kopeklere asiri ilgim var ve arkadasimun kopegi dogum yapicak birini alnayi dusuyorum ama korkum arastirdigim kadariyla pek diger hayvanlarla sosyal degilve bahcede yine kedilerim oocak anlasabilirmi bu kadar hayvana , alisabilirmi kabul edbilirmi almam dogru olurmu

3 CEVAP

corcx
corcx

483

Yavru gelip düzgün bir adaptasyon süreci geçirirse sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Pitbull benim en sevdiğim köpek ırklarındandır. Çünkü insanlar tarafından yanlış yetiştirildiği için,insanların ön yargılı baktığı bir ırktır. Aslında o kaslı gövdenin altında her kopekte olduğu sevgi dolu kocaman bir kalp olduğunu çoğu kişi anlamaz ve düşünmez. Pitbull insanlar tarafından dövüştürülmek için ortaya çıkartılmış bir ırk olduğu için diğer ırklara nazaran bir olay karşısında hızlı bir şekilde agresif yapıya geçtiği için ve baskın ırk olduğu için ancak tecrübeli , köpek davranışlarında uzman,kopeğe nasıl davranması gerektiğini bilen insanlar tarafından bakılması doğrudur.
Pitbull'lar Amerika gibi gelişmiş ülkelerde engelli bireylere yardımcı köpek olarak,aile köpeği olarak,bebek bakıcısı köpek olarak kullanılıyor. Köpek psikolojisi uzmanı olan Cesar Millan'nın kırmızı kuşak (öldürmek isteyen) köpekleri rehabilite ederken dahi kullandığı,ömrü boyunca gördüğü en harika köpek olan Daddy bir Pitbull'dur Ayrıca bizden önceki yıllarda kötü bir şöhrete sahip olan kopekler arasında pitbull yoktu. Doberman,Rottweiler,Alman Çoban Köpeği gibi diğer baskın ırklarda daha önce pitbull gibi kötü şöhrete sahip köpeklerdi.
Aslında her köpek doğru yetiştirilmediğinde agresif ve çevresi için tehlikeli bir hale gelir. Komşumun şivava cinsi köpeği buna örnektir. Evine her gelene ciddi şekilde baskınlık kuran "küçük köpek sendromu "olan bir köpekti.


Sizin kopek eğitimi vs. hakkında daha çok araştırma yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü anladığım şu ki Cesar Millan'dan ,baskın ırklara kimlerin bakabileceğinden,Pitbull ve diğer baskın ırkların aslında nasıl kopekler oldukları hakkında yeterli bilgiye sahip değilsiniz.


Sorunuzu net cevap vermek gerekirse şuan baktığınız golden retriever cinsi köpeğinize uzun yıllardır bakıyor,liderlikte hiç bir sorun yaşamıyor,köpek davranışlarında uzman iseniz pitbull bakabilirsiniz. Yavru olduğu için karakterini bir hamur misali siz şekillendireceksiniz. Kediler ve diğer hayvanlarla doğru sosyalleştirirseniz sorun yaşamazsınız. Son olarak Cesar Millan'nın kitaplarını okumanızı ve Kral Köpek Ailesinin videoları özellikle de baskın ırklar hakkındaki videolarını izlemenizi şiddetle tavsiye ederim

tika_waylan
tika_waylan

13980

Gayet de alisirlar merak etmeyin bebekle uyuyan pitbullar var. Olabildigince sosyallesgirin kedilerle kopeginizle beraber olsun hep sevgiyle buyutun.
İnsanlar gercekteb o kadar kotu bakiyor ki e hayvanlar da saldirganlasiyit pitbullar masum onlarin sahipleri kotu. Siz hayvansever bir cocuksunuz anladigim kadariyla ona cok guzel bakarsiniz sosyallestirirsiniz. Eger maddi olarak da imkaniniz olursa bir egitmenden yardim alirisiniz ileride. Ama eger kedileriniz ve kopeginiz yabanci bir kopegi kabulenmek istemeyecek yapidaysa o zaman bir kez daha dusunun ki Goldenlar da gayet sosyaldir sorun olacagini pek sanmiyotum aslinda.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 882 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR