Kedide Öksürük-Hapşırma

nildogcat
nildogcat

13724 Puan

Bahçemize yaklaşık 1,5-2 ay önce taş çatlasın 8-9 aylık bir kedi doğum yaptı.Onlara ev yaptık bahçede içinde minder ve küçük battaniye olan hergün mamalarını sularını koyuyorum hiç bir problem yoktu ama anne kedi şu sıralar ard arda 10-15 kez öksürme-hapşırma tarzı sesler çıkarıyor kafasını hafif yere eğerek.Elimde olsa eve alırım ama evde bir kedim var ve maalesef kedileri sevmiyor ve tıslayıp vuruyor.bende diğer kediciklerin psikolojilerini bozmak istemiyorum.Bu anne kedi için ne yapabiliriz?

5 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sadece öksürme varsa üşütmüş olabilir veya kedi nezlesi olmuş olabilir diye düşünüyorum fakat küçük şeyler büyük hastalıkların belirtisi olabiliyor. Yavrulara bulaşabilecek bir hastalığı olabilir. Nolur nolmaz veterinere götürmeniz de yarar var.Belediye'niz sokak hayvanları ile ilgileniyorsa onlarda bakabilir. Birde çok fazla pahalı olmayan yerler var diye biliyorum. Size hangisi uygun gelirse oraya götürebilirseniz çok iyi olur.
Birde anneye ve yavrulara bakmanız çok güzel bir davranış. Anneyi emzirme döneminden sonra kısırlaştırabilirseniz ve yavruları sahiplendirseniz çok harika olur

nildogcat
nildogcat

13724

Teşekkürler.Anne ile yavrular artık kardeş gibi :)Sahiplendirip ayırmak istemiyorum onları anne demeye zaten dilim varmıyor o kadar küçük ki.Beraber oynuyorlar.:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bu durum yavrular büyüyünce bitiyor maalesef. Yavrular büyüyünce anne onları istemiyor ve terk ediyor

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kedi nezlesi olmussa bulasabilir ve te rinerler sokak kedilerine indirim yapip muayenr ucreti almiyorlar siz gene bit arayip ogrenin onceden soyleyin ve veterinere goturun ilac kullanmasi gerekebilir havalar soguk ya usutebilirler kolilerden kedi evi yapabilirsiniz usumesin diye zaten eger kedi nezlesi falan olduysa eve de almayin sizinkine bulasir. Bu sekilde evdeki butun kedileri olmustu bir yakinimin oyle buyuk bir aci ve travma yasadi ki iyilik yapayim derken hepsi gitti :( en iyisi anneyi tedavi ettirmek ben o sekilde 60-70 tl gibi cuzi ucretlerle sokak kedisi tedavi ettirmistim igne vuruyor imunex oneriyordu gozu akarsa da bir goz damlasi. 1 haftada falan iyilesiyordu. Ama tahlil falam yaptirilitsa cook buyuk masraf oluyor.
Ha bu arada benim kedim de surekli hapsurur hasta da degil burun yapisindan dolayi. Belki de sadece alerjik bir kedidir bu kadar ciddi degildir eger bulundugunuz yerin veterinerinerlik hizmeyi varsa ucretsiz vlbakip ucretsiz de kisirlastiriyorlar oraya goturebilirsinuz ama mumkunse barinakta kalmasin. Siz goturup getirin

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Büyük ihtimal hasta olmuştur hasta değil ise toz tüy vb yutmuş onları çıkarmaya çalışıyordur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1320 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR