Sahip Değiştiren Kedi

Nevmet
Nevmet

703 Puan

6 aylık kedimi 4 gün önce sahiplendirdim. Ne yemek ne de kum problemimiz yoktu. Ancak gittiği yerden "tüy döktüğü" için bugün geri döndü. Bir kez olsun benim evime kakasını yapmadı ancak gittiği yerde kakasını yatağa yaptığı söyleniyor. Açlığa tahammül edemeyen bir kediydi ve hiçbir şey yemediği söyleniyor. Tabiki yeni bir ev yeni insanlar yeni ortam alışması zor olabilir psikolojisi henüz hazır olmayabilir fakat kedim geri geldiğinde arka ayaklarının üstüne korkarak basıyordu. Şuan kanepenin arkasından çıkmıyor ve en ufak patırtıda kaçıyor. Titriyor. Lütfen beni aydınlatın çok üzgünüm


7 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kediler evlerine bağlı olduğu için bu tür şeylerin olması çok normal. Anlaşılan çok hassas bir psikolojisi varmış. Şuan sizde olan durum yaşadığı travmanın etkileri. Birde büyük ihtimalle verdiğiniz evde kızıp korkutmuşlar ki bu kadar şiddetli olmuş. Niye sahiplendirdiniz bilmiyorum ama bence o başka bir eve gitmeyi ve terk edilmeyi kaldıracak psikolojide değil

Nevmet
Nevmet

703

Bundan sonra asla ayırmam yanımdan hepinize teşekkür ederim...

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kediler evlerine cok baglidir ayrilirlarsa strese bagli tuy dokme oluyor bunu cok duydum ama bence ona kizmislar korkutmuslar da o da gitmis kaka yapmis iste. Yoksa kediler oyle bir sorunu olmazsa kumu disinda kakasini yapmaz ha benimki bugun nasil oldu bilmiyorum kakasinin bir kismini kumuna kucuk bir parcayi kumun disina tuvalet paspasina yapmis belki de kumunu eselerken kakayi firlatti bilmiyorum. He ben naptim posetle aldim attim. Cunku o benim evladim ama yeni sahiplenen biri olsa muhtemelen kizar ceza verir odaya kapatirdi. Ya da bazen haliyi tirmalar ssst hayir der alirim ordan tirmalama tahtasina gotururum ama mesela yeni sahiplenen biri cok da benimsemezse kizip odaya kapatir cok bagirabilir e kedi de etkilenir.
Genelde o yuzden yeni evlerinde hep sorun yasarlar. Bu yuzden kedinizi baskasina sahiplrndirmeuin tatile giderken bile birine birakacaginiza cok yakin guvendigimiz birine anahtar verip mama verip gelip arada oynamasini isteyin.
Belki zorunluluktan bir sebep oldu sahiplendirmeniz gerekti insallah o sorunu cozmussunuzdur ve kedinizden hic ayrilmaz mutlu saglikli bir hayatiniz olur.
Gimpet'in multivitamin ya da maltini verin size tekrar alismasi icin ya da mesela odul mamasi verebilirsiniz. Bende Orijen'in Frized and Dried odul mamasi var tirnagini kesip furminatorle tarayinca bana cok kiziyor ben de odul mamasi veriyorum barismasi icin ufakliga. Oyle seyler yapin, tekrar alisir evinize ve size merak etmeyin biraz sabir her sey eskisi gibi guzel olacak merak etmeyin.

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

Çok hassastır o yüzden ağır gelmiştir ayrılmak. Ve dollfacepersian ın dediği gibi verdiğiniz kişiler büyük ihtimalle kızıp korkutmuşlardır :/ sahiplendirirken dikkatli olmak gerek

Neussos
Neussos

993

Birilerinin kızıp korkutmasına hiç mi hiç gerek yok. Köpekler sahiplerine, kediler bölgelerine bağlıdır. Bir kediyi alıp başka yere koyarsan her halükarda stres yapacaktır, bir de o kedi ciddi hassassa iyice bu stres biçimi artacaktır. Kediler enerji çeken mıknatıslar gibidir. Eğer gittiğinde stres olduğu için tüy dökmüş ve ishal olup altını tutamamışsa evdeki insanlar ilk deneyimlerinden gerilmişlerdir. O da bu gerginliği iyice çekip daha da büyük strese girmiştir. Azıcık My Cat From Hell izlerseniz, dünyanın en şirin insanlarının, en tatlı şekilde kedilerinin üzerine titreyen insanların 2-3 kedisinden birinin ani değişip oraya buraya kakasını yaptığını veya saldırganlaştığını görürsünüz. Kediler her zaman aynı kalmazlar, her şeye aynı tepkiyi vermezler ve her sinir bozukluklarının altında bulunduğu evdeki insanların ona kötü davrandığı izlenimine düşmenize gerek yoktur. He, kesin olmamıştır demiyorum. Kızıp bağırmış da olabilirler belki de ciddi kötü davranmışlardır, bilemem fakat en ufak kişilik değişimlerinin altında da böyle bir şey aramak bana biraz kedi psikolojisinden bi haber olmak gibi geliyor. Benim kedim normalde hiç tüy dökmez evde dolanır durur ve iran kedisidir. Box'a koyup veterinere götüreyim derim 2 dakikada öyle bir tüy döker ki pantolonunuzu göremezsiniz, anında tüy kalitesi düşer, ıslak ıslak olur, taranmamış gibi görünür. Sürekli miyavlar ve dil çıkarıp zor nefes alır. Annemlere falan bazen götürmek zorunda kaldığımda da koşar koltuğun altına girer biz oradan ayrılana kadar da oradan çıkmaz. Bu şimdi annemlerin veya babamların ona zarar verdiği anlamına mı geliyor? Hayır, çünkü ben hep oradayım. Biraz önyargıları kırmak gerekiyor bence. Onun dışında eğer birilerine vermek istiyorsanız travmalı kediler konusunda sabırlı olan birisi olmalı ve başka kediye sahip olmamalı. İlla sizinle kalması gerekmiyor, sadece doğru kişiyi bulmak gerek, bir de kedinin bu durumlarını ayrıntıyla karşıya aktarmak da gerek.

nildogcat
nildogcat

13724

Kedinizin psikolojisi çok hassas olabilir.Üsteki yorumlardada yazıyor kızıp korkutmuş olabilirler.Eğer kedinizi sahiplendirmeniz gerekmiyorsa bence sahiplendirmeyin.Belli ki size çok alışmış:)

emreztrkk37
emreztrkk37

4368

kızıp korkutulmasına gerek yok kardeşim Pablo yu severken bile hayvan o an sevdirmek istemediği için stres yapıyo ve tüy döküyor. Evimize misafir geldiğinde de kalabalıktan korkup tüy döküyor ki benim kedim normalde cinsi gereği nerdeyse hiç tüy dökmez

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 17124 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR