Düzelmeyecek,Hep Böyle Mi Kalacak :( ?

elif16
elif16

3929 Puan

Kedim yaklaşık 10 aylık.Erkek.Eve geldiğinden beri bizi hep ısırıp tırmalıyor.Canımızı acıtıyor,kanatıyor.Kendini çok çok nadir sevdiriyor.Onda da 2 kere okşuyoruz hemen ısırmaya başlıyor.Ne yapabilirim?Düzelir mi daha küçük olduğundan mı böyle?

6 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Size geleli ne kadar oldu? Nerden veya nasıl insanlardan sahiplendiniz? Günlük oyun oynuyor musunuz? Kısırlaştırma operasyonu oldu mu?

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

avcılık iç güdülerindendir. Oyuncağı az olabilir diğer kedilerle sosyalleşmek istiyor olabilir yada ev ortamına alışamamıştır.

elif16
elif16

3929

3 aylıkken almıştım kısırlaştırmadık

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Dış çıkarma döneminde Isirması normaldır ama Suan dış çıkarma dönemin de değil. Alışkanlık olarak kalmış olabilir. Uyariyor musunuz ısırdiginda? Birde ergenlige girdikten sonra saldırganlık gösteriyorlar özellikle erkek kediler. Kısırlaştırma onun psikolojik ve bedensel daha sağlıklı olmasını sağlar

Nayeli
Nayeli

2785

:( kızgınlıkta mı o da etkiler

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kisirlastirilinca sakinlesiyorlar. Acaba kizginliga mi girdi 10 aylik ondan dolayi da olabilir ben kisirksstirmanizi oneririm.
Ssst hayir yapin her isirdiginda tirnsklafini duzenli olarak kestirin ya da siz kedi tirnak makssiyla ucundan azicik kesin ama dikkatli olun cok kesmeyin. Tirmalama tahtasi var mi tirmslsma tahtasina kedi otu spreyi sikin. Oyuncak toplar alin kedi nanesi spreyi sikin surekli atin oynatin, kagitlari top yapip oynatin, kedi oltasi alin. Bol bol enerjisini atsin. Sizi degil oyuncagini isirmasini, sizi degil tirmalama tahtasini tirmalamasi gerektibi alatin bunu yapinca da onu odullendirin malt macunla ya da kedi odul mamasyla ya da yasmamayla.
Zaten buyudukce o harektli halleri azaliyor hele kisirlastirma sonrasi daha sakin oluyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 878 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR