Bozita Mama Sizce Nasil ?

Sule34
Sule34

967 Puan

Arkadaşlar bozita mama sizce nasil bir mama? Tabi orijen, acana yada n&d ile kiyaslanamaz diye düşünüyorum ama mesela royal canin yada proplana gore nasildir?


26 CEVAP

Hadeyan
Hadeyan

1004

Konu 2017 yılının konusu yani hortlatmamam gerekirdi ancak internette hala bozita ile ilgili türkçe arama yapınca başta çıkan içeriklerden birisi bu konu . O yüzden siz almak isterim. Bozita İsveç kökenli ve de dünyanın en eski mama markalarından biridir(1903) ve orta sınıf premium mama üretir. Yani acana, orijen, taste of the wild gibilerin epey gerisinde, n&d, vetlab gibilerinin biraz gerisinde. Applaws, Brit Care, Hill's bazı özel serileri, ProPlan'ın tatilsiz serileri ile gibileri ile denk sayılabilecek ancak royal canin, farminanın düşük seviye markaları (purina, friskies, matisse vs) , advance, profine, true instinct gibilerinden epey daha iyi. Sanabelle, Felicia, Spectrum, Golosi, Dr.Clauders, Dr. Sanbi vs gibilerinden de çok çok daha iyidir.


F/p olarak ise bence en iyilerden. Hem türkiye de hem de yurt dışında ( amerika ve avrupa dahil) iyi mama sitelerinde bulabileceğiniz nadir markalardandır. Royal Canın ya da proplem gibi yabancı sitelerde en iyi mamalar arasında asla göremediğimiz bir mama değildir. Ayrıca Isveç hayvancılık| konusunda çok katı kurallara sahip ve bunun sayesinde avrupanın büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığında en az antibiotik ve katkı maddesi kullanan ülkesidir. Dünyanın ise deli dana hastalığı görülme olasılığı %0 a çekilmiş ilk ülkesidir. Bozita vargravd adlı kırsal bir bölgede kendilerine ait bir çiftlikte hayvan yemi üreten kollektif bir şirketin en kaliteli kedi köpek mama markasıdır. Bu çiftlikte de hayvanlar geniş arazilerde gezer. Kapalı değiller. Tanığından, geyiğine oradan önerine hepsi geziyor anlayacağınız. Ben araştırmalarım sırasında bunları buldum. Urun gamını giderek genişletiyor. Ayrıca yaş mamaları da ödülüdür.


Maddi durumunuz ancak orta sınıf premium mamalara yetiyorsa (brit care, proplan, royal canin, advance, Hill's, applaws vs gibi) bence bu grubun f/p olarak brit care ile beraber lideri bozitadır. Erkek kedime yavrulugunda yavru mamasını kullandım. Şimdi de tahilsiz indoor kısırlaştırılmış mamasını kullanıyorum. Uzun tüylü ragmuffin + tekir kırması uzun tüylü bir spermanınız olmasına rağmen hiç evden tüy ya da kıl toplamadık. Amaelbette her mama her kediye iyi gelir diye bir şey yok. Bir hediye çok iyi gelen diğerine iyi gelmeyebilir o yüzden belli aralıklarla mama değiştirin ve denemek için en fazla 2kg luk paketleri alın derim. Misal ben şimdi biraz Brit Çare deneyeceğim.

Bozita gerçekten gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir İsveç maması. Türkiye'ye ilk geldiğinde ki geçen sene falandı, baya bir araştırdım özellikle Avrupa'da çok bilinen ve yaygın kullanılan bir mama olduğunu gördüm. Kullanıcı yorumlarında en çok dikkatimi çeken de şu oldu; İsveç hayvan hakları konusunda Dünya'da bir numaralı ülkelerden biri ve özellikle mama üretimi çok sıkı şartlar ve yaptırımlara tabi tutuluyor. Bozita'da tamamiyle İsveç'te üretilen bir mama 110 yıllıkta bir geçmişi olan firma. Biraz araştırdıysanız yüksek kalite de ve oranda et kullanan tahılsız ve gereksiz katkı maddelerinden arındırılmış bir mama olduğunu göreceksinizdir. Özellikle geyik etlisi kedilerin yalana yalana yediği bir çeşit,tavsiye edilir.

Gofretsla
Gofretsla

116585

kullanabilirsiniz. içeriği bana iyi geldi tahıl yok arkadaşım kullanıyor 3,5 yıldızlı güzel bir mamadır

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Selma...
Bozita tahılsız bir mama değil. Mısır,mısır gluteni ve pirinç içeriyor. Bunlardan pirinç hariç zararlı, alerji yapabilecek şeylerdir. Buradan yavru kediler için olanın içeriğini aynen kopyaladım.
İçerik
•Kurutulmuş Tavuk Eti
•Mısır
•Kemik Yağı
•Somon (İskandinav%10) Balığı Eti
•Pirinç
•Hayvansal Protein Unu
•Malt Yulaf (Spc %5)
•Mısır Gluteni
•Hidrolize Tavuk Eti
•Kurutulmuş Kutup Balığı
•Maya (ß-1.3/1.6-Glukan %0.06)
•Peynir Altı Suyu Tozu
•Dikalsiyum Fosfat
•Kurutulmuş Pancar Küspesi
•Potasyum Klorür

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

royal canin proplan hills gibi kaliteli görünen ancak kalitesiz mamalar ile kıyaslanamaz bile iyi bir mama

Kalitesi isveç ten yani tabiki iyi bir mama

Tabii her çeşit içeriğine, besin dengesine göre farklılık gösterebilir. Ben sana kullandığım paketin içeriğini yazayım
Kitten- Taze İsveç Tavuğu
Tavuk (her parçada %88), hayvansalprotein, özel olarak işlenmiş yulaf, kalsiyum karbonat, maya

sekerparem
sekerparem

411

gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz :)

Zeytinbaby
Zeytinbaby

1804

Bende suan bozitanin tahilsiz somonlusunu kullaniyorum kuzulusunu kullandim iyi gibi somonluyu denemek istedm bizim tuylerimiz biraz sorunlu ve tahilsiz yemesi gerekiyor

yasement
yasement

119858

Royal canin, bozita, matisse, hills, proplan bu 5 mamanın içerikleri çok çok benzer. Kötü mamalar mı hayır. Daha iyi mamalar var mı evet.

Bozita konusunda hiç şüpheniz olmasın dengeli ve kaliteli bir İsveç mamasıdır. Üretiminde insan tüketimene uygun kalitede et kullanılan yegane markaladandır da ayrıca. Gönül rahatlığıyla alabilirisiniz :D

Gofretsla
Gofretsla

116585

Kurutulmuş Tavuk Eti
Mısır
Kemik Yağı
Somon (İskandinav%10) Balığı Eti
Pirinç
Hayvansal Protein Unu
Malt Yulaf (Spc %5)
Mısır Gluteni
Hidrolize Tavuk Eti
Kurutulmuş Kutup Balığı
Maya (ß-1.3/1.6-Glukan %0.06)
Peynir Altı Suyu Tozu
Dikalsiyum Fosfat
Kurutulmuş Pancar Küspesi
Potasyum Klorür
6 siteyede baktım her parçada %88 et yazmıyor güzel göstermek için yalan mı soylediniz

sekerparem
sekerparem

411

içeriği güzel bir mamadır

Gofretsla
Gofretsla

116585

Bende yeni kullanmaya başladım bir şans vereyim dedim. İçeriği biraz kötü olsada yorumlar iyi

Horror
Horror

8

ben 1 senedir bu mamayı kullanıyorum kedim için. hiç bir sorunumuz yok.
isterseniz 400 gr'lık olan paketlerinden alıp deneyebilirsiniz bu kadar küçük boyu olması gayet iyi çünkü 2 kg veya üstü alınca yemezse kediniz ziyan oluyor.


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/bozita-feline-outdoor-active-yetiskin-kedi-mamasi-400gr.html

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 37604 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR