Kafeste Durmuyor

Zuzumm
Zuzumm

800 Puan

Merhabalar Zuzu 4 aylık oldu ilk geldiğinden beri kafes eğitimi veriyorum. Bu zamana kadar herhangi bir problem yoktu. Ama son zamanlarda büyüdüğü için koltuğa çıkmaya başladı ve serbest zamanlarında ne zaman görsem koltuğa çıkıp oraya yatıyor. Önceden gider hep kafesinin içerisinde yatardı. Koltuğa çıkmaya başladığından beri kafesin yüzüne bakmıyor. Kafese koyunca da sürekli ağlayıp çıldırıyor. Öncelikle koltuğa çıkmasını nasıl engelleyebilirim sürekli hayır diyorum ve çıktığında aşağı indiriyorum ama yok nafile sürekli çıkıyor. Son olarak kafesteki eski huzuruna tekrar nasıl döndürebilirim yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürler.

5 CEVAP

Zuzumm
Zuzumm

800

Alan 1metre eni 1 metre boyu olan gayet geniş ve içerisinde suyunu yatacak yerini ve oyuncağını koyduğum bi alan. Aşılarından ötürü şuanda dışarıya gezdirmeye çıkaramıyorum dolayısıyla evde oynadığımız oyunlar var tabi ki ama bunlar dediğiniz gibi enerjisini atmaya ne kadar yeterli acaba. Tek ümidim bu hafta aşıları tamamlanıyor ve dışarıya çıkmaya başlayacak umarım dışarıya çıktığında yeterince yorulur ve huysuzluğu geçer. Teşekkür ederim cevabınız için

Oscar2510
Oscar2510

584

kafes eğitimi verdiğiniz bölge yeterince büyük mü? Dışarıya çıkarmak için verdiğiniz süre yeterli mi? Dışarı çıktığında onu yoruyor musunuz beraber enerjisini atacak oyunlar oynuyor musunuz? bu sorular önemli.
Ayrıca 4 aylık bir köpek artık çok daha fazla bir alan ister kafes eğitimi için büyük bir ay bence. Davranışlarında anormal bir şey görmüyorum ben. Koltuk olayında da eğer çıkmasını istemiyosanız ısrarla hayır diyin ve indirin. Eğer kafesi onun için uygun büyüklükte diyorsanız da ağlamalarına kulak asmayın bırakın ağlasın elbet susmayı öğrenecektir.

Köpeğiniz büyümüş ve yerini değiştirmek istemiş galiba benim köpeğimdede öyle oldu

acarabi
acarabi

630

Bir köpeğin koltukların üzerine çıkmaya başlaması demek, sahibiyle ( lideriyle ) eşit statüde davranmak istiyor demektir. En kısa zamanda bu durumun önlenmesi için gerekli çalışmaları yapmalısınız. Unutmatın, önce sahip yemek yer sonra köpek, önce sahip koltuğa oturur köpek ondan daha aşağıya oturur, sahibin yatağına çıkılmaz, sahibin tabağından yenmez içilmez. Sadede gelirsem, onun bu isteğini baskılamak için koltuğa çıkma aşamasında ( çıkmadan dikkat ) onunla oynayarak ve dikkatini değişik şeylerle çekerek ( size kalmış ) koltuğa çıkmamasını sağlamalısınız. Kafes eğitimi alan köpeğin sonra kafesi reddederek koltukları sahiplenmesi onun gereğinden fazla şımartıldığını gösterir ki bu da köpek eğitim ve yetiştirilmesinde en son istenecek durumdur. Kafes eğitiminin tek çaresi gerekli dikkati göstererek hergün azar azar kafeste kalış süresini uzatmaktan geçer. Unutmayın köpek hergün dışarda mümkün olduğunca gezdirilip hareket ettirilerek enerjisi atılması gereken bir varlıktır ( amma şımartılmamak şartıyla ) bunu da yaptığınız takdirde sorununuz en geç 8-10 gün içinde çözülecektir. Kolay gelsin......

Zuzumm
Zuzumm

800

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim . Tabiki herkesin olduğu gibi benimde eğitirken ki hatalarım var. Söylediklerinize bugünden itibaren başlıyorum. Teşekkürler:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3597 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR