Kedi Tuvalet Düzeni

Tarcinn
Tarcinn

2701 Puan

Merhaba, kedim yakında 4 aylık olacak. Tuvaleti benim odamda duruyor. Gece yattığım zaman, tarçın da tuvaletini yapıp yatıyor. Mamayı 1 saat önceden vermeyi de denedik lakin bu soruna engel olmadı. Ne önerirsiniz ? Birde şuanlık malt vermeme gerek varmı ? İki tane 12 ml lik malt hediyem geldi, iki kere verdim sonra baktığımda kusmuş (tüy yumağı). Yerken severek yiyor. Sağlık açısından bir sorun teşkil eder mi ?

4 CEVAP

MagnaCarta
MagnaCarta

78

Ortamda başka canlılar varken tuvalet ihtiyacını gidermekte zorlanıyor olabilir. Kediler de bizler gibi bu hususta mahremiyete oldukça önem verirler. Tuvaletini daha kuytu bir yere, tercihen farklı bir odaya veya banyo/tuvalete yerleştirmeyi deneyin. Bizimkinin tuvalet kabı banyoda duruyor ve günde en az 3 kez tuvalete çıkıyor :-)


Mamasını ise öğün olarak vermenize gerek yok, kedinizin yaş ve kilo ortalamasına göre günlük tüketeceği miktar bellidir. Bu miktar verdiğiniz mama cinsine ve kalitesine göre değişiyor, bildiğim kadarıyla hemen hemen her markada mama poşetinin dışında bu miktarı gösteren bir çizelge mevcut. O çizelgeyi baz alarak hareket edebilirsiniz.


Ayrıca kediler köpeklerden farklı olarak ihtiyaçlarından fazla besin tüketme eğiliminde değillerdir, doyduklarında durmasını bilirler ve gün içerisinde sık sık ve az olarak besin tüketirler. Bu yüzden kedinizin günlük mama miktarını siz belirleyin, ne kadar sıklıkla tüketeceğini kendisi belirlesin, bu durum tuvalete çıkma aralıklarını da düzene sokacaktır.


Malt konusunda ise herhangi bir fikrim yok, bizim yavru 5 aylık ve henüz kuru ve haftada 1-2 kez verdiğimiz yaş mamalar dışında ek besin verme ihtiyacı duymadık. Nazar değmesin şu haliyle gayet sağlıklı ve aktif bir yavruluk dönemi geçirmekte :)

minnisim
minnisim

763

bence ona bu güveni vermelisiniz rahat etmesi için benim kedim bazen kumunu temizlerken geliyor kutuya girip yapıyor bende öteki tarafı temizliyor temizlediğimi bildiği için idrarına kum atmammı bekliyor :) tuvaletini kuytu yere koyun yanınada mamasını ben öyle yapıyorum gündüzleri tuvaletini mamasını üst kata çıkarıyorum akşamları kendi odama alt kata sorun yaşamıyoruz benimkide 3.5 aylık

ahacimuto
ahacimuto

249

benim 3 aylık bir kedim var. Çişi için tuvaletine gitmek yerine salonda kapı arkası yada masa arkasına gidip çişini yapıyor. Sürekli takip etmeye çalışırum ama gündüz çalıştığım için evde değilim. Uzaklaştırıcı spreyde bir işe yaramadı. Kakasını tuvalete yapıyor hiç sorunu yok ama çişini nasıl alıştırmalıyım çok çaresiz kaldım.

patkam
patkam

115790

herhangi bir peçete yardımı ile onun çişini peçeteye bulaştırın...sonra onu tuvalet kabının içine bırakın...emin olun koklayarak peçetenin bulunduğu yere gelip çişini yapacaktır..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1319 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR