Kedimin Çenesinin Altındaki Siyah Noktalar

Tarcinn
Tarcinn

2701 Puan

Arkadaşlar merhaba, kedimin çenesinin altındaki kıllarının arasında siyah nokta tarzı şeyler vardı. İnternetten okuduğumda mamadan- plastik kaplardan kaynaklanabileceği söyleniyordu. Akne de olabilirmiş ama internetteki fotoğraflardan benzetemedim akneye. Sizce nedir/nedendir? 16 Haziranda iç ve dış parazit aşısını yaptırdım. (Resimler bulanık çıktı, kusura bakmayın)


11 CEVAP

rnt
rnt

5741

Pire dışkısına benziyor. Ama uzun tüylü kedilerde çene altında genel olarak mama kırıntısı da kalabiliyor. Zaten dış parazit aşısını yaptırmışsınız. Pire varsa bile ısırdıkça ölecektir.

kubraykin
kubraykin

2395

Bu yazıyı gördükten sonra bende baktım benim kedimde de var ama böyle bi kararti gibi mantar falan olabilir mi acaba

Tarcinn
Tarcinn

2701

Pire değildir inşaAllah ya biz Tarçın'ı çok mıncırıyoruz, öpüyoruz (yanaklarından ve çene altından) :(

rnt
rnt

5741

Kalıntıları temizleyin. Pire sorunu yüzünden bile olsa dış parazit yaptırdığınız için bu sorun çözülecektir. Korkmayın. Mama kalıntısı bile olabilir.

ebrarnur22
ebrarnur22

853

eğer dışarıya çıkıp çalılara yatıyosa onlar pıtırak oolabilir

Tarcinn
Tarcinn

2701

Dışarı çıkardığım zaman kucağımda hep :)

Tarcinn
Tarcinn

2701

Arkadaşlar sanırım pire var Tarçın'da. Ben bu konularda hassasım, beyin yanıltıyor olabilir ama gördüğümü düşünüyorum. İlk kucağımdayken fark ettim sonra baktım heryere fakat yok oldu. Furminatörle de taradım ama birşey bulamadım. Az öncede gördüm almaya çalıştım ama sonuç olumsuz.

Tarcinn
Tarcinn

2701

Sadece ense damlası yeterli olur mu? Eğer parazit yoksa, bir zararı olur mu kediye? Damlayı alıp kendim yapmayı planlıyorum.

Tarcinn
Tarcinn

2701

Bu arada; yakalamaya çalıştığım zamanlarda, Tarçın'ın tüyleri uzun olduğu için içe doğru gittiğini gördüm. Zıplamıyordu yani. Siyah renkliydi.

rnt
rnt

5741

Kedinizin üzerinden dolandığı için zıplamaması normaldir. Dış parazit damlasını daha yeni yaptırmışsınız. Evinizde var olan pireler kedinizi ısırdıkça ölecekler. Bu süreç çok sıkıcı ama kedinizi sık sık kontrol edin. Özellikle çene, kafa, koltuk altı gibi yerleri. Fipronil ise yaptırdığınız damla zaten aşı karnesinde yazar tekrar yaptırmanıza gerek yok. Çünkü sonuç olarak bu aşılarda zehir ve fazlası zehir birikmesine neden olur. Pire sirke kokusunu sevmez. Sirkeli su ile kedinizi çok ıslatmadan tarayın. Damlayı 1 ay sonra tekrar edebilirsiniz.

rnt
rnt

5741

Ev temizliği için eşit miktarda tuz ve karbonatı özellikle halı, koltuk gibi kuru zeminlere döküp 1 gece beklettikten sonra süpürgeyle süpürüp, süpürge torbasını hemen evinizden atın. Bu karışım var olan pire yumurtalarını kurutur. Bir de gece lambasının altına su koyun var olan pireler suda boğulur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14814 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR