Kedimin Mama Yeme Ve İsteme Problemi

mEhLikHhE
mEhLikHhE

1862 Puan

İyi akşamlar arkadaşlar.Yaklaşık olarak 1 ay önce "Pro plan Kısırlaştırılmış Kedi Maması" (10 Kg) aldım.Kızım 1 yaşına girmişti kilo problemimiz vardı.(5 kiloydu.)Şuan için kilosunu tam olarak bilmesem de görünüş olarak zayıfladığını düşünüyorum ancak son zamanlarda mamayı çok yemeye başladı.Kış geldiği için mi çok sık acıkıyor yoksa farklı bir sebepten dolayı mıdır anlamlandıramadım.Ayrıcada mamayı çok çabuk tüketiyor bir anda tüketince günlük yemesi gereken 75 gr mamanın gramajı yetmiyor 100 gr ve üzeri vermek durumunda kalıyorum ve kilo almasından korkuyorum.Ne yapabilirim bu kadar yemesi ve çabuk acıkması normal midir?

39 CEVAP

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ayni durumdayim ustelik kisir da degil beninki henuz 6 aylik olacak neredeyse 50 gram vermeye calisiyorum tabi ki yetmiyor daha cok istoyor daha cok vermek zorunda kaliyorum kiyamiyorum. Benimki de biraz tombik ustelik cok hareketli de degil. Ya daha cokoynatmaya hareketlenditmeye calisacagiz obez olmasin diye bir de su icermek lazim o kadar kuru mama yiyorlar.
Ya da mamayi degistitip daha besleyicu protein orani yuksek tahilsizmamaya gececeksiniz ama tabi veterinerinize de danisarakN&D, Acana, Orijen gibi markalara yavas yavas gecis yapabilirsiniz yeterli proteini alinca daha iyi doyduklarini hissediyorlarnis. Ben Pro Plan ile az miktar Acanayi karistiriyotum direkt Acana verme imkanim yok. Ama isterseniz siz dusunun ya da ne kadar miyavlasalar bize kendilerini acindirsalar da vermiyecegiz daha fazla siz de Pro Plan olcu kabina gore mi veriyorsubuz gramajini nasil ayarliyorsunuz.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

https://www.petlebi.com/soru-cevap/5099-kedim-doymuyor
Şu forumda verdiğim cevaplar sizin içinde geçerli anladığım kadarıyla

mEhLikHhE
mEhLikHhE

1862

dollfacepersian , veterinerim Pro Plan önerdiği için aldım.Almadan öncede internette alanların yorumlarını okumuştum ve insanlar kedilerinin uygun kiloya döndüklerini vs yazmışlardı.Bende güvenerek aldım.Ancak tika_waylan'ın da benimki gibi bir sorunu olduğunu okuyunca bu durumdan sadece kendimin muzdarip olmadığını anladım.Pro Plan almadan önce Hills almayı düşündüm ancak toplu aldığım için o zamanlarda bütçem yetmedi.Brit Care önermişsiniz fiyat olarak gayet uygun ama işte pahalı mamalara alışınca insanın içine bir kurt düşüyor neden bu kadar fiyatı uygun diye...Sonuç olarak Acana için kullanmayın yazmışsınız.Tamamdır.N&D düşük tahıllı mamayı denemek isterim ancak ne kadar almalıyım toplu alacağımı varsayarsak ve Hills ile mi kullanmalıyım yoksa Brit Care ile mi daha iyi olur? tika_waylan ben kızıma yavru olduğu dönemlerde inan ki mama kabına göre vermiyordum o zamanlar zaten ilk defa kedi beslediğim için Bonacibo kullandım.Malum ne bütçem vardı nede deneyimim.Çok pişmanım ama çok fazla yiyordu 1 yaşındayken 6 kiloya yakındı.Hoş o zamanlar hiç hareketsizdi diyemem ama yinede kilo almıştı.Evet Pro Plan ölçü kabına göre ayarlıyorum 100 gr geçiyoruz ne yazık ki minimum 75 gr ... Artık yaş mama , vitamin ve ek besin kullanmayı da düşünüyorum.Yaş mama , ödüller ve vitaminler için Gimcat kullanacağım.Kuru mama olayında hala kararsızlıklarım devam ediyor ne yapalım bilemedim ya hem kaliteli hemde bütçeyi sarsmasın istiyorum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

mEh... Ve tika_waylan
Pro plan 'nı veterinerlerin önermesi iyi mama olduğu anlamına gelmiyor maalesef. İçeriğine bakarak mama seçmek daha doğru. Ben Acana kullanıyorum ve benim bildiğim az su tüketimi ve hareketsizlik kısır kedilerde böbrek sorunlarına yol açıyor . Kedim hareketli olduğu ve Drinkwell su pınarı kullandığım için Acana kullanmakta sorun görmedim. Benimki gibi kısır iran kedisi olup Su pınarı+Acana kullananlar ve hiç sorun yaşamayanlar var. Ben şuan ikinci 2 kiloluk pakete geçtim ve tek sorun bol tüy dökümü ve biraz kaşıntı. Veteriner Acana'nın yüksek protein oranın kedilerin karaciğerini yorduğunu ve bunun en belirgin belirtilerinden birinin yoğun tüy dökümü olduğunu söyleyince endişelendim. Kedili Bir Hayat blogunun sahibi bayanla görüşünce kendisi Acana'yı bırakmamı,kendisinin artık önermediğini kısır kedilere hiç önermediğini söyledi ve bana Brit Care 'i önerdi. Kendisi şuan iki dişi ve kısır kedisinde Brit Care Coco kullandığını ve memnun olduğunu söyledi. Ben yakın zamanda checkup yaptırıp böbrek ve karaciğer değerlerini kontrol ettireceğim. Umarım sorun yoktur ama Brit Care kullanmayı düşünüyorum mEh.. Hills'in tek iyi maması Ideal Balance serisi. N&D,Hills Ideal Balance ve Brit Care hakkında Kedili Bir Hayat blogunda ki yazıları okumanızı tavsiye ederim. Sonra hangisini beğendiyseniz ilk kademeli olarak Pro Plan ile karıştırıp sonra sadece seçtiğiniz mamayı kullanmanız daha iyi olur

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tika_Waylan
Su pınarı kullanıyorum ve kedimin hareketi yerinde. İki veterinerimde Acana'nın çok iyi bir mama olduğunu söylüyorlar ama Biri yüksek protein kaşıntı yapabilir diyor. Diğeri yüksek protein karaciğeri yorar ve tüy dökümü bunun belirtisidir diyor. O kadar kafam karıştı ki. Bir sorun olmasa bile aklımda hep sorun çıkar mı diye düşüneceğimden Brit Care kullanmayı düşünüyorum
Drinkwell su pınarı kesinlikle su tüketimini artırıyor fakat haftada en az bir defa tamamen boşaltmak ve ayda bir filtresini değiştirmek gerekiyor. Ben Drinkwell Klasik su pınarı kullanıyorum ama memnun değilim. Çünkü boyu kedime kısa geliyor ve plastik gibi olduğu için su deyen yerler kaygan bir sıvıyla kaplanıyor ve bana hijyenik gelmiyor.
Maddi durumum iyi olunca Drinkwell 360 paslanmaz çelik su pınarı alacağım.
Hill's hiç kullanmadım çünkü tamamı tavuklu ve alerji sorunumuz var. Her mama her kediye iyi gelmiyor,ne kadar kaliteli olsa bile. Bu yüzden her kedi sahibi kendi deneyip gözlemlemesi gerekiyor dediğiniz gibi. Bu her mama için geçerli. X markasını kullanıp kedisi feci hasta olanlar oluyor ve bu kişilerce X maması en kötü mama oluyor.Yine X markasını kullanıp aşırı memnun kalanlar oluyor ve onlar içinde X markası en iyi mama oluyor. Bu yüzden mama konusu hep tartışmalı bir konu oluyor

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Şuan baktım. O kayganlık,kullandığım sudan kaynaklanıyormuş. İçtiğimiz suyu koyuyorum ama buranın suyu sorunlu olduğu için oluyor herhalde. Sizde bu olmayabilir. Drinkwell Platinum'a baktınız mı? Onun fiyatı daha düşük diye hatırlıyorum

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Gimcat'ın içeriğine buradan ve elimdeki mamadan baktım. Et ve et türevleri yazısını görmedim. Ayrıca mamayı önermemin diğer sebepleri ise hormonsuz ,doğal olması, yapay koruyucu,aroma artırıcı ve katkı maddeleri içermemesi. Dr. Clauder's Selected Pearls da dediğiniz şekilde yazıyordu baktığım yerlerde ve Gimcat 'de olanlar bunda da geçerli.
Gimcat'in içeriğinde et türevleri yazan sitenin linkini verebilir misiniz? Merak ettim de
Sapphere,Ultimates ise hatırladığım kadarıyla tahılsızdı.Animonda Carny Ocean 'nın içeriği de çok güzel bence.
Mamalar hakkında okuduğum yazıların linklerini atacağım. Kendiniz bakmanız daha doğru olur
http://www.kedimleogreniyorum.com/2015/02/dr-clauders-selected-pearls-prebiyotik.html?m=1
http://www.kedimleogreniyorum.com/2015/01/tahlsz-yas-mama-sapphere-kediziyafeticom.html?m=1
http://www.kedimleogreniyorum.com/2015/01/saglikli-yas-mama-yas-mama-konusunda.html?m=0
Herhangi bir çelişkili bir durum veya aklınıza takılan bir durum olursa lütfen söyleyin

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Harikayanadur
Ben de yetişkin kullandığım için hiç kitten e bakmamışım. İki blog sahibi de genelde içeriğini vs. araştırıyor,kullanıyor ve sonra öneriyor. Yinede önerilen şeylerin içeriğine bakıyorum tabi.
Ben yaş mama yaptım ama benimki beğenmedi. Birazı bozuldu birazını da sokak kedilerine verdim. Annem direk ziyan oldu o kadar malzeme dediği için tekrardan denemeyi düşünmüyorum. Umarım sizinki sever:)
Tika_Waylan
Mamanın içeriğine baktığınız için teşekkür ederim.MeH.. Size de teşekkür ederim baktığınız için.
Bende yetişkini kullanıyorum.
Bloğu bende okuyorum.Kesinlikle çok titizleniyor blog sahibi. Bunda önceki kedisini yok yere kaybetmesi de etkili büyük ihtimalle. Light ton balığını hiç denemedim. Bir ara deneyeceğim. Öneri için teşekkür ederim:)

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Bende proplan kullanıyorum günde 3 kez mama veriyorm kedime o da o şekilde alıştı ama evde babam onu her gördüğünde kıyamayıp mama verdiği için şimdilerde babamı gördüğünde de yemek istiyor. Bence açlıktan değil benimki tamamen alışkanlıktan. Sizde de böyle bir durum var mı ? Yoksa bn kedimin yeterince doyduğunu düşünüyorm.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Benimki de doymuyor ya aliskanlik degil 50 cizgisine gelene kadar koyuyorum pro plan olcu kabinda sabah ogle aksama boluyorum yetmiyor istiyor mama kabina bakiyor duruyir ayaklarima surtunuyor dayanamiyorum koyuyorum hapur hupur yiyor. Ya kati olacagim alistiracagim ama o kadar zor ki. Acana iyi bir mama ama tek basina vermiyorum fazla protein de erkek kisir kediler icin zararliymis oyle yaziyorlar bobreklerde sorun olabiliyormus. Aslinda yeterince su icmeyince diye biliyorum ama. Neyse benimki yavru oldugu halde obur az hareketli ki cok dikkatliyimdir ona ragmen nasil boyle oldu anlayamiyorum. Kati olacagiz artik napalim vermiyecegiz fazlasini zorluyacagiz biliyorum onu oyle gorunce zor. Brit Care iyi diyorlar ama kullanan kisilerin yorumu onemli bir de kediniz sevecek mi eger mama degistirecekseniz bile az alin yavas yavas yeni mamaya gecin yoksa kusuyorlar, kabiz ya da ishal oluyorlar. N&D, Orijen, Brit care hepsi Pro plan'dan pahaliya geliyir tek tek hesapladim valla. Brit Care biraz daha uygun kullananlara sormamiz arastirmamiz lazim. Pro Plan aslinda veterinerlerin denonerdigi bir mama ve Pro Planin daha az kalitelisini kullanip kedileri gayet fit saglikli olanlar var her mama her kediye uymuyor demek ki. Bizimkiler de obeziteye yakin demek ki. Bir de sizinki kisir benimki kisir bile degil daha kisirlastirilinca buyuyunce kimbilir nasil olur bol bol oyun oynatmamiz lazim ve su icirmemiz olmadi su su selalerinden alalim cok kuru mama yedikleri icin su sart bir de gercekten ilgilerini cekecek oyuncaklar bulmamiz lazim.
Mama oyun standi gormustum acaba isimize yarar mi bilemedim. Mamayi alabilmek icin keidnin hareket etmesi ugrasmasi gerekiyor.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Drinkwell sart ya ben de en kisa zamanda alacagim, hele benim gibi cok kuru mama yiyen kedilerin yeterli su alamalri var hep bobrek sorunlari cikiyor malesef. Hills Ideal Balane'in icerigene baktim gayet guzeldi ama arkadasimin kedisi Hills'e gecince bir suru sikintisi cikti gayet bilinclidir kademeli gectiginibdusunuyorum ama kedisi kabiz oldu cok kotu oldu kustu ya el mahkum eski mamaya gecmek zorunda kaldilar. Hangi mamaya geversek gecelim mutlaka yavas yavas azar azar yeni mamaya baslayip kontrol edip nasil oldugunu gorup onangorentamamen gecelim. Mumkunse az gramajli mama alalim nolur nolmaz aslinda en guzeli numunelik vermelero firmalatin ama malesef hepsimde olmuyor

mEhLikHhE
mEhLikHhE

1862

tika_waylan galiba su pınarı almak şart oldu ancak şuan fiyatı bütçemi fazlasıyla aşıyor.Kendi sitesinde Drinkwell® 360 Paslanmaz Çelik Su Pınarı - 480 Tl yazıyor.
dollfacepersian'ın dediği gibi deneyip göreceğiz.Az az sipariş edip bakmam gerekiyor anlaşılan.

tika_waylan
tika_waylan

13980

480tl cok ya ama su pinari sart gibi geliyor kuru mama yedikleri. İndirimleri kampanyalari kovalayalim bakalim buluruz belki. Brit Care'i kullanmaya basladiktab sonra yorumlarini bekliyorum simdilik Acana &Pro Plan karostirmaya devam edecegim N&D ya da Brit Care i mamalar bitince ve durumun duzelince deneyecegim. Deneye yanila bulacagiz muhim olan aman yukleme yapmayalim cocuklara bobrek olayindan ben de cok korkuyorym o kadar cok duyuyorum ki insallah bir sikintisi yoktur bobreklerinde. Tuy dokumu de azalir belki de mevsim degisikligidir sonuclari bizimle paylasin guzel haberlerinizi bekliyorum.

mEhLikHhE
mEhLikHhE

1862

tika_waylan çalışmadığım sürece maddi anlamda sıkıntı ve evdekilere ne derim o konuda sıkıntı ... Brit Care 10 Kg'lik mamanın biraz daha azalmasına yakın önce veterinere gideceğim daha sonra en küçük boyunu alacağım bakalım ne olacak.Tüğ dökümü yok kızımın çok şükür ancak bu çok fazla mama yeme olayını aşmamız lazım.Pro Plan yeterli değil demek ki çocukta acıkıyor.En azından benim kedim için yeterli değil...

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Harikayanadur
Yazdığınız fiyatı görünce çok şaşırdım ve hemen baktım. Maalesef ki o filtresinin fiyatı. Ürün 209₺
Fakat bu düşük fiyatı. Ben daha pahalıya almıştım aynı yerden.
Birde buradan cevap vereyim. Dediğiniz yaş mamaya baktım. Et türevi kısmı hoşuma gitmedi. Birde ne ile korunduğu yazılmamış sanırsam. O yüzden bilemedim ama ben tercih etmem sanırım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3172 Görüntüleme
  • 39 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR