Köpeğe Tasma Seçimi

*Merhabalar , öncelikle herkese kolay gelsin. Yavru Cavalier King Spaniel Charles erkek 2 aylık köpeğim için tasmaya alışma aşamasına geçmeli miyim , tasma seçimi olarak düz sade bir tasmamı yoksa ses çıkaran ( zil takılı , boncuklu ) tasmalardan mı almalıyım ?
Bu konuda kararsız kaldım , köpeği aldığım kişi yavaştan tasmaya alıştırmaya başla dedi , zincirli tasma önerdi. Tam karar veremediğim için düşüncelerinizi almak istiyorum.


Şimdiden teşekkürler.*

6 CEVAP

Göğüs tasması demişsiniz fakat göğüs tasmasının sürekli üzerinde durması onu rahatsız edecektir ve onu dişlemeye çalışacaktır hele ki bu dönemde dişlerinin kaşındığı yaramazlığının en üst seviyede olduğu bu dönemde . düz sade bir boyun tasması yeterli olacaktır alışması açısından kedi tasmaları bile olabilir yani ,

doggy
doggy

601

bence normal bi goğus tasması al ama paran varsa gps li göğüs tasması al
iyi unler

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Zincirli tasma ve kayış köpeğe eziyettir.
Zincirli tasma (dikenli ve dikensiz) hayvanın canını çok yakan ve hassas boyun kaslarına zarar veren bir tasma çeşitidir. Boğma veya eğitim tasması olarak adlandırılanı ciddi hasarlara (fiziksel ve psikojisik) verdiği için birçok ülkede yasaklanmıştır.
Zincirli kayış ise hayvana gereksiz psikolojik acı verir. Nedeni ise bildiğiniz gibi kopeklerin kulakları çok mükemmel bir şekilde duyar. Yürürken tam kulaklarının yakınında bulunan ve sürekli ses çıkaran bir şey onlara rahatsızlık verir. Tasma sadece yürüyüşte takılmalı,ev içerisinde tasma olmamalıdır. Köpeğiniz yürümeyi bilmediği için çekiştirecek bu da boyun tasması hassas boynuna zarar verebilir. Yürümeyi öğrenene kadar göğüs tasması en iyisidir. İsterseniz yürümeyi öğrenince boyun tasması kullanabilirsiniz.
"Kral Köpek Ailesi" ailesinden alınmış öğrendiğim bir bilgidir. Tasmanın üzerinde isminin ve sizin telefon numaranızın yazılı olduğu bir künye yeterli olacaktır..

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

"Vethekmehmetkoc" Tasmanın sadece yürüyüşlerde kullanılması gerektiğini söyledim. Boyun tasması kullanımında yavru yürümeyi öğrenirken ilk çok fazla çekiştirecek ve buda hassas boynuna zarar verebilir.
Aslında anladığım kadarıyla veterinersiniz benden daha iyi bilirsiniz sağlık durumlarını

sade bir tasma en iyisi olacaktır

eğer köpeğiniz neyden hoşlanıyorsa örnek veriyorum zil seslerinden falan bence onun istediğini alin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3003 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR