Annem Ve Babam Evde Kedi İstemediklereni Söylediler. Onları Nasıl İkna Edebilirim?

Kedi_Asigi
Kedi_Asigi

166 Puan

Ailem evde kedi beslemek istemediklerini söylediler. Tüyü dökülüyormuş, annem çok zahmetli olacağını söylüyor. Babamda kedileri sevmediğini söylüyor. Nasıl ikna edebilirim?

13 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yaşınız kaç? Sınavlarınız ve dersleriniz varken ona vakit ayırabilecek misiniz? Her gün düzenli en az 1 saat oyun oynayabilecekmisin? Aile izin vermiyor ise ve Çoçuk denebilecek bir yaşta iseniz yani tamamen ailenize bağlı iseniz vazgeçin. Hayvan bakmak zordur. Kaliteli mama kullanmanız lazım. Her ay kuma aşıya ve mamaya para gidecek. Acil bir hastalık vb. durum çıkınca en az 200-300 tl gidebilir. Kediler cinslerine göre değişse de mevsim değişim dönemlerinde aşırı tüy dokerler. Kaliteli mama bile bazen buna engel olmayabilir. Evde kesinlikle tamamen serbest dolaşabilmeli. Bu hayatı önem taşıyan bir şey bence. Kapalı ortam onları strese sokar ve psikolojileri bozulur. İlgi biraz azalsa kum biraz kirli kalsa hemen dışarı tuvaletlerini yapabilirler.
Sahiplendiğimiz kedinin karakteri büyük önem taşıyor. Öyle her zaman sakin atlayıp zıplamayan,sahibini ısırıp tırmalamayan kedi çok çok nadirdir. Kedi karakteri sürpriz yumurta gibidir. Ne çıkacağını ve nasıl tuhaflıkları olacağını bilemezsin..
Tırmalama konusuna gelince her kedi istinasız tırmalar. Bazıları sadece eşyayı tırmalar ama tırmalarlar. Çünkü bu tamamen içgüdüseldir.Tırmalama tahtası bunu çözebilir ama bazı kediler kullanmamakta ısrarcı olabilir.
Bunlar kedi sahibi olmanın gerçekleridir.
İkna etmeniz tabi ki mümkün ama bunda kedinin karakteri büyük rol oynar. Mesela dediğim gibi sürekli ısıran ve tırmalayan bir kediyi bırakın kediyi sevmeyen birini kedi severler bile istemez.. Bence işinizi şansa bırakmayın ve kedi yerine daha kolay bir hayvan edinin. Bir guinea pig mesela. Bakımı çok kolaydır,çiş eğitimi alabilirler,kendilerini sevdirirler.Aşı derdi yoktur.10-12 yıl yaşayabilirler. Hatta çok rahat bir şekilde numara öğrenebilir ve sizi ses çıkararak çağırabilirler.
Guinea Pig lerin fare yada benzeri hayvanlarla alakası yoktur. Tamamen farklı bir hayvan türüdür..Bence düşünün derim. Kedim olmasa kesinlikle ilk tercih edeceğim hayvandır benim:) Bu arada kedim kucak kedisi,en sakin ve tembel olarak geçen iran ırkı olmasına rağmen Maşallah enerjik ve çok oyuncudur. Yani ırklar kedinin dış görünüşünde tam olarak bilgi verir. Her ırkta oyuncu,yaramaz veya sakin ve uslu kediler vardır...

petgillerden
petgillerden

18414

Dollfacepersianin yorumunu kesinlikle dikkate alın. Tamamen bir can sahiplenebilecek konumda misiniz emin olun. Lütfen öyle karar verin

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Bence almayın. Çünkü bir hevesle alıp sonrasında aile ikna edilebilir diye düşünülüyor fakat sonuç hep 'kedimi ailem istemiyor diye sahiplendirmek zorundayım çok üzgünüm' oluyor. Buna binlerce kez şahit oldum. İlerde ayrı bir eviniz olduğunda bunu gerçekleştirin. Maddi ve manevi açıdan sorumluluğunu kaldıramadığınızda veya anneniz babanız yavrunun her şeyine burun kıvırdığını görünce vicdanınız çok sızlıcak. Yani tavsiyem bu işe bulaşmayın !

ilanekle
ilanekle

8389

Yavru ve sevimli bir kediyi kim istemez ki? Bir yaşından sonra artık o minik pofuduk kedi olmayacak karşında. Sen her istediğinde sevemiyeceksin rahatsız olup seni tırmalayacak ( sonuçta o bir oyuncak değil, canlı) Aşıları yapılmalı , tüyleri taranmalı, ilgi görmeli, kaliteli bir mama yemeli, kumu sürekli temizlenmeli, parazitleri yapılmalı, yatağı olmalı, kısırlaştırılmalı... Kedin olunca tatiller olmayacak. Yeri gelicek tüm yazın evde bile geçebilecek yada kedine uygun bir pansiyon arayacaksın veya onuda alıp gideceksin tabi bunun için onu kabul eden bir otel gerekecek. Derslerin, sınavların veya işlerin nasıl zaman ayıracaksın. Bunları senden çok annen yapacak ve masrafları baban karşılayacak. Gerçekten ben o tatlı kedinin sevgisi ve dostluğu için herşeye katlanırım ailemde alışır ilgilenir diyiyorsan al. Ama en ufak bir şüphen varsa vazgeç ve sokaktakileriyle ilgilen.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Her kedi tuy doker. Her kedi tirmalar kimi sadece tirmalama tahtasini kimi belirledigi bir koltugu. O sebeple butub aile bireyleri kabul etmedikce hayvan sahiplenilmemesi gerekir. Benim kedim cok sakin arada yaramazlik yapinca hosuma gidiyir ama mesela baskasi olsa rahatsiz olabilir ben saksiyi devirmeye calismasina guluyorum ama baska biri olsa mesela annemle yasiyor olsma ve annem bunu gorse kendisocok hayvansever olsa da eminim sinirlenir. Ben bir esyamla oynamak isterse al oglum canin sagolsun senin olsun bu diyip tamamen ona oyuncak olarak verebiliyorum ama herkes yapamaz.
Eskiden gecici sahiplendigim kedim oyle fena tirmalardi ki ellerimi kanatirdi ki hala izi gecmedi. Ama cok seviyordum sapsali kediler muhtesemler hepsinin karakteri birbirinden farkli insan gibi dusub evet cinsine gore degisebilir ama ayni cins olup bambaska ozelliklerde olanlar olabiliyor. Kediler kopek gibi itaat etmezler kendi dunyalari var kimseye minnet etemzler o yuzden de cok karakterlidir hatta soyle derler kediler Alahin onlari yarattiklarini bilir rizki verenin Allah oldugunu bilir o yuzden insani sahibi olarak gormez derler. İste bu yuzden siz bir kediden asla sizin kurallariniza uymasini bir odada kapali kalmasini cani istemedigi haldr sizle oynamasini falan bekleymezsin patiyi yersiniz hemen.
Bir kedi sahiplenmeden once gercekten o sorumlulugu alabileceginize emin olmalisiniz. Ayrica bir anda veterinere 500-600-700tl mi bile verebilrisiniz birden durup duruken ki benim basima geldi.
Calisip kendi evib ailen oldugu zaman maddi manevi sorumlulugunu kaldirabilecegin ve o evde yasayan herkesin de bunu isteyecegi zaman sahiplenmek en guzeli.

nildogcat
nildogcat

13724

İlk olarak ailenizin hayvan sever olması lazım ki ortak bir karar verilsin ama eğer zorla alınırsa kedinin en ufacık harekti bile gözlerine batıcak ve istmeyecekler.Kedide barınağa,sokağa veya başka birine gidecek.Doğal olarak hem senin hem kedinin psikolojisi bozulacak.Biraz daha sabret:)Kendi evine çıkacağın yaşı bekle bence.

Duman14
Duman14

14039

Tüyü dökülmez eğitimi varsa tuvaletini bulur stresinizi alır sadece yemek verip tuvaletini temizleseniz ona da size de yeter :)

Duman14
Duman14

14039

Ama evet genel manada bakamıcakaanız almayın benim ailemde çok sevdiği için aldım herkes ilgilenebiliyor

Gofretsla
Gofretsla

116585

Çok küçük ve sakat,yaralı bir kedi al annenlere gösterkıyamayıp veterinere götürecektir dersleri ne daha yoğunluk vermeye çalış okuldan e ve gel hemen tekrar yap. Kitap okumayı fazlalastir annene yardım et yani onlara sorumluluk alabileceğini kanıtla

Bulut_kedi
Bulut_kedi

1889

Bence bu tür konularda aile bireylerinin hepsinin izni olmalı aileden tek kişi bile itiraz ederse sürekli evde huzursuzluk ve tartışma çıkabilir bu nedenle ailenin istediğinden emin olmadan almayın derim...ikna etme konusunda da kedilerin temiz ve titiz hayvan olduklarını söyle tüylerinin düzenli yaşandığında normale nazaran daha az tüy döktüklerini vs...

Patim3453
Patim3453

759

Öncelikle eğer bi can almak için kendinizden emin olmalısınız bu bir geçici heves olmamalı aldığınız bir eşya değil can... ortak yaşam alanında yaşadığınızdan ötürü evdeki tüm aile bireylerinin fikri önemli bu aşamaları anladıktan sonra kediler hakkında araştırma vs yapar ailene bilgi verirsin kabul ederlerse de alırsın benim fikrim bu çünkü ilerde ayrılmak çok daha zor olacaktır...

Theswimmer
Theswimmer

2337

Benimki 2 aylıktan biraz küçüktü aldığım zaman, aşırı tüy dökümü yoktu. Kuş tüyü gibi etrafta uçuşmuyor. Her gün evi süpüreceğinizi söyleyip annenizi biraz yumuşatabilirsiniz belki. Sahiplenmeden önce ben de çok zorlanacağımı düşünüyordum, bütün sorumluluğu kendi üzerime alarak sahiplendim kedimi. Ancak bakımı vs zor değilmiş. Bakımı konusunda araştırma yapıp ailenize doküman şeklinde de sunabilirsiniz isterseniz.. Odanız varsa orada tutacağınızı söyleyebilirsiniz, eve aldıktan bir zaman sonra düşüncemce alışacaklar ve odadan dışarı çıkmasına bir şey demeyecekler

ailenizi en iyi siz tanırsınız kedi geldikten sonra hevesini aldın baskasına verelim tarzı bı durum olmıycaksa biraz uzun sürebilir ama ikna edersiniz benim babam kedilerden korkuyodu 3 ay uğraştım almak için ilk zamanlar odaya gelmesin diyodu şimdi birlikte uyuyolar kedi geldikten sonra sizden çok sevicekler ama masrafları aşı mama kum vs bunları karşılayabilicekmisiniz ayrıca kedi kumu kokabilir aileniz bunuda sorun yapabilir bu tarz şeyleri düşünmeniz lazım acele etmeyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2740 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR