7. Sinif Öğrencisiyim Ve Hayvanlara Olan İlgim Asiri Fazla.cok Kucuk Yastan Beri Kopek İstedim Ama

Kaneki_KEN
Kaneki_KEN

748 Puan


  1. sinif öğrencisiyim ve hayvanlara olan ilgim asiri fazla.Cok kucuk yastan beri kopek istedim.Konu su ki bu yaz bi soz verilmesi sonucu kopek alinacagina bana kesin inanmistim gunumun tamamini arastirmayla geciriyodum tasmalar mama kaplari yataklar odul mamalari yani herseyi arastirmistim harcligimi harcamayip kopegime mama alacaktim ancak annem ve babam daha sonra HAYIR dediler.Ki ben inatla vazgecmedim barinaga gitmek ve yavrulara bakmak istiyorum Beagle almayi istiyorum herseyi arastirdim sadece ikna etmem gerek sizce nasil ikna edebilirim yardimci olursanız sevinirim simdiden tesekkurler :)

22 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bende hayvanları özellikle de köpekleri çok seviyorum. 12. Sınıf öğrencisiyim. Kendimi bildim bileli köpek istiyorum. Ama bekliyorum neden biliyor musun? Çünkü onun için EN İYİSİNİ İSTİYORUM. Sen seneye teog a hazırlanacaksın. Yavru bir köpeğe çiş eğitimi vermek 6-7 aylık olana kadar tam oturmayabilir.Evde olacaksa her yere çiş ve kaka yapacaktır.Dışarıda bakacağım dersen en az 7-8 aylık olana kadar dışarıda tek başına kalamaz. Yavrular diş değiştirme dönemi geçirir. Bu da buldukları insan eti dahil her şeyi kemirmelerini demektir. Bundan vazgeçirmek çok zordur. En can alıcı nokta ise liderlik konusudur. Yaşın bunun için çok küçük. Liderlik olmazsa köpek insanlar ,çevre ve diğer hayvanlar için tehlike arz eder. Çünkü kafasına ne eserse onu yapar. Ayrıca harçlıklarınla aldığın mamayla hiç bir şekilde sağlıklı bir köpek yetiştiremezsin. Köpek sahibi olmak en zor sorumluluklardan biridir. Sabah okula gitmeden önce ve okuldan sonra eve gelir gelmez gezdirmen gerekiyor. Bence sen daha kemdin bile uyanamıyorsundur.(çok normal)
Bunun aylık aşısı var, acil çıkabilecek sağlık masrafları var. 300tl yi çok rahat geçebilir.
Köpek bence en çok ilgi isteyen hayvandır. İlgi olmazsa strese girip aşırı havlar,çevresine hatta kendisine bile zarar verebilir. Böyle bir hayvandan bahsediyoruz.
Ayrıca bir Beagle çok yüksek enerjili bir köpektir. Normal bir kopekten daha çok egzersize ihtiyacı vardır.
Ailen sırf sen istediğin için köpek alacaksa inan en küçük şeyi gözlerine batacaktır.Sonra "Ailem köpeğimi istemiyor. Çok üzülüyorum ama sahiplendirmek zorundayım" diye olan ilanlara yenisi eklenecek..
Her şeyini araştırdım diyorsun,söylediğim şeyleri bilsen bunun bu kadar kolay olmadığını bilirdin. Demek ki yeteri kadar araştırmamışsın.
Hayvanları seviyorsan bir kopek için en iyisini istersin. Onun için en iyisi şuan bu isteğinden vazgeçmem . ileride kendi evin ve maddi gelirin olunca sahiplenmendir. Bunu biraz düşününce sen de anlayacaksın.
Şimdi ise sokak hayvanlarına yardım ederek bu sevgini gösterebilirsin. Onlar sokakta açlıktan ölürken harçlıklarınla aldığın mamalar onlar için çok değerli olur. Hâlâ içinde evde hayvan beslemek var ise çok daha kolay bir hayvandan başla. Bu bir Guinea Pig olabilir. Çok tatlı,pofuduk ve sevilmekten hoşlanan hayvanlardır. Yemi vs. gayet uygundur. Aşı derdi yoktur. Köpek gibi numara öğrenebilirler. Domuzla veya fare ile herhangi bir alakaları yoktur. Düşünebilirsin bence.
Yazdıklarım ise sana biraz ağır gelebilir belki ama kötü bir niyetim olmadığını ve tek istediğim sahipleneceğin can için en
iyisini düşünmemdendir.Son olarak sana Cesar Millan'nın kitaplarını okuyup programını izlemeni ve Youtube dan Kral köpek ailesinin videolarını izlemelisin..

Harçlıkla olacak iş değil. Çok masraflı olacak, evdeki hesap çarşıya uymayacak. Bir de bu masrafların üzerine anne baba isteksizliği yüklenirse, hem alacağınız hayvan hem de siz mutsuz olacaksınız. Göründüğü gibi değil tam bir baş belaları :) Okulun muhtemelen tam gün. Minimum 6 saat yalnız kalacak. Anne baba isteksiz, dışarı çıkarmayacak oynatmayacak. O 6 saat boyunca evde yalnız kalacak. Enerjisini atamayacak, eşyalara saracak, parçalayacak. Belki annenizin davete gideceği çantasını parçalayacak, belki babanızın iş üniformasını yiyecek, üzerine tuvaletini yapacak. Halılar kemirilecek, en kıymetli eşyalarınız kırılacak. Saydığım şeyler yaşayacaklarınız yarısı bile değil. Ebeveynlerinin buna göz yumması mümkün değil.


Biraz daha evde sözün geçtiğinde, büyüdüğünde, hatta daha iyisi kendi iradene sahip olduğunda bir köpek sahiplenebilirsin. Tavsiyem yetişkin köpek. Yavrunun zorluklarını yaşamayacaksınız. Yani yetişkin/ yaşlı köpek candır :)


Unutma ki dışarda sana muhtaç çok canlı var. Onları besle, sev, nasıl mutlu olduklarını gör. Son olarak eve alacağın köpek fikrini, çok daha kolay olan kedi ile değiştirmeni tavsiye ederim :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Achill_the_pekemin söylediklerinizden sadece kopek yerine kedi sahibi olma kısmına katılmıyorum. Bir kedi sahibi olarak söylüyorum ki kedi çok ilginç karakteri olabilen bir hayvandır.Yavru da olsa kuma ve tırmalama tahtasına alışamayan,sürekli tırmalayan ve ısıran kediler biliyorum. Masraf konusunda kopek kadar olmasada masraflıdırlar. En iyisi önceki yorumumda söylediğim gibi Guinea Pig dir bence:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Anladım. Kendine bir dost istemen çok güzel fakat yinede en iyisi ona en iyi şekilde bakabilecek zamanda sahiplenmek. Her ırkın kendi karakteri değil her kopeğin kendi karakteri vardır. Aynı ırka mensup ama gerek enerji seviyesi gerek karakter yapısı arasında aşırı derece de fark olan kopekler vardır.
Şuan zamanın olabilir fakat bir sene sonrası teog sınavına hazırlanacaksın. Sonra lise sonra ygs gelecek. Okul hayatı boyunca yoğunluk olacak. Lise dersleri sınavları zordur.. Gerçekte zorlanırsın. Seni de anlıyorum gerçekten. Köpeğe vakit ayıramamak hem seni hem onu üzen bir şey olur.

Şuan ders aramda sana bunları yazıyorsam bir bildiğim vardır değil mi?
Neyse ben /biz ne desek seni engellemeyiz zaten. Sadece tavsiye veriyorum /veriyoruz işte. Son kararı sen söyleyeceksin

Kaneki_KEN
Kaneki_KEN

748

1 degil 7. Sinif olacakti :S

Kaneki_KEN
Kaneki_KEN

748

Oncelikle gercekten ilginiz icin cok cok tesekkur ediyorum ancak eve gelme saatim hic gec degil soylediklerinizi umursamadigimi dusunmeyin lutfen hepsini su anda dusunuyorum eve gelme saatim dedigim gibi 1 en gec onunla vakit ayirabilrim bol bol ve bir ablam var oda ben ilgilenemeyecegim zaman ilgilenebilir ancak soylediginiz gibi biliyorum kopekler gercekten cok zor ve ilgi isteyen canlilar ozellikle yavrulari kuzenim de kopek beslemisti suan universiteye gittigi icin pek konusamiyorum ancak onunlada bayagi sohbet etmisligim var bu konuda ailem yavas yavas ikna olabilecek gibi gorunuyo tabiiki masraflari tek karsilamiyicagim duzeltiyorum karsilayamamda tabii ailemden maddi destek istiyicem sadece kucuk bir cinsde alabilirdim ancak arastirdigima gore ve kuzeniminde dedigine gore minyatur pinscher bile kucuk olmasina ragmen zor bir kopekmis ben son 5 ayimi surekli bu konuda dusunurek harcadim cunku her bir cinsin farkli bir karaktere sahip oldugunu cok iyi biliyorum ama gunlerim cok bos geciyor ve kronik astim yuzunden futbol,basketbol,kickbox gibi kurslara gitmemde mumkun olmuyor her hafta sonu ozgurluk parkina gidiyorum dusuncem kopegide benimle goturmekti ancak her birinizin cevabinida dusunerek bu sorumlulugu alip alamiyicagimi dusunuyorum cevremde yasitlarimda olmadigindan biraz yanliz olup canim sıkıldıgından kedime bir dost istiyorumda diyebiliriz :) Ilginiz ve yardiminiz icin tesekkurler :))

Kaneki_KEN
Kaneki_KEN

748

A bu arada O evet dedigin hayvani biliyorum Gine Domuzu Kobayda deniyor fakat bir sorun var annem ve babam kopekleri cok sever annem sadece evde sevmiyor ona isindirmaya calisiyorum ancak fareyle hic alakasi yok onu ben kafasina almis bir insanim ancak annem farelerden cok igrenir ve bende bir zaman bundan istedim fareye benziyor diye istemeyip mubabbet kusu getirdi bana

kediaskim
kediaskim

3211

bak sana bir tavsiye benden annenle babanın güvenini kazan onlar söylemeden odanı topla çöpleri at annene işler konusunda yardım et eğer önceden bıraktığın güven kırıklığı varsa ailende köpek hiç alamassın kedi bile olmaz bence . beagle çok zor bir cinstir bakım ister gezmek ister çok hareketlidir. şuanda teog konularına geçiyorsun seneye teog var o yüzden annenleri güzel bir lise kazanarak mutlu et sonrada ben lise kazandım siz de köpek alın de alırlar

Kaneki_KEN
Kaneki_KEN

748

**dollfacepersian ** Söylediklerinizi gerçekten düşünüp kararımı ona göre vermeye çalışıyorum ayrıca bu kadar önemli bir sınava hazırlanırken bana vaktini vermen beni gerçekten önemli bir şey olduğuna ikna etti çünkü 12.sınıfa giden bir ablam var ve oda çok sıkı çalışıyor ve çalışması gerektiğini biliyor bende siz bunları söyleyince duraksadım gerçekten bir şekilde kendimi ikna etmeye çalışacağım Vaktini ayırdığın için teşekkür ederim :')

Kaneki_KEN
Kaneki_KEN

748

kediaskim Ailemde güven kırıklığı yoktur :) Ama sanırım bunun büyüklükle ilgisi yok çünkü annemde köpek almayı istediğini söylüyor ama evde işin sadece ona kalıcağını düşünüyor ve o yüzden köpek istemiyor sanırım ben son zamanlarda annem söylemeden işlerimi daha çok yapmaya başladım Beagle alma konusunda da kararım kesin değildi zaten alırsam #Satınalmasahiplen Kampanyasındaki gibi barınaktan ailemin kabul edeceği bir köpek seçeceğim.Annem beni yakın zamanda barınağa götüreceğini söyledi orada bağış yapmak istediğimi söyledim kabul etti orada biraz köpeklere bakıp çok tatlı değil mi gibi şeylerle onu ikna etme denemesi yaparım ama üstüne çok gitmem çünkü o zaman asla kabul etmiyeceğini biliyorum köpek köpek diye sinir krizleri geçirmenin hiç bir faydası yoktur zaten :') Ayrıca ailemi de bu konuya ısıtırsam köpeği onlarda isteyecektir ve sınavlarımın olduğu dönemlerde bana bir şekilde destek olacaklardır eminim :'))

Kaneki_KEN
Kaneki_KEN

748

1 degil 7. Sinif olacakti :S

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Çok sevindim. Hayvanlar benim için çoğu şeyden önce geliyor. Nerdeyse her zaman zaman derslerimden önce kedimin bakımını yaparım. Ben gerçekten eminim ki pişman olmayacaksın. İleride büyüyüp iş sahibi olduğunda kimseden izin alman gerekmeden köpeğinin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını görünce ikiniz de çok mutlu olacaksınız:) Bu arada ablana başarılar dilerim:)

Kaneki_KEN
Kaneki_KEN

748

Ablam adina ve yardimlarin icin bende cok tesekkur ediyorum umarim seninde sinavin cok iyi gecer ve aklinda olan Universiteye ve istedigin bolume girebilirsin :)

Kaneki_KEN
Kaneki_KEN

748

Ablam adina ve yardimlarin icin bende cok tesekkur ediyorum umarim seninde sinavin cok iyi gecer ve aklinda olan Universiteye ve istedigin bolume girebilirsin :)

Benim oğlum (tibetli spaniel) bebekliğini bahçede geçirdiği için çok sıkıntı olmadı açıkcası. Ama 2 gün evde baktığım yavru golden retriever köpek için konuşacağım. O 2 gün içerisinde toplasanız 4-5 saat uyuyabildim. Bunları göze alın. Bu dönemleri yaşamamak için barınakta artık umudunu kesmiş olan yetişkin köpeklere yönelin derim, altına çizerek.


Kedi konusunda ise, kedinin iç güdüsel olarak kuma alışması kolaydır. Ve ısırma sorunu emin olun köpekteki gibi değil. Ben de kedi bakıp, sahiplendirdim. En yaramazı bile köpekle kıyaslanamaz. Bir öğrenci için çok zaman kaybı ve emek değil kedi. Dışarı çıkmasına gerek yok, enerji atmasına gerek yok, eşyaları parçalamaz (kısmen :)), eğitim almasına gerek yoktur, liderlik sorunu yaşamazsınız onlar doğuştan liderdir :) Bu yüzden kedi önerdim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2443 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR