Vitaminler ve Ek Besinler

(1)

Yaş gruplarına ve ihtiyaçlarına özel kullanacağınız vitamin ve ek besinler kedinizin sağlığına yapacağınız önemli bir yatırım olarak değerlendirilmelidir. Kedi vitamin ve ek besinleri farklı amaçlara hizmet edecek özellikte geliştirilmiş çok farklı ürün gruplarını kapsar. En çok tercih edilen ürünlerin başında malt içeren macun ve tabletler gelir. Kedilerin kendini yalayarak temizlemesi sırasında yuttukları tüy topaklarının yarattığı hazımsızlık etkilerini azaltan ve sindirim sistemini düzenleyen bu özel ürünler tüylerdeki topaklanmayı önleyici takviyelerle zenginleştirilmiştir. Onlar için oldukça önemli bir aminoasit olan taurin ihtiva eden besin takviyeleri özellikle görme ve kalp fonksiyonlarını iyileştirici özelliğe sahiptir. Multivitamin, mineral ve aminoasit destekleri macun, pati jeli, tablet ve solüsyon formunda kullanılır. Sitemiz üzerinden onun sağlığını destekleyecek vitamin ve ek besinleri listeleyebilir, ürün içeriklerini inceleyebilirsiniz.

Devamını Göster »

349 TL ve ÜZERİ SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA!

Kedi Vitamini ve Ek Besinleri

İhtiyaç duydukları besinlerin önemli bir kısmı yedikleri kedi mamalarından gelse de kedilerin sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için zaman zaman çeşitli vitaminler ve ek besinler almaları gerekebilir. Bu noktada besin takviyeleri ya da vitaminler, kedilerin tükettikleri gıdalarda yer almayan ya da yeterince bulunmayan içeriklerle buluşturulmasını sağlayan ek tamamlayıcılar olarak öne çıkar.

Kedi vitaminleri birçok farklı marka tarafından farklı ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde formüle edilmiştir. Bu nedenle kedi vitamini seçimi sırasında kedilerin ihtiyaçlarının ve veteriner hekim tavsiyelerinin değerlendirilmesi gerekir. Kaliteli bir kedi vitamini, önerilen sıklıkta ve dozda düzenli olarak kullanıldığında, formülü doğrultusunda kedi sağlığını destekleyebilir. Kediler için vitaminler çeşitli sağlık problemlerinin önüne geçebilir, hastalıkların ilerlemesini yavaşlatabilir ve kedilerin sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olabilir.

Kedi vitaminleri cilt ve tüy sağlığı, sindirim sistemini, psikolojik sağlığı, ağız ve diş sağlığını, kalçayı ve eklemleri destekleyebildiği gibi dönemsel olarak değişen ihtiyaçlara yanıt da verebilmektedir. Örneğin kedilerin hamilelik ve emzirme sürecinde besin eksikliği meydana gelebilir ve bu süreçte kediler için multi vitamin desteği gerekli hâle gelebilir. Aynı şekilde, annesinden erken ayrılan ya da anne sütü ile beslenemeyen bir yavru kedi için süt tozu gibi genel sağlık için son derece önemli bir ek besinle buluşma ihtiyacı ortaya çıkabilir. Bu bahsettiklerimize ek olarak Omega-3 ve Omega-6 gibi sağlıklı yağ asitleri cilt ve tüy sağlığını iyileştirici etkileri ile tercih edilebilir. Kedi vitamini ve ek besinleri kedilerin hem karşılaşmaları muhtemel sağlık sorunlarının önlenmesine hem de gördükleri tedavilerin pekiştirilmesine katkı sağlayabilir. Bu kapsamda taurin içeren kedi vitamini çeşitleri ve kedi maltları öne çıkar. Kediler bazı amino asitleri doğal olarak sentezleyemezler. Bu gibi bir durumda kedi vitamini ve besin takviyeleri ile bu amino asitlerin vücuda alınması gerekir. Kedi mamalarının içerisinde bulunsalar da kedilerin bu özel bileşenlerle buluşturulmalarını sağlamak için kedi vitamini ve ek besinleri tercih edilebilir. Aksi durumda mineral, vitamin ve/veya amino asit eksikliğine bağlı olarak çeşitli sağlık sorunları gündeme gelebilir.

Petlebi.com adresinde yavru kedi vitamini, vitamin ve mineral destekleri, besin takviyeleri gibi ürünlerin yanı sıra dostunuzun sağlıklı bir yaşam sürmesi adına tüm ihtiyaçlarını bulabilirsiniz. Sindirim sistemi destekleyici, bağışıklık sistemini güçlendiren, kedilerde tüy yumağı oluşumunu engellemeye yardımcı olan kedi vitamini ve besin takviyeleri arasından tercihte bulunurken Petlebi.com'a özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Kedilerde Kalp ve Karaciğer Sağlığı İçin Vitaminler

Kedilerin kalp ve karaciğer sağlıklarının desteklenmesi söz konusu olduğunda tam ve dengeli bir beslenme olmazsa olmazdır. Ek olarak kedi vitamini kullanımı da sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlayabilir. Kedilerin kalp ve karaciğer sağlıklarının desteklenmesi için gerekli olabilecek birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Öne çıkan ek besinler arasında taurin, B vitamini, A vitamini, C vitamini ve Omega-3 sayılabilir. Az önce de belirtildiği gibi kediler sağlıkları için temel öneme sahip her amino asidi doğal yollarla sentezleyemez. Taurin gibi bu temel amino asitler kedi vitamini kullanımını gerekli hâle getirebilir. Böylece kedilerin kalp sağlıklarının desteklenmesi kolaylaşır. Kalp kurdu kedilerin kalbinde ve akciğerlerinde yer alan damarlarda yaşar ve kedilerin kardiyovasküler sistemi için son derece yıkıcı etkiye sahiptir. Ancak bu rahatsızlık vitamin ve ek besinler ile önlenebilmektedir.

Kediler için diğer ciddi rahatsızlıklar ise karaciğerde meydana gelenlerdir. Kedilerde karaciğer hastalığı belirtileri arasında uyuşukluk, anoreksiya, depresyon, kusma, cildin sarımsı renklenmesi, aşırı susuzluk ve idrara çıkma bulunur. Sağlıklı bir karaciğer için gerekli olan destekler aynı zamanda alerjiler ve sindirim sorunları için de çözüm sunabilmektedir. Kedilerin karaciğer sağlıklarını tehdit eden unsurlar arasında vitamin ve mineral eksikliği de bulunur. A vitamini, B vitamini, K vitamini ve çinko eksikliği sonucunda görülebilen karaciğer hastalıkları kedi vitamini ve ek besinleri sayesinde önlenebilir. Elbette veteriner hekimlerin önerileri bu noktada belirleyicidir.

Kedilerde Cilt ve Tüy Sağlığı İçin Ek Besinler

Kedilerin tüyleri onların sağlıkları konusunda çok fazla bilgi verir. Kötü beslenme, kilo problemi ve yaş kedilerin tüyleri üzerinde genel bir etkiye sahiptir. Bu noktada beslenme, güzel ve parlak tüyler için kilit rol oynamaktadır. Vitamin ve mineral açısından zengin bir diyet ise sağlıklı bir tüy yapısı için olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Tüyleri taramak ve ölmüş tüyleri uzaklaştırmak da tamamlayıcı bir etkiye sahiptir. Sağlıklı ve parlak tüyler için beslenme programını tamamlayan gıda desteklerine de sıklıkla başvurulmaktadır.

İçeriğinde doğal maddeler bulunan kedi vitaminleri dengeli beslenme ile kullanılabilecek seçenekler arasında yer almaktadır. Bu besin takviyelerinin içerisinde yer alan bileşenler A, C, E vitaminleri açısından son derece zengindir. Tüylerin dökülmesi, matlaşması ya da yoğunluklarının azalması ilk başta kötü ve yetersiz beslenmenin bir belirtisi olarak kabul edilir. Kedilerin diyeti daha dengeli ve zengin gıdalarla değiştirildiğinde tüylerde de gözle görülür değişiklikler meydana gelmektedir. Özellikle vitamin ve yağlar açısından zengin besin destekleri mat ve seyrek tüylerin son derece başarılı bir şekilde doğal hâline dönmesini sağlayabilir.

Kedilerin cilt ve tüy sağlığını destekleyen kedi vitaminleri ve ek besinleri genellikle belli başlı bileşenlere sahip olur. Omega yağ asitleri, B vitamini kompleksi ve bitkisel malt özleri bu noktada öne çıkar. Kedilerin cilt ve tüy sağlığı genel sağlığın bir yansıması olarak kabul edildiğinden kediler her zamankinden fazla tüy döküyorsa, bölgesel tüy dökülmeleri gözlemleniyorsa, kedilerde kaşıntı ve kendini ısırma gibi şikâyetler fark ediliyorsa en doğrusu veteriner hekimlere danışılması olacaktır. Gerçekleştirilen muayene sonucunda varsa kedi vitamin eksikliğinin teşhis edilmesi, tedavi sürecinin başlatılması ve kedi vitaminleri kullanımı önerilebilir. Kedilerin daha sağlıklı bir cilde ve parlayan tüylere sahip olması amacıyla kullanılan kedi vitamini çeşitlerinin etkilerini gösterebilmesi için doğru miktarda, doğru şekilde ve ideal sıklıkta sunulması gerekir.

Kedilerde Ağız ve Diş Sağlığı Vitaminleri

Kedilerde en sık karşılaşılan durumlardan bir tanesi de nefeslerinin kötü kokmasıdır. Ağız kokusu sadece tüketilen mamalardan kaynaklanmaz. Bazı durumlarda ciddi sağlık sorunları da ağız kokusunun kötüleşmesine neden olmaktadır. Düzenli diş bakımı ve fırçalama rutini oluşturmak kedilerin dişlerinin çürümesinin önüne geçmektedir. Diş bakımını sağlamak için öncelikli olarak kedilerin dişlerini anlamak gerekmektedir. Kedilerin dişleri et tüketmeye yönelik gelişmiştir ve tahıl ya da sebze gibi gıdaları tüketmeye yönelik düz yüzeyleri bulunmamaktadır.

İnsanlar gibi kedilerde de iki set diş bulunmaktadır. 3-4 aylıkken bebek dişleri yerine yetişkin dişleri gelmektedir. Ön dişler genellikle tüylerin taranması ve temizlenmesi, kesici dişler ise pire ya da diğer kalıntıların tüylerden uzaklaştırılması için kullanılır. Dişlerin boşluklarında tıpkı insanlarda olduğu gibi tartar ya da plak gibi zararlı oluşumlar meydana gelebilir. Bu zararlı oluşumların engellenmesi, azalmalarının sağlanması için çeşitli takviyeler kullanılabilir. Kötü kokan nefes için ise içerisinde zencefil kökü, nane, rezene tohumu ya da papatya içeren sıvılar bulunmaktadır. Kedilerin ağız sağlıklarını iyileştirmek için doğal maddeler içeren destekleri tercih etmek gerekmektedir. Ayrıca çeşitli toz gıdalar da ağız sağlığı için tercih edilebilmektedir.

Kedilerde ağız ve diş sağlığını desteklemek için kullanılan kedi vitamini takviyelerinin formülleri incelendiğinde C vitamini ve kalsiyum öne çıkan bileşenlere örnek olarak gösterilebilir. C vitamini de kalsiyum da kedilerin dişlerini ve diş etlerini destekleme özelliğine sahiptir. Bu vitamin ve minerali içeren kedi takviyeleri kullanılmadan önce veteriner hekimlerin görüşlerine başvurulması tavsiye edilir.

Tüy Topağı Oluşumu İçin Ek Besinler

Kediler tüylerini temiz tutma konusunda son derece takıntılıdır ve uyanık olduklarında sıklıkla yalanmaktadır. Ancak yalanırken yuttukları ve sindirim sisteminde biriken tüyler bağırsakta tıkanmaya ve ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Kediler yuttukları tüylerden kurtulmak için genellikle kusarlar. Tüy topaklarının kontrol edilmesi için çeşitli gıda ve besinleri kullanmak gerekmektedir. Özel olarak geliştirilen bu destekler tüylerin midede sindirilmesini ve vücuttan doğal bir şekilde atılmasını sağlamaktadır. Tüy yumağını engellemeye yönelik kullanılan kedi vitaminleri birçok farklı bileşen içerebilir. Bazı kedi vitaminleri yalnızca cilt ve tüy sağlığını iyileştirip tüy tumağı oluşumunu engellemeyi amaçlarken bazı kedi vitaminleri kedilerin genel sağlığı için ihtiyaç duyduğu farklı vitamin ve mineraller bakımından zengin olabilir.

Tüy topaklarına bağlı olarak sindirim sistemindeki tıkanıkların giderilmesinde kedi vitaminleri önemli bir etkiye sahiptir. Yine de tek başlarına yeterli olduğu söylenemez. Kedilerin düzenli olarak taranması da tüy yumağı oluşumunun engellenmesinde son derece önemli bir adım olarak kabul edilir.

Hangi Vitamin ve Ek Besin Tercih Edilmeli?

Tercih noktasında özellikle bir ürün ya da içerik önermek doğru olmamakla birlikte kedilerin sürekli olarak gözlemlenmesi ve veteriner hekim kontrollerine götürülmeleri gereksinim duydukları ek besin ve kedi vitaminlerinin belirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Her kedinin ihtiyacı farklıdır. Annesinden erken ayrılmış bir yavru kedi, yetişkinlik döneminde ihtiyaç duyduğu besinlerle buluşamayan bir kedi, yaşlılık döneminde eklem sorunları yaşayan bir kedi... Her biri farklı kedi vitamini formülüne ihtiyaç duyar. Kedinin ihtiyaçlarına uygun ve kaliteli bir besin takviyesi seçimi ile kedilerin daha sağlıklı bir yaşam sürmesi mümkün olabilir.

Kedi vitamini ve ek besini seçimi sırasında dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Kedilerin farklı yaşam evrelerinde farklı besinlere ihtiyacı vardır. Dünyaya geldikleri erken dönemde bağışıklık sistemini güçlendiren kedi vitaminleri ve ek besinleri yavru kedi için daha sağlıklı bir yetişkinliğe adım atmak anlamına gelebilir. Kalsiyum ve fosfor barındıran ek besinler iskelet sistemlerini destekleyebilir. Yaşam evresi farklılaştıkça kedilerin ihtiyaçları da çeşitlenir. Genel anlamda B vitamini, D vitamini, taurin, C vitamini ve mineraller kedilerin daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olabilir.
  • Kedi vitamini çeşitleri genellikle kedilerde tüy yumağı oluşumunun engellenmesi için tercih edilir. Kedi malt macun olarak da adlandırılan kedi vitaminleri arasından tercihte bulunurken doğal bileşenlere sahip ürünler önceliklendirilebilir. Sağlıklı bileşenlere sahip kedi macunları kedilerin cilt sağlıklarının desteklenmesine yardımcı olur ve aynı zamanda bağışıklık sistemini destekleyebilir.
  • Yetişkin kedilere yavru kedi vitamini verilmesi önerilmez. Yavru kedi vitamini çeşitleri gelişimin son derece hızlı olduğu yavruluk dönemine has ihtiyaçların giderilmesi noktasında tercih edilmelidir. Yetişkin kedilerin yanı sıra yaşlı kediler için de aynı söylem geçerlidir.
  • D vitamini, C vitamini ya da taurin... Kedi vitamini ve takviyesi seçimi sırasında göz önünde bulundurulması gereken önceliklerden biri veteriner hekimlerin önerileridir. Veteriner hekimler kedilerde herhangi bir sağlık sorunu oluşma riski tespit ettiklerinde ya da kedilerde sağlık sorunu teşhis ettiklerinde tedavi uygulayabilir ya da kedi vitamini ve ek besini kullanımını önerebilir.
  • Kedi vitaminleri farklı formlarda olabilir ve kedi vitaminlerinin formları kedilerin tercihlerini etkileyebilir. Sıvı, tablet, stick ve toz kedi vitaminleri arasından tercihte bulunurken kedilerin hangi forma sahip kedi vitaminlerini severek tükettiklerinin göz önünde bulundurulması önemlidir.
  • Kedi vitaminleri hem kaliteli hem de orijinal olduğunda hedeflenen faydalar sağlanabilir. Petlebi.com'da dostunuz için D vitamin, C vitamini, B vitamini başta olmak üzere kedinizin sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için gerekli tüm vitamin ve mineral takviyelerini bulabilirsiniz. Avantajlı kampanyalardan ve ücretsiz kargo fırsatından yararlanarak dostunuzun daha sağlıklı olmasına katkı sunabilirsiniz.