Kedi Arabada Nasıl Taşınır?

19.04.2023 Deniz Öz


Kedilerin hoşlanmadıkları şeyler listesinin üst sırasında seyahat etmek yer alır. Hatta evcil hayvanlar arasında seyahat etmekten en çok nefret edenlerin kediler olduğunu söylemek pek yanlış olmaz. Çoğu kedi, alışık olduğu ev ortamından uzaklaşmak ve yeni bir ortama adapte olmak konusunda zorlanır. Ancak bazı durumlarda kedinizi arabada taşımanız gerekebilir. Bunların arasında veteriner hekim kontrolü, ev değişikliği veya yalnızca seyahat etmek gibi durumlar yer alabilir. Kedinizle seyahatinizi kısa mesafe de uzun mesafe de olsa dikkatli bir biçimde planlamalısınız.

"Kedi arabada nasıl taşınır?" sorusu eninde sonunda her kedi sahibinin kendine sormak zorunda kaldığı sorulardan birisidir. Ancak bazen uçak ya da tren gibi özel araç dışındaki taşıtlarla da seyahat etmeniz gerekebilir. Böyle bir durumda hazırlığınızı seyahat edeceğiniz taşıtı göz önünde bulundurarak yapmanız tavsiye edilir. Sadece veteriner hekime gidecekseniz kedinizi çantasına koymanız yeterlidir. Daha uzun bir seyahate çıktığınızdaysa kedilerle araba yolculuğu üzerine bazı önemli bilgilere sahip olmalısınız.

direksiyonda oturan İran kedisi

Kedi Taşıma Çantasının Önemi

Kedi taşıma çantası, kedinizi seyahat sırasında güvenli ve rahat bir şekilde taşımanız için önemli bir araçtır. Özellikle araba, tren veya uçak yolculuklarında kedinizi taşımak her ne kadar zorlu bir süreç olsa da doğru bir kedi taşıma çantası kullanarak bu süreci kolaylaştırabilirsiniz. Onlara konforlu bir yolculuk deneyimi yaşatmak için farklı ebatlarda ve tasarımlarda üretilen kedi taşıma çantalarını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Kedi taşıma çantasının en önemli özelliği, kedinizi güvenli bir şekilde taşımanızı sağlamasıdır. Taşıma çantası, kaçmasını veya seyahat esnasında etrafta koşmasını önleyerek kedinizin güvenliğini sağlar. Ayrıca kediniz çanta içinde olduğu için diğer yolcuları rahatsız etmeden ve strese girmeden seyahat edebilir.

Kedi taşıma çantası, kedinizin sevdiği oyuncakları ve yiyecekleri de içine alabilecek kadar geniş olmalıdır. Böylece kediniz seyahat sırasında rahat edebilir ve kendi kişisel eşyalarını yanında taşıyabilir. Taşıma çantasının hava akışı ve havalandırması da önemlidir çünkü kediniz seyahat sırasında havasız kalmamalıdır.

tasmayla araba koltuğunda oturan yetişkin tekir kedi

Arabada Kedinizin Güvenliğini Sağlamak

İlk olarak zorunlu hâller dışında kedinizi seyahatlerinizde yanınıza almamak en iyisidir. Ancak mecbur kaldıysanız ve özel araçla seyahat imkânınız varsa tercihiniz arabadan yana olsun. Böylece ihtiyaç duyduğunuz anda mola verebilir ve kedinizle rahatça ilgilenebilirsiniz. Öte yandan uzun yolcuklarda araç dışındaki en iyi tercih ise trenlerdir. Çünkü trenler daha havadar ve daha geniş olduğu için kedilerin daha az stres yaşamasını sağlar.

Araba yolculuğuna çıkarken kedinin güvenliği için çeşitli önlemler almak gerekir. Öncelikle kediniz araba içinde özgürce dolaşmamalıdır. Araba içinde dengesini kaybedebilir, sarsıntılar veya ani duruşlarda yaralanabilir. Bu nedenle kedinizi güvende tutmak için özel olarak tasarlanmış bir kedi taşıma çantası kullanmanız önerilir. Bu çantalar araç koltuğuna takılabilen özel kemerlerle sabitlenebilir ve kedinizin araç içinde rahat bir şekilde seyahat etmesini sağlar.

Araç içindeki sıcaklık ve hava akışı da kedinizin sağlığı açısından önemlidir. Kedinizin araç içinde sıcaktan etkilenmesini engellemek için klimayı kullanabilirsiniz. Ayrıca araç içindeki hava akışını sağlamak için pencerelerinizi hafifçe açabilirsiniz. Ancak pencereleri açarken kedinizin dışarı çıkmasını önlemek için emniyet kilitlerini kullanmanız gerekir.

ön koltukta oturan tekir kedi

Kedinizin Seyahat Sırasındaki Rahatını Artırmak

"Kedim arabayla seyahat ederken nasıl daha rahat hisseder?" sorusu yola çıkacak olan her kedi sahibinin kendisine sorması gereken bir sorudur. Kedinizle yolculuk yaparken onun konforunu sağlamak hem sizin hem de kedinizin seyahatini daha keyifli hâle getirecektir.

Konforlu bir taşıma çantası seçin: Kedinizin seyahat ederken rahat etmesi için konforlu bir taşıma çantası seçmelisiniz. Taşıma çantasının kediyi sıkıştırmaması, yeterince havadar olması ve güvenliği sağlaması önemlidir.

Kediniz için özel bir yastık hazırlayın: Taşıma çantasında seyahat ederken rahat etmesi için kedinize özel bir yastık hazırlayabilirsiniz. Bu yastık, kedinizin taşıma çantasının zemininde uyumasına veya rahatça oturmasına yardımcı olacaktır.

Kedinize uygun bir tasma takın: Kedinize taşıma çantasından çıktığında tasma takmak onun güvenliği için önemlidir. Tasma, kedinizin kaybolmasını engeller ve ona güvenli bir şekilde dışarıda gezebilme fırsatı verir. Kedi tasmalarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kediyi seyahat etmeden önce besleyin: Kedinizin seyahat etmeden önce beslenmiş olması onun rahat bir yolculuk geçirmesine yardımcı olur. Yolculuk sırasında kedinizin aç olmasıysa mide problemlerine neden olabilir.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.