Siyah Kediler İçin İsim Önerileri

24.12.2021 Deniz Öz


Pırıl pırıl tüyleri ve dikkat çekici bakışları ile siyah kediler kendilerine has bir hayran kitlesine sahiptir. Geçmişten günümüze farklı toplumlarda uğursuz olarak nitelendirilen, bazı toplumlarda ise şans getirdiği düşünülen siyah dostlarımız şüphesiz göz ardı edilmesi mümkün olmayan asalete sahip. Bilimsel bir doğruluğu yansıtmasa da siyah kedilerin oldukça asil, hareketli, zaman zaman fazlaca ısrarcı ve oyunlara çok düşkün olduğu da söyleniyor. Elbette her kedinin karakteri farklı, yine de tüyler simsiyah olunca onlara isim bulurken "acabalar" çoğalabiliyor. Siyah kedilere konulacak isimler söz konusu olduğunda akıllara hem geleneksel olarak tercih edilen siyah kedi isimleri geliyor hem de siyah kediye isim bulurken yaratıcılık öne çıkabiliyor. Tercih sırasında kedilerin karakterleri baz alındığında siyah kedilere verilen isimler son derece çeşitleniyor. Bu yazımızda "Siyah kedilere ne isim verilir?" sorusuna farklı perspektiften verilen yanıtları bulabilir; siyah erkek kedi isimleri ve dişi siyah kedi isimleri önerileri keşfedebilirsiniz.

Siyah Kediler İçin En Popüler İsimler

"Kedime ne isim vermeliyim?" sorusuna verilebilecek yanıtların bir sınırı yok. Kedilerin renginden bağımsız olarak odaklanılabilecek birçok ayırt edici özellikleri olduğu biliniyor. Kedilere isim verirken onunla karşılaşılan ilk an, o anda sergiledikleri tavırlar, ilk başta yaptıkları küçük bir hareket uzun yıllar boyunca taşıyacakları o ismin ilhamını verebiliyor. Siyah kedilerde ise durum biraz daha farklı, tüy renkleri isimlendirmede oldukça önemli bir değişken haline gelebiliyor. Bu noktada en yaratıcı siyah kedi ismi önerileri arasından değerlendirme yapmak eğlenceli bir deneyime dönüşebiliyor.

Siyah kedilerde en sık duyduğumuz ve bu sıklığa rağmen de her defasında "ne güzel isim" dediğimiz bazı adlar var. Örneğin "Gece", "Zifir", "Zeus", "Ares", "Kara", "Cadı", "Oreo", "Luna", "Dexter", "Drakula", "Nebula", "Shadow", "Dusk", "Kömür", "Bitter", "Bihter", "Batman", "Venom" "Gölge", "Bulut", "Tom", "Denver", "Lucy", "Harley", "Coco", "Cookie", "Çikolata", "Mocha", "Üzüm", "Salem", "Büyü", "Puding" gibi isimler geleneksel olabilse de dikkat çekici niteliklerini koruyor. Bu isimler arasında süper kahramanların isimleri, tüy renklerini çağrıştıran benzetmeler, en sevilen yiyeceklerden esinlenmeler yer alıyor. Tüm bu isimler siyah beyaz kedi isimleri arayışında olanlara da hitap edebiliyor.

Siyah kedilere isim verme noktasında tarihsel olarak onların mistik olaylarla bağdaştırılması ve mistik güçlerle özdeşleştirilmesi isim önerilerini şekillendirici bir etkiye sahip. Ancak siyah kedi isimleri bulunurken elbette farklı değişkenler de ön plana çıkabiliyor. Yavruluk döneminde ya da yetişkinlikten itibaren sahiplenilen diğer kedilerde olduğu gibi siyah kedi isimleri bulunurken de karakterlerinden yola çıkılabiliyor.

siyah kedi, gözleri açık

Siyah kediye verilecek isimler cinsiyet doğrultusunda da değişebiliyor. Siyah kedi isimleri dişi kediler özelinde daha narin bir çizgiye doğru kayıyor. Erkek siyah kedi isimleri ise daha güçlü, yaramaz ve kudretli hissiyatı yaratan alternatifler arasından seçiliyor. Elbette bu tarz genellemeler yapılması gerekmiyor. Siyah kedi isimleri erkek ya da dişi temelinde büyük farklılıklar barındırmıyor, kocaman gözleri ile zifiri karanlıkta dahi varlığını hissettiren siyah kedilere tüm isimler çok yakışıyor.

Karakterlerine Göre Siyah Kedi İsimleri

"Siyah kedilere ne isim verilir?" sorusuna belli kalıplarda yanıt vermek doğru bir yaklaşım değildir. Neticede her kedinin karakteri farklıdır. Siyah kedileri de karakter bazlı sınıflandırmaya sokmak pek mümkün değildir. Yine de tüylerinin rengi ve ön plana çıkan gözlerinin karakterlerine göre isim konulurken dahi etkisini sürdürdüğü bilinmektedir.

Popüler siyah kedi isimleri arasında "Korsan", "Nazlı", "Cesur", "Ponçik", "Paşa", "Prens", "Prenses", "Yoda", "Tiger", "Yaman", "Kont", "Kontes", "Zeytin", "Maydanoz", "Pisagor", "Sokrates" ve "Lucifer" gibi adlar da bulunuyor.

Siyah kedi isimleri alternatifleri yaratıcılık ve hayal gücü doğrultusuna farklı varyasyonlarla çeşitlendirilebilir. En komik siyah kedi isimleri de en popüler siyah kedi isimleri de benzer ilkeler doğrultusunda toplum genelinde kabullenilmiştir.

Kedilere İsim Verilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Evinizin ve kalbinizin kapılarını açtığınız yeni dostunuza isim verme süreci oldukça zorlu olabilir. Neticede yavru ya da yetişkin bir kedi sahiplenmek başlı başına heyecanlı bir süreçtir. Onun beslenmesinden, eğlencesine; sağlığından hayat boyu onunla yaşayacak isminin bulunmasına dek birçok süreçte söz sahibi olmak benzersiz bir histir. Kedilere isim koymak da başlı başına heyecan yaratan bir süreçtir. Bu noktada yapılan çeşitli hatalar olabilir, aceleci davranmak gibi. Bu nedenle kedilere isim verirken dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde özetleyebiliriz:

Aceleci olmamak gerekir; kedilere isim konulması aceleye getirilmemesi gereken bir durumdur, yıllar boyunca ona seslenirken kullanılacak bir ad üzerinde düşünülmelidir.

Komplike düşünülmemelidir; kedilere isim bulurken söylenmesi kolay, basit ve onların da hızlıca öğrenebileceği isimlere yönlenmekte fayda olacaktır.

Karakterleri dikkate alınabilir; siyah kediler için isimler söz konusu olduğunda baskın unsur, pırıl pırıl görünen siyah tüyleri oluyor. Daha doğru bir yaklaşım ise karakterleri doğrultusunda isimlendirilmeleri. Bu nedenle eve geldikten bir süre gözlemlenmeleri ve davranışları doğrultusunda kendilerine isim verilmesi öneriliyor.

Siz de ona isim verirken dahi heyecanlanacağız, hayatınızı paylaşırken yeni mutluluklar yaşayacağınız dostunuzu bulmak için kedi sahiplendirme ilanlarını inceleyebilirsiniz.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.