Köpeğinizin Boyutuna Göre Kıyafet Seçimi

17.08.2020 Deniz Öz


Köpek paltosu ve yağmurluğu, yürüyüş botu, patik, kazak ve anksiyete giderici elbise gibi çeşitleri olan köpek kıyafetleri, tasarımları kadar sundukları yararlarla da en çok tercih edilen köpek ürünleri arasında yer alıyor. Dostlarımızın soğuk havalarda üşüyüp hasta olmalarını engelleyen, patileri koruyan, anksiyete giderici özelliğe sahip olan köpek kıyafeti çeşitleri arasından seçim yaparken yalnızca tasarıma ya da renklere odaklanılmaması gerekiyor. Konforlarını arttırmak ve ürünlerin gerçek faydalarını deneyimleyebilmek için köpek elbiseleri seçimi sırasında hem ürün fonksiyonlarının hem ihtiyaçların hem de sevimli dostlarımızın boyutlarının değerlendirilmesi gerekiyor. Köpek elbiseleri seçimi sırasında gereğinden dar tercihler yapmanız dostlarınızın konforunu önemli ölçüde azaltabilir ve hatta giysilere karşı direnç göstermelerini sağlayabilir. Benzer şekilde çok bol kıyafetler de yürüyüş ya da koşu sırasında takılmalarına ve rahatsızlık duymalarına neden olabilir. Bu yazımızda köpek giysisi arayışında olanlar için köpeğin boyutuna göre kıyafet seçimi hakkında bilgi aktaracağız.

Köpek Beden Ölçüsü Nasıl Alınır?

Yavru köpek giysisi ya da yetişkin köpek giysisi almaya karar verdiğiniz noktada, ihtiyaçlarınızı da belirlediğinizde yapmanız gereken en önemli şey dostunuzun beden ölçülerini doğru bir şekilde almaktır. Vücut ölçüleri alırken birkaç ayrıntıya dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle cinslerine değil boyutlarına odaklanmalısınız. Örneğin küçük ırk köpekler için genel olarak en küçük beden kıyafetler önerilse de köpekler arasında boyutsal farklılıklar olabilir. Yalnızca ırksal standartlar doğrultusunda tercih yapmak alınan ürünün konfor sağlayamamasına yol açabilir. Bu nedenle dostunuzun ölçülerini alırken düz durduğundan ve tüm ölçümleri tamamladığınızdan emin olmanız gerekir.

Köpeklerde Boyun Ölçüsü

Köpeğiniz düz bir şekilde dururken boyun ölçüsünü rahat bir şekilde alabilirsiniz. Boyun ölçüsü alımı tasma seçiminde de yakası bulunan köpek elbiseleri tercih edileceğinde de önemli bir değişken olarak ön plana çıkar. Köpeğinizin boyun ölçüsünü aldıktan sonra tercih edeceğiniz kıyafetin ya da tasmanın boyun ölçüsünün 1-2 cm daha geniş olmasına dikkat etmelisiniz. Bu şekilde köpeğinizin kıyafet giydiğinde boynunun rahat etmesini sağlayabilirsiniz.

Köpeklerde Göğüs Ölçüsü

Köpeğinizin göğüs ölçüsünü de dikkatli bir şekilde almalısınız. Göğüs ölçüsü alırken köpeğiniz ayakta ve düz şekilde duruyor olmalıdır. Ön ayaklarının başladığı bölgeden sırtına kadar olan bölgenin ölçüsü size göğüs ölçüsünü verecektir. Bu ölçüyü dışbükey kısmın en hacimli olduğu yerden almanız gerekir. Elde ettiğiniz ölçüye yine 1-2 cm ekleyerek sevimli dostunuzun konforlu olmasını sağlayabilirsiniz.

smokin giymiş beyaz köpek

Köpeklerde Sırt Ölçüsü

Son olarak dostunuzun sırt ölçüsünü de almalısınız. Boyun kısmından kuyruk başlangıcına kadar olan kısmı ölçmeniz yeterli olacaktır. Bu ölçü vücudu tam olarak kaplaması gereken yağmurluk ve palto gibi ürünler için dikkatle alınmalıdır. Ancak tüm köpek elbiseleri için bu durum söz konusu değildir. Örneğin tişört ya da kazak gibi ürünlerde sırt ölçüsüne tam anlamıyla uyulması gerekmez.

Köpeklerde Pati Ölçüsü

Köpek yürüyüş botu, köpek patiği veya köpek çorabı gibi köpek kıyafetleri tercih edilecekse pati ölçüsünün de mümkün olduğunca doğru alınması gerekir. Bu ürünler pati yaralanmalarını engelleyen, patileri temiz tutan, patilerin ıslanmasını önleyerek hasta olmalarını engelleyen ve aynı zamanda patileri aşırı sıcak zeminlerden koruyan ürünler olduğu için dostlarımızın mümkün olduğunca konforlu olmaları gerekir. Pati ölçüsü alırken, köpeğiniz ayaktayken patisini bir kağıdın üzerine yerleştirin ve yürüyüşü sırasında patisinin ne kadar genişlediğini belirlemek için patiye hafif bir baskı uygulayın. Daha sonra kağıt üzerinde pati sınırlarını işaretleyerek ölçümü tamamlayın.

Köpek kıyafetleri kategorimizde yer alan ürün çeşitlerimize buradan erişebilir, yaptığınız ölçümler doğrultusunda dostunuz için en uygun ürünün siparişini saniyeler içerisinde verebilirsiniz.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.