En Tatlı Köpek Cinsleri Nelerdir?

31.03.2021 Deniz Öz


Köpekler insanlarla iletişim ve bağ kurma konusunda oldukça yetenekli canlılardır. Sahipleri ve sevdikleri ile kurdukları güçlü bağ onların özel olmasında büyük bir etkiye sahiptir. Pek çok köpek ırkı insanlarla çok yakın ilişkiler kurabilir. Ancak bazı ırkların dokunmak, sarılmak, kucaklanmak gibi davranışları mutluluk ile karşılamaları ve çocuklarla çok iyi anlaşmaları onları dünyanın en tatlı köpek cinsleri listelerine sokar. Bu yazımızda kurdukları bağ ve kullandıkları iletişim dili ile en tatlı köpek ırkları arasında yer alan patili dostlarımıza yer verdik, keyifli okumalar.

sahilde oturan golden cinsi köpek

Golden Retriver

Gülen köpek olarak da bilinen ve köpeklerden korkan insanların bile korkusunu yenmesine yardımcı olacak bakışlara sahip bu ırk şüphesiz ki pek çok insan için en tatlı köpek türleri arasında yer alıyor. Golden Retriever ırkı en arkadaş canlısı köpeklerden biri olarak bilinir. Ayrıca bu ırk rehber köpek olarak da çok fazla tercih gören, sadakati ve zekası ile tanınan ırklardan birisidir. Dünyanın en tatlı köpek cinsleri arasında liste başı olması ile şaşırtmayan bu cins aynı zamanda çocuklarla da çok iyi anlaşır. Köpeklerle keyifli ve eğitici zaman geçirmek için tercih edebileceğiniz köpek oyuncaklarına buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

dilleri dışarda iki pitbull cinsi köpek

Pitbull Terrier

Köpekleri tanımayan insanlar için pitbull adını duymak korkutucu olsa da bu ırk insanlarla oldukça iyi anlaşabilen, çocuklara karşı nazik olmaları ile bilinen köpeklerdir. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmayan, ailelerine aşırı düşkün olmaları ile tanınan bu ırk en tatlı köpek cinsleri arasında yer almaya hak kazanacak sevimliliğe sahiptir. Diğer evcil hayvanlarla, özellikle de köpeklerle çok iyi anlaşamasalar da Pitbull Terrier ırkı aldıkları eğitime göre yabancı insanlara karşı da sempatik davranışlar sergileyebilirler.

kahverengi beyaz ingili bulldog

İngiliz Bulldog

Memnuniyetsiz ve oldukça ekşimiş yüz ifadesi İngiliz Bulldog'ların karakterlerini anlamak için yeterli değildir. İngiltere'nin ulusal sembolü olacak kadar asil ve cesur olan bu ırk aynı zamanda kucaklanmayı çok sevmesi ile de tanınır. Köpeklerin karakter gelişiminde eğitimin çok önemli olduğunun kanıtı olabilecek bu cins, en tatlı köpek türleri arasında üst sıralarda yer alacak bir sevecenliğe sahiptir.

çimlerde ayakta duran kahverengi köpek

Brüksel Griffon

Sadece sahip oldukları komik yüz yapısı ile en tatlı köpek türleri listesine girebilecek bu cins aynı zamanda oldukça sadık, cesur ve sevecendir. Aileleri ile çok iyi anlaşan, bağlandıkları insanlardan uzak kalmaktan hiç hoşlanmayan Brüksel Griffon ilgi görmeyi sevdiği kadar ilgi göstermeyi de çok sever.

çiçeklerin arasında yürüyen kahve beyaz köpek

Cavalier King Charles Spaniels

Bu ırk avlanma konusunda çok başarılı ırklardan birisi olsa da aynı zamanda ailesine çok bağlı ve neşe dolu olmaları ile de tanınırlar. Yabancılara karşı da ailelerine gösterdikleri sevecenliği gösterebildikleri için dünyanın en tatlı köpek türleri arasında yer alsalar da bekçi köpekleri listesine girmeleri ihtimal dahilinde değildir. Çocuklarla oynamak, aile üyelerinin kucağında miskinlik yapmak onlar için vazgeçilmezdir.

göl kıyısında oturmuş siyah ve beyaz iki köpek

Labrador Retriever

Dünyanın pek çok ülkesinde oldukça popüler köpekler arasında yer alan bu ırk aslında iyi bir avcıdır. Ancak insanların onlara evlerini açmaları ile birlikte isteyerek ve mutlulukla harika bir aile üyesi olurlar. Arama kurtarma köpeği ya da rehber köpek olarak yetiştirilebilen bu cins yüksek iş ahlakına sahiptir. Ama söz konusu ailesi olduğunda dünyanın en sadık, şefkat dolu ve sevecen köpeği olmak için hiçbir engel tanımaz.

çimlerde ayakta duran kıvırcık tüylü köpek

Labradoodle

Labrador Retriever cinsi ile eş değer sevimliliğe, samimiyete şefkate ve nezakete sahip olan bu ırk aileler için harika bir üyedir. Çocuklarla çok iyi anlaşan, ailesi için her türlü riski göze alabilen köpekler arasında yer alan Labradoodle tıpkı ebeveynleri olan Labrador Retriever'lar gibi dışa dönük köpeklerdir.

evin bahçesinde yatmış beyaz köpek

Bichon Frise

En tatlı köpekler yavru köpeklerdir diyenlerdenseniz bu ırk ile tanışmamışsınız demektir. Yavruluk dönemi de yetişkinlik dönemi de oldukça güzel ve sevimli olan bu ırk ailesine düşkünlüğü ile tanınır. Rahat bir kucak için her türlü komikliği yapmaya hazır olan Bichon Frise cinsi köpekler aynı zamanda sadık arkadaşlıkları ile de bilinirler.

çimlerde ayakta duran çok uzun tüylü collie cinsi köpek

Collie

Collie ırkından bahsedildiğinde pek çok insanın zihninde daha önce duyulmamış bir köpek ırkı canlanır. Lassie denildiğinde ise bir dönemin televizyon yıldızı akla gelir. Milyonları ekran başına kilitleyen Lassie'nin cinsi Collie'dir. Bu ırka mensup köpekler yüksek zekâları ve sağduyulu davranışları ile tanınırlar. Sadık ve sevecen olsalar da zaman zaman yaptıkları inatçılıklar ile şaşırtabilirler. Hareketli bir yaşama sahip olan, köpeğinin kendisine eşlik etmesini isteyen ve sevgi dolu bir arkadaş arayanlar için Collie en doğru seçimlerden birisidir.

dev ırk iki danua cinsi köpek

Danua

Devasa boyutları ile görenlerin çekinmesine neden olan bu köpekler dünyanın en tatlı köpek cinsleri arasında yer almayı hak edecek bir sevimliliğe ve aynı zamanda ailelerini sürekli güldürecek sakarlığa sahiptir. Onların büyük boyutlarına aldanmamak gerekir. Ancak boyutları ile orantılı kalplerinin çok daha kocaman olduğunu da unutmamak lazım. Yavruluk döneminde ele avuca sığmayan yaramazlar olsalar da yetişkinlik dönemlerinde sevecen, sevgi dolu ve şefkatli bir arkadaşa dönüşürler.

küçük ırk kahve beyaz uzun tüylü köpek

Shih Tzu

Onlar için kucak köpeği demek kesinlikle yanlış olmaz. Yavruluklarından itibaren aile üyelerine yakın olmayı ve mümkünse sürekli temas etmeyi tercih ederler. En tatlı küçük köpekler arasında yer almayı sonuna kadar hak eden bu ırk, dış görünüşün de sevimli olması ile herkesin kalbini kazanmayı başarır. Amerikan Kennel Club yani AKC için çocuklarla en iyi anlaşan köpek cinsleri arasında yer alan Shih Tzu'lar aileler için en doğru seçim olarak da bilinirler.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.