Yüksek Proteinli Köpek Mamaları Neden Tercih Ediliyor?

Yüksek Proteinli Köpek Mamaları Neden Tercih Ediliyor?

11.10.2023 Deniz Öz


Köpeklerin beslenmesinde yapı taşlarından olan proteinler, her ne kadar köpekler için en önemli besinlerden biri olsa da yüksek proteinli köpek mamaları hakkında evcil hayvan sahiplerinin kafasında çeşitli soru işaretleri oluşabiliyor. Yüksek proteinli köpek mamalarının neden tercih edildiği ya da tercih edilmeleri gerektiği de bu soruların odağında yer alıyor. Yazımızın devamında yüksek proteinli köpek mamaları hakkında daha fazla bilgi bulabilir, yüksek proteinli köpek mamaları arasından tercihte bulunurken dikkat etmeniz gerekenlere ulaşabilirsiniz.

Köpeklerin yüksek proteinli mamalarla beslenmesinin tercih edilmesi, köpeklerin çok eski dönemlerdeki atalarına dayanıyor. O dönemlerde diyetlerinin büyük kısmını et oluşturuyor; etle birlikte makul miktarda yağ, lif ve karbonhidrat da tüketiyorlardı. Günümüze gelinceye kadar sindirim sistemleri söz konusu olduğunda yaşadıkları değişimse onların yüksek proteinli ancak hepçil canlılar oldukları unutulmayarak, ihtiyaç duydukları tüm besinlerin yer aldığı tam ve dengeli köpek mamalarıyla beslenmeleri konusunu gündeme getiriyor.

farklı ırktan köpekler yan yana

Yüksek Proteinli Köpek Mamalarının Sağlık Üzerindeki Etkileri

Proteinler köpeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için gereklidir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini destekleyen proteinler kalori olarak yakılır ve yağa dönüştürülerek depolanabilir. Bununla birlikte, köpeğinizin doğrudan proteine ihtiyacı olmadığını söyleyebiliriz. Dostunuz aslında proteini oluşturan yapı taşlarına, diğer bir deyişle amino asitlere ihtiyaç duyar.

Hayvanlar, ihtiyaç duydukları 22 amino asitten yaklaşık yarısını sentezleyebiliyorlar. Geriye kalan amino asitleri ise tükettikleri besinlerden almak zorundalar. Esansiyel amino asitler denen, köpeklerin vücutlarında sentezlenemeyen amino asitler arginin, histidin, izolösin, lösin, lizin, metiyonin, fenilalanin, treonin, triptofan ve valindir. Amino asitlerden herhangi birinin eksikliği sağlıkla ilgili problemlere neden olabileceği ve köpeklerin vücudu proteini depolayamadığı için köpeğin ihtiyaç duyduğu tüm amino asitleri günlük olarak tükettiğinden emin olmak gerekir.

Köpeğinizin ihtiyaç duyduğu protein miktarı yaşına, ırkına ve aktivite düzeyine bağlı olarak değişir. Ancak genel bir ifadeyle, hamile ve emziren köpeklerin proteine çok daha fazla ihtiyaç duyduğu söylenebilir. Ayrıca hastalandığında ya da yaralandığında da köpeklerin protein tüketmeleri köpeklerin iyileşme sürecini destekleyebilir. Daha büyük cins yetişkin köpeklerin kaslarının formda kalmasında da proteinler görev yapar. Yaşlandıkça köpeklerin ihtiyaç duyduğu protein miktarı azalsa da protein tüketimi gerekliliğini korumaya devam eder. Köpeğin ihtiyacı olandan daha az miktarda protein tüketmesi ise zamanla hâlsizlik, kilo kaybı ve soluk görünümlü, sert tüyler gibi problemlerle karşılaşılabilir.

Köpekler hepçil canlılar oldukları için hayvansal protein kaynaklarının yanı sıra bitkisel olanları da tüketebilirler. Köpeğin yaşı ve ırkı doğrultusunda premium köpek mamaları arasından seçim yapılabilecek yüksek proteinli köpek mamaları, formüllerinde farklı protein kaynaklarını birlikte sunacaktır. Bu noktada, tüm protein kaynaklarının aynı değerde olmadığını atlamamak gerekir. Her protein kaynağı farklı seviyede amino asit içerir ve her proteinin amino asitlere parçalanabilirliği aynı seviyede değildir. Bazı protein kaynakları köpekler için diğerlerinden daha iyidir.

koltukta oturup patisini uzatan labrador cinsi köpek

Larva Proteinli Köpek Mamaları: Doğal ve Yüksek Protein Kaynağı

Yapılan araştırmalarla ham protein içeriğinin kümes hayvanı ve balık küspesine yakın olduğu ortaya konan larvalar yüksek oranda enerji, vitamin, mineral ve lipit içerebiliyorlar. Bununla birlikte, sindirilebilirliklerinin yüksek olması, larvaların köpekler için iyi protein kaynakları arasında yer almasını sağlıyor. Larvanın evcil hayvanlar için yeni sayılabilecek protein kaynakları olmasıysa tüketildiklerinde gıda alerjisine neden olma ihtimallerini düşüren bir etken hâline gelebiliyor. Larva proteinli köpek mamalarının formüllerinde, kolayca sindirilebilen larva proteininin yanı sıra, sindirim sağlığını destekleyen farklı içerikler de yer alabiliyor.

Yüksek proteinli köpek mamaları içerisinde larva proteinin tercih edilmesi, köpeğinizin doğal bir protein kaynağıyla buluşmasını sağlamanın yanı sıra çevre dostu bir uygulama olmasıyla doğayı korumak için de atılmış bir adım olarak değerlendirilebiliyor.

Brit Care larva proteinli köpek mamaları; küçük, orta ve büyük ırklar için özel olarak geliştirdiği formüllerle köpeklerinizin hem lezzet beklentilerinin karşılanmasını hem de esansiyel amino asitler başta olmak üzere ihtiyaç duydukları tüm besinlerle buluşturulmasını sağlar. Brit Care larva proteinli mamaların içeriğinde yer alan L-triptofan, köpeklerin stres anlarında sakinleşmesine yardımcı olur.

Dengelenmiş rasyona sahip olan Brit Care larva proteinli köpek mamalarının üretimlerinde karbon ayak izi düşüktür. Bu sayede doğa dostu seçimler yapmak isteyenler için ideal tercihler arasında yer alan mamalar; larva proteinin yanı sıra tavuk ve balık içeren seçenekleriyle farklı lezzet beklentileri olan köpeklere hitap eden seçeneklerle sunulur. Aynı zamanda yavru köpekler ve yetişkin köpeklerin yanı sıra yaşlı köpekler için geliştirilmiş formülleriyle onların özel ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı da mümkün kılar. Glütensiz formülleri sayesinde köpeklerin kilo almadan sağlıklı bir hayat yaşamaları için de Brit Care larva proteinli mamalar iyi tercihler arasındadır.

Özellikle büyük ırk köpeklerin yatkın olduğu kemik, eklem ve kıkırdak sorunlarıyla mücadele edilebilmesi için eklem koruyucular içeren büyük ırk köpek mamaları ya da yavruların bağışıklık sistemlerinin optimum seviyede gerçekleşebilmesi için probiyotik ve antioksidanlar içeren yavru köpek mamaları gibi ırk ve yaş doğrultusunda sunulan Brit Care larva proteinli köpek mamaları arasından siz de patili dostunuz için en iyi tercihlerden birini yapabilirsiniz. Seçtiğiniz mamaları %100 orijinal ürün garantisi sunan Petlebi.com'dan satın alabilir, özel paketlemesi sayesinde kapınıza kadar zarar görmeden gelen Brit Care mamalar ile köpeğinizin öğünlerine sağlık ve lezzet katabilirsiniz.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.