Köpeğinizle Yapabileceğiniz Ev İçi Aktiviteler

25.07.2022 Aysegül Tunçay


Havanın kötü olması köpeğinizle geçireceğiniz eğlenceli bir güne engel değil. Yağmurlu, karlı ya da aşırı sıcak günlerde köpeğinizle dışarı çıkmak istemeyebilirsiniz. Ancak köpeğiniz bu durumda enerjisini atamaz ve evde sıkılarak ilgi görmeye yönelik davranışlar sergilemeye başlar. Evin içerisinde de köpeğinizle yapabileceğiniz birçok aktivite mevcut. Bu aktivitelerle köpeğinizle aranızdaki bağı güçlendirebilirsiniz. Üstelik ev ortamı her ne kadar kısıtlı bir ortam olsa da yapabilecek birçok aktivite olması hem patili dostunuz hem de sizin için eğlenceli zaman geçirmenin anahtarı olur.

komut tekrar eden köpek

Komutları Tekrar Etme

Köpeğinizle evde kaldığınızda aslında yapabileceğiniz çok fazla aktivite olmadığını düşünüyorsanız harika bir haberimiz var çünkü yapabileceğiniz çok fazla aktivite var. "Köpek evde sıkılır mı?" sorusunun cevabı aslında biraz size bağlıdır. Eğer onunla yeteri kadar ilgilenmezseniz bu sorunun cevabı maalesef evettir. Evde kaldığınız zamanlar aslında köpeğinizin bildiği basit komutların tekrar edilmesi ve pekiştirilmesi için harika zamanlardır. Özellikle çok geniş alana ihtiyaç duyulmayan komutları evin içerisinde kaldığınız günlerde tekrar edebilirsiniz. Köpeğinize otur, kalk, yat ve yuvarlan gibi basit komutları bol bol tekrar ettirerek hem onun sıkılmasına engel olur hem de bu komutları pekiştirmesini sağlayabilirsiniz.

halat çekme oynayan köpekler

Halat Çekme

Köpekle yapılacak aktiviteler arasında en eğlencelilerden birisi de halat çekmedir. Evde küçük bir boş alanda köpeğinizle halat çekme oynayarak onun günlük egzersiz ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilirsiniz. Halat çekme oynamadan önce etrafınızda kırılabilecek ya da köpeğe veya size zarar verebilecek eşyaların olmadığına dikkat etmelisiniz. Halat çekme oynayarak aynı zamanda köpeğinizin bırakma komutunu da pekiştirmesini sağlayabilirsiniz.

hazine avı oynayan iki köpek

Hazine Avı

Köpeklerin en sevdiği aktivitelerin arasında etrafı koklamak ve bir şeyler yemek ilk sıralarda yer alır. Hazine avı oyunuyla bu iki aktiviteyi bir araya getirebilirsiniz. Hazine avını hazırlarken köpeğinizin ayrı bir odada olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Daha sonra sevdiği ödül mamalarını odanın içinde çeşitli yerlere gizleyerek onun bulmasını sağlayabilirsiniz. Ancak ödülleri sakladığınız yerlerin güvenli olduğundan ve köpeğinizin aramaya çalışırken kendini yaralamayacağından emin olmanız gerekmektedir. Odada minderlerin arasına, kapının arkasına ya da köpeğinizin oyuncaklarının arasına yerleştirerek onun ödülleri keşfederken bir yandan günlük egzersizini yapmasını sağlayabilirsiniz. Köpeklerin severek tükettiği ödül mamalarını burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz.

top yakalama oynayan köpek

Top Yakalama

Her ne kadar top yakalama oyunu dış mekân aktivitesi gibi gözükse de aslında evin içerisinde de oynayabilirsiniz. Ancak bunun için tenis topu gibi sert bir top yerine peluş topları tercih etmeniz tavsiye edilmektedir. Bu topların evdeki eşyalara zarar verme ihtimali çok daha düşüktür. Köpeğinizin koşarken kayıp düşmemesi için oyun oynadığınız bölgedeki halı ya da paspası kaldırmayı deneyebilirsiniz.

ödül topu ile oynayan köpek

İnteraktif Oyuncaklar

"Köpekler sıkılır mı?" sorusunu soruyorsanız henüz interaktif oyuncaklar ile tanışmamış olabilirsiniz. Çünkü bu oyuncaklar genellikle köpeklerin en sevdiği oyuncaklar arasında yer alıyor. İnteraktif oyuncakların içerisinde ödül maması haznesi bulunur. Köpeğiniz oynayarak mama düşürmeye çalışır ve mamayı kazandığında daha çok oynamak ister. Köpeğinizi eğlendirecek interaktif oyuncakları buradan inceleyebilirsiniz. Bu şekilde köpeğinizin dışarı çıkmadan sıkılmamasını sağlayabilirsiniz.

banyo yapan köpek

Bakım Yapma

Köpeğinizin ırkı ne olursa olsun mutlaka düzenli olarak taranması gerekmektedir. Tüy ve pati bakımı köpeğinizle yapacağınız aktiviteler arasında oldukça eğlencelidir. Tüylerini tararken uslu durduğunda ona ödül maması verebilirsiniz. Evde geçirdiğiniz günü tüylerin taranmasına ek olarak tırnak ve pati bakımıyla tamamlayabilirsiniz. Güzel bir bakım rutini ile köpeğiniz dışarı çıkmayı aklına bile getirmeyecektir.

sahibi ile film izleyen köpek

Köpekli Filmler İzlemek

Bu öneri kulağa pek aktivite gibi gelmeyebilir ama köpeğinizle beraber televizyon karşısına geçerek içerisinde köpek karakterlerin yer aldığı filmler izleyebilirsiniz. Bu noktada önemli olan köpeğinizle birlikte vakit geçirmektir. Ayrıca günümüzde köpekler için çok sayıda video bulunuyor. Bu videoları açarak onların eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak mümkün olmaktadır.


Aysegül Tunçay fotoğrafı
Aysegül Tunçay Tüm Yazıları

Uzun yıllardır sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri ile ilgili içerik üreten Ayşegül Tunçay Bilcen, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama alanında da uzmanlaşmıştır. İçerik üretimi ve evcil hayvan bakımı ile ilgili deneyimleriyle Petlebi.com blog sayfasında 2020 yılından beri blog içeriği yazmaktadır.