Köpekleri Tıraş Etmenin Püf Noktaları

16.09.2020 Deniz Öz


Köpek traşı genellikle profesyoneller tarafından yapılması gereken bir işlem olsa da köpeğin karakterine ve sahibinin isteğine göre bu işlem evde de yapılabilir. Köpek traşı bazı ırklar için zorunluluk bazıları için ise hem köpeğin yaşam şekline hem de sahibinin tercihine göre yapılabilen bir bakım işlemidir. Evde köpek traşı yapmanın bazı zorlukları olduğunu unutmamak gerekir ancak köpekler bakım ritüellerinde sahipleri ile daha çok bağ kurarlar ve yakınlaşırlar. Bu nedenle de köpeği ile daha yakın bağ kurmak isteyen kişilerin evde köpek traşı ile ilgili daha detaylı araştırma yapmasını öneriyoruz. Bu yazımızda köpek nasıl traş edilir sorusunun cevabıyla birlikte bu uygulama ile ilgili bazı püf noktalarından bahsedeceğiz.

Köpek Nasıl Traş Edilir?

Köpeklerin sağlıklı ve konforlu bir yaşama sahip olabilmeleri için düzenli bakıma ihtiyaçları vardır. Evde köpek traşı yapmak tamamen köpek sahibinin tercihine ve köpeğin karakter özelliklerine göre verilecek bir karardır. Eğer siz de evde köpek traşı yapmaya karar verdiyseniz bu bakım ritüelini doğru bir şekilde gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan ürünleri tedarik etmelisiniz. İyi bir tıraş makinesi ya da makası öncelikli ihtiyacınızdır. Ayrıca tıraşı ve taramayı kolaylaştıracak özel losyonlar, iyi bir tarak, kıtık açmak için özel olarak tasarlanan bir tarak, köpeklerin cildine uygun olan bir şampuan ve krem ihtiyacınız olanlar arasında yer almaktadır.

siyah adam köpeği tıraş ediyor

Köpek traşı öncesinde köpeğinizi tarayın. Köpeklerde tüylerin dolaşmasının önüne geçmek, ciltteki kan dolaşımını artırmak, tüylerin sağlıklı olmasını sağlamak için düzenli olarak taranmaları gerekir. Tıraş öncesinde de tarama çok önemlidir. Tarama işlemi sırasında dolaşmış tüyleri açmaya çalışın, bu süreçte deriyi kontrol edin ve herhangi bir kızarıklık olup olmadığına bakın bu sayede her tıraş öncesinde rutin bir kontrol yapmış olursunuz. Köpek deri ve tüy bakımı için kullanabileceğiniz ürünlere buradan erişebilirsiniz. Tarama işlemi sonrasında tıraşa geçebilirsiniz. Tıraş esnasında sakin kalmaya özen gösterin. Eğer panik olursanız ya da gerilirseniz köpeğiniz de bunu hissedecektir. O nedenle dikkatli olmaya çalışsanız da sakin kalmaya özen gösterin.

Evde köpek traşı yaparken öncelikle köpeğin görüşünü engelleyen, kulak ya da göz bölgesinde enfeksiyon oluşmasına neden olabilecek tüyleri kısaltmaya özen gösterin. Sonrasında patilerde bulunan ve uzaması sebebiyle köpeğin dışarda geçirdiği zamanda patilerinin normalden çok kirlenmesini sağlayan tüyleri kısaltın. En son olarak tüyleri belirli boylarda kısaltmaya devam edebilirsiniz.

Köpekler Ne Zaman Traş Edilmeli?

Köpeklerin rutin bakımlarının aksatılmaması gerekir. Köpeğin cinsine, tüylerin uzama süresine göre köpekler ne zaman traş edilmeli? sorusunun cevabı değişiklik göstermektedir. Ancak en önemlisi köpeğin bakımının aksatılmamasıdır. Düzenli tarama ve fırçalama, banyo ve tıraş aksatılmaması gereken uygulamalardır. Ayrıca köpeğinizin kulağını ve gözlerini düzenli olarak temizlemeyi ihmal etmemeli, gerektiğinde tırnaklarını da kesmeyi unutmamalısınız. Bu sayede hem köpeğinizi tıraş ederken daha rahat edersiniz hem de patili dostunuzun her zaman sağlıklı ve keyifli olmasına yardımcı olabilirsiniz.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.