Beyaz Köpekler İçin İsim Önerileri

09.07.2022 Deniz Öz


Bembeyaz tüyleri ve sevimli halleri ile kalbinizi ilk görüşte fetheden dostunuzu sahiplenme kararından sonra, onunla uzun yıllar yaşayacak ve onu tanımlayabilecek isim arayışına girebilirsiniz. Beyaz köpek ismi bulma sürecinde çok geniş seçenekler arasından seçim yapabilir, yaratıcılığınızı maksimum oranda devreye sokabilir ve aynı zamanda sıra dışı kararlar alabilirsiniz. "Beyaz köpeğe ne isim verilir?" sorusunun yanıtlarını ararken uzmanların görüşleri köpeklerin yakından gözlemlenmeleri ve karakterlerinin analiz edilmesidir. Yine de beyaz köpek adları dostlarımızın baskın huylarına ek olarak cinsiyetleri, tüy yapıları, boyutları ve elbette sahip oldukları renk odağında bulunabilir. Bu yazımızda beyaz köpek ismi arayışında olanlara özel, farklı perspektiften değerlendirilebilecek isim önerilerini sunacağız.

çimlerin ortasında küçük ırk beyaz köpek

Beyaz Köpek Adları Seçilirken Cinsiyet Düşünülebilir

Beyaz köpek ismi arayışında önceliklendirilebilen kriterlerin başında cinsiyet gelir. Dişi ya da erkek köpek sahiplenen birçok kişi cinsiyet farklılığını temel ilham kaynağı olarak alır. Nitekim bu yaklaşım köpeklerin karakterleri ile daha uyumlu tercihler yapılabilmesini de mümkün kılabilmektedir.

Beyaz bir dişi köpek sahiplenildiği takdirde en çok beğenilen isimler arasında "Marshmallow", "Coconut", "Prenses", "Pamuk", "Kontes", "Vanilya", "Yoğurt", "Bianca", "Bella", "Milky", "Nova", "Yoyo", "Fluffy", "Sugar", "Krema", "Lolli", "Candy", "Lucky", "Lulu", "Snow", "Pearl", "Cheesecake", "Pudra" ve "Kremşanti" gibi alternatifler sıralanabilir. Tabii bu isimler arasından seçim yapılma noktasında köpeklerin huylarının da değerlendirilmesi ile isim ve karakter arasında organik bir eşleşme sağlanabilir.

karların ortasında beyaz yavru köpek

Beyaz bir erkek köpek sahiplenildiği takdirde isimlerin narinliği bir nebze azalabilir. Beyaz erkek köpekler için isim önerileri incelendiğinde ön plana çıkanları şu şekilde sıralayabiliriz: "Casper", "Thunder", "Thor", "Max", "Ice", "Paşa", "Ayaz", "Fog", "Walker", "Snow", "Wolf", "Moon", "Ghost", "Iron", "Boo", "Blizzard", "Bolt", "Bulut", "Sprite", "Polar", "Kutup", "Alaska", "Nimbus", "Alba", "Blanco", "Domino", "Cumulus", "Frosty", "Salep", "Papyon".

Hem dişi hem de erkek beyaz köpekler için önerilen ve son derece popüler isimler bu sayılanlarla da sınırlı değildir. Kimi zaman görünüşleri ve renkleri ile tezat oluşturacak seçimler de yapılabilmektedir. Nitekim son yıllarda ters köşe olarak tabir edilen isimler köpekler kadar kediler için de tercih edilebilmektedir.

Beyaz köpek isimleri seçilirken şaşırtıcı tercihler yapılacağında temel olarak renkten yola çıkılır. Bembeyaz pamuk gibi bir köpek için "Kömür", "Kara", Salem", "Dark", "Çikolata", "Duman", "Galaksi", "Black", "Night", "Gece", "Batman", "Inky", "Oreo", "Blackberry", "Panter", "Venom" gibi siyah ve tonlarına vurgu yapan adlar hem şaşırtabilir hem de yüzlerde gülümsemeye neden olabilir.

tek gözü kapalı beyaz köpeğin siyah beyaz fotoğrafı

Beyaz Köpeklerin Karakterlerine Göre İsim Seçimi

Sahiplenilecek köpek yavru, yetişkin ya da yaşlı olabilir. Onları tanımak için bir süre beklenmesi ile bulunacak isim ve huyları arasında organik bir bağ kurulabilir. Beyaz renkli küçük ırk köpekler vücut boyutlarına aldırmaksızın sergiledikleri cesur tavırlar, büyük ırk köpeklerin boyutlarına bakıldığında şaşırtıcı olabilen nezaketleri onlarla ilgili en ayırt edici noktalar haline gelebilir. Dolayısıyla "Beyaz köpeğe ne isim verilir?" sorusu kişiye ve köpeğe göre sınırsız seçenek barındırır.

Beyaz köpekler için en popüler isimlerden bazıları şunlardır: "Zilli", "Cesur", "Karamel", "Kartopu", "Sütlaç", "Pirinç", "Hades", "Eros", "Sophia", "Noir", "Sunny", "Tofu", "Rex", "Bianca", "Paris", "Coconut", "Bunny", "Jasmine", "Claire", "Stormy", "Leo", "Rakı", "Snow King", "Snowy", "Bogey", "Groot", "Sunshine", "Dusky", "Flash", "Leonidas", "Zeus", "Ares".

Köpek sahiplenme sürecinin stres yaratsa da kendisine has bir heyecanı bulunan isim bulma aşaması ile ilgili unutulmaması gereken bir konu daha bulunmaktadır. Yavru köpek sahiplenildiğinde onun ismini bulmak doğal bir adımdır, ancak yetişkin bir köpek sahiplenilecekse yepyeni bir isim bulunmasından ziyade biliniyorsa eğer kendi adının devam ettirilmesi olası adaptasyon sorunlarının minimize edilmesini sağlayacaktır.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.