Evde Az Duran Köpek Sahipleri İçin Öneriler

30.08.2019 Petlebi Güvenli E-Ticaret Ltd. Şti.


Köpekler kedilere göre daha çok ilgi isteyen hayvan dostlarımızdır. Bir kediyi evde tek başına bırakmak daha kolaydır. Elbette bu durumda bir kedinin tuvaletini kedi kumuna yapabiliyor olması büyük bir etkendir. Ama bir köpeğin tuvaletini yapabileceği belli bir alan çoğunlukla evin içerisinde bulunmaz. Köpeklerin günde en az iki defa gezdirilmesi önemlidir. Bu köpeğin tuvalet ihtiyacını gidermede ve onun mutluluğunu yüksek düzeyde tutmada önemli bir yer tutar.

Bir köpeğin;

• Hasta olup olmadığının anlaşılabilmesi için gözlemlenmesi gerekir.
• Hangi hastalık belirtilerinde veterinere gidip gidilmemesi gerektiği bilinmelidir.
• Köpeğin yalnızca fiziksel sağlığı değil, mental sağlığı da takip edilmelidir. Köpeğin sağlığı mutluluğuna da bağlıdır.
• Köpeğin tuvalet ihtiyacını gidermek adına günde en az iki defa dışarıya çıkarmak ve bol bol yürüyüş yaptırmak önemlidir. Yürüyüşler yemekten hemen sonra olmalı ve sabah ve akşam vakitlerinde gerçekleşmelidir.

Evde az duran köpek sahipleri için öneriler

Ev ortamı bir köpek için oldukça önemli bir alandır. Evde köpeğinizle zaman geçirmeniz onun için büyük anlamlar ifade eder. Zaten uzun süre evden ayrı kalan kişilerin, köpeklerinin kendilerine küstüğünü görmesiyle sıklıkla karşılaşılır. Bu bakımdan köpekleri kedilerle ayırabiliriz. Evde az duran köpek sahiplerinin her fırsatta köpeklerine olan sevgilerini göstermeleri önemlidir. Ancak bu sayede köpekle olan iletişim bağı kopartılmamış olunur.

Köpeğiniz İçin Neler Yapabilirsiniz?

Evde az duran köpek sahiplerinin evde olduğu zamanı, köpeği ile oyun oynamaya veya ona yemek yedirmeye ayırması gerekir. Hatta evde bulunulan süre içerisinde mümkünse gezintiler birlikte yapılmalıdır. En azından sabah yürüyüşleri hormonların yüksek seviyede olduğu bir zaman dilimine denk geldiği için köpekle birlikte olunan zamanlar onu fazlasıyla mutlu edecektir. Akşam vakitleri evde olunamayacaksa, köpeğinizi gezdirme işini mutlaka başkasından istemelisiniz. Köpekleri uzun süre evde tutmak onların sağlıkları açısından iyi değildir.

Evde az duran köpek sahipleri için öneriler 2

Evde az duran köpek sahiplerinin bir başka yapması gereken köpeğiniz için evde kendi alanını yaratmaktır. Bir köpek için evde kendinin olan ve kendinden başka bir şeyin giremeyeceği bir bölgenin olması çok önemlidir. Köpekler bu sayede kendilerini evin parçası olarak görürler. Köpeğinize evde bir köşe yaratmak için farklı çeşit ve tarzlarda satılan köpek yataklarını deneyebilirsiniz. Bu sayede köpeğinizin siz yokken de rahat ettiğini ve burada dinlenebildiğini bilirsiniz.

Çeşitli boyut, malzeme ve desen seçeneklerini https://www.petlebi.com/kopek-yataklari adresinden inceleyebilirsiniz. Yatak alırken ölçülerinin köpeğinize uygun olması en önemli faktördür.

Köpeklerin evde oldukları süre içerisinde sıkılmayacaklarından emin olmak adına, köpeğinize çeşitli oyuncaklar alabilirsiniz. Sesli oyuncaklar köpekler arasında en çok dikkat çeken oyuncaklardandır.

Köpek kemiği ve köpek oyuncakları gibi gereçler sayesinde köpeğinizin evde sıkılmasını engelleyebilirsiniz. Kemikler aynı zamanda köpeğinizin diş bakımı için de önemlidir. Birçok kemik çeşidi bulunmaktadır.

Evde az duran köpek sahiplerinin karşılaştığı bir başka sıkıntı ise mama sorunudur. Siz evde olmadığınız zaman köpeğinizin maması biterse ne yapacaksınız? Onun aç kalma durumu ile ilgili endişe yaşamamak adına otomatik veya hazneli mama kaplarından edinmek çok yararlı olacaktır. Bu yararlı aletler sayesinde köpeğinizin aç veya susuz kalma olasılığını kaldırmış olursunuz.

Evde az duran köpek sahipleri için öneriler 3

Evde Vakit Geçiremeyen Duran Köpek Sahiplerinin Köpeklerini Kontrol Etmeleri için İpuçları

• Köpeğinizin vücudundaki tüm kesik, yara, kabartı, kızartıları takip edin.
• Elinizi köpeğinizin vücudunda gezdirdiğinde nasıl tepki verdiğine bakın. Tepkileri değişmişse bir uzmana danışmayı deneyin.
• Mutlaka dişlerini ve diş etlerini kontrol edin.
• Patiler köpeklerin sağlıkları için düzenli olarak bakılması gereken yerlerdir. Köpeğinizin tırnak bakımını ihmal etmemeniz gerekir.

Köpeğiniz size ne kadar yakın olursa olsun, herhangi bir sorun karşısında sizinle konuşamaz. Bu nedenle mutlaka onu gözlemlemeniz gerekir. Evde az duran bir köpek sahibiyseniz, onu çok daha fazla gözlemlemeniz gerekmektedir.