Köpeklerde Ağız Kokusunu Engelleme Yolları

30.08.2019 Petlebi Güvenli E-Ticaret Ltd. Şti.


Köpeklerde ağız kokusunun rahatsız edici boyutlara ulaştığı sık sık gözlemlenmektedir. Kokunun sebebi ağızdan ve dişlerden kaynaklanabildiği gibi çeşitli mide, bağırsak ve ciğer enfeksiyonlarından da kaynaklanabilir. Köpeğin beslenmesi, yeme alışkanlıkları, bakımı, yaşadığı ortamın uygunluğu, yeterince egzersiz yapıp yapmadığı gibi konular genel anlamıyla köpeğinizin sağlığını etkilediği gibi ağız kokusunu da etkilemektedir. Öte yandan köpeğin ağız ve diş sağlığının bozulması diğer hastalıklar için, tıpkı insanlarda olduğu gibi tetikleyici olabilmektedir.

Sürekli meydana gelen ağız kokusu, köpeğinizin ciddi bir bakıma ihtiyacı olduğunun göstergesidir. Özellikle küçük köpek türleri ve kısa kafalı ırkların diş ve ağız içi hastalıklara daha yatkın oldukları bilinmektedir. Böyle durumlarda problemin neden kaynaklandığını anlamak ve önlem almak amacı ile köpeğinizi veterinere götürmenizde fayda var. Rutin veteriner kontrollerini yanı sıra evde sizin uygulayabileceğiniz yöntemlerle kokuya neden olabilecek bakteri ve hastalıkların önlenmesi mümkündür.

köpeklerde ağız kokusu 1

Köpeklerde Ağız Kokusunu Engelleyebilmek için Sizin Yapabilecekleriniz

Köpeğinizin Beslenmesi

Köpeğinizi kaliteli, sindirimi kolay ürünlerle besleyin. Köpeklerin diş sağlıkları açısından en çok önerilen gıdalar kuru mamalardır. Güvenilir kaynaklardan temin edilen kuru mamaların içerikleri köpeklerin ihtiyaçları için en ideal değerleri içermeleri sebebiyle tercih sebebidir. Bununla birlikte rutubet oranlarının çok düşük olması sebebiyle yaş gıdalarda çok sık gerçekleşen bozulma ve bakteri üremesi gibi olumsuz sonuçlarla kolay kolay karşılaşılmaması, pratikliği, sert olması sebebiyle dişlerin temiz ve bakımlı kalmasına yardımcı olması, koruyucu maddeler içermeleri gibi sebeplerden dolayı kuru mamalar daha çok tercih edilmektedir. Bu sayede kuru mama ile beslenen köpeklerde kolayca diş taşı oluşumu ve tartar gözlenmez.

köpeklerde ağız kokusu 2

Bahçenizi düzenli temizleyerek köpeğinizin çöp gibi gıdalar tüketmesinin önüne geçin. Köpeğinizi dolaşmaya çıkardığınızda çevredeki atık yiyeceklerden yememesine dikkat edin. Soğan, sarımsak ve bu gıdaların aromalarını barındıran toksik etkiye sahip gıdalar ile baharatlı gıdalar köpeğiniz için uygun değildir. Bunun yanı sıra diş bakımı için özel olarak üretilmiş aromalı ödül mamaları ve ödül bisküvileri bulunmaktadır. Bu mamalar ve bisküviler, yemek artıklarının sebep olduğu diş taşı ve tartar oluşumunu engeller.

Düzenli Diş Fırçalama

Dişlerdeki tartar ve plak oluşumunu engellemenin en etkili yolu bakteri yerleşimini engellemek adına dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanmasıdır. Henüz küçük yaşta başlanacak diş fırçalama işlemi, köpeğinizin dişlerinin fırçalanmasına daha kolay alışmasını sağlayacaktır. Köpekler için özel olarak üretilmiş tercih edilmelidir çünkü köpekler, insanlar gibi diş macununu tükürmezler ve yutarlar. İnsanlar için üretilen diş macunları köpek sağlığı açısından oldukça tehlikelidir. Bunun yerine köpekler için üretilmiş aromalı diş macunları kullanılmalıdır. Kolay hareket ettirilebilen, kullanışlı ve fonksiyonel diş fırçaları işinizi kolaylaştıracaktır.

Köpek diş bakım ürünlerini https://www.petlebi.com/kopek-agiz-dis-sagligi-urunleri adresinden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

köpeklerde ağız kokusu 3

Köpeklerde ağız bakımı için tavsiye edilen bir diğer ürün ise diş ipleridir. Dişlerin arasında kalan yemek artıklarını temizleyerek bakterilerin yerleşmesini engeller.

Aynı şekilde köpekler için özel olarak üretilmiş ağız çalkalama suları ve ağız spreylerinden de faydalanabilirsiniz. Özellikle diş fırçalamak için vaktinizin olmadığı acil durumlarda.

Egzersizler Sırasında Kullanabileceğimiz Çeşitli Yardımcı Oyuncaklar

Günümüzde ev köpekleri zamanının çoğunu evde geçiriyor. Köpekler aslında doğada özgür ve sürekli hareket halinde bulunurlar. Bu yüzden, günümüzün ev köpeklerinin de her gün hareket halinde olmaları sağlıkları açısından oldukça önemlidir. Köpek oyuncakları köpeğinizin hareketsiz kalmaya bağlı obezite, diyabet ve kireçlenme hastalıklarından korunması için muhteşem bir fırsattır. Bunun yanı sıra günlük egzersizleri sırasında dişlerini doğal bir şekilde temizlemeye yardımcı olan dental amaçlı köpek oyuncaklarından faydalanabilirsiniz. Köpeğinizin dişinin fırçalanmasından daha kolay bir yöntem olan dental amaçlı oyuncaklar sayesinde hem köpeğinizin tükürük üretimi artar, he de daha güçlü bir çene ve daha keskin dişlere sahip olur. Bu oyuncakları seçerken dikkat etmeniz gereken husus oyuncağın köpeğinizin dişleri için ideal sertlikte olmasıdır.