Köpeklerin Sağlığı ve Konforu için En Gerekli Ürünler

15.08.2021 Aysegül Tunçay


Her evcil hayvan sahibi birlikte yaşadığı dostunun hayatının konforlu ve kaliteli olmasını ister. Söz konusu patili dostlarımız olduğunda onların konforunu, mutluluğunu ve yaşam kalitesini arttıracak destekleyici ürünlere olabildiğince ilgili yaklaşıyoruz. Köpeklerin daha sağlıklı ve konforlu bir yaşama sahip olmaları için ihtiyaç duyulan ürünlerin öncelikle köpeğin yaşam alanı ve karakteri özelinde değerlendirilmesi gerekiyor. Patili dostlarımız için sunulan çok sayıda ürün olsa da günün sonunda her dostumuzun gereksinimlerinin farklı olduğunu göz önünde bulundurarak değerlendirme yapmak çok önemli. Elbette dostlarımızın konforu ve sağlığı için geniş yelpazede sunulan ürünler olsa da onların öncelikli taleplerinin sahipleri ile geçirdikleri kaliteli zaman olduğunu da unutmamak gerek.

köpek tasması

Tasma

Köpeklerin mutlaka ırkları, günlük rutinleri ve ihtiyaçları özelinde tasma kullanmaları gerekir. Bir köpeğin dışarda geçirdiği zamanın hem konforlu hem de güvenilir olabilmesi adına doğru tasma seçimi büyük bir önem taşır. Köpeklerde tasma seçimi yaparken tasmanın öncelikle köpeğin ölçülerine uygun olmasına dikkat edilmelidir. Tasma seçerken ırk ve yaş gibi faktörlerin mutlaka göz önünde bulundurulması aynı zamanda tasmanın köpeğin enerji seviyesi ve aktivite düzeyiyle de uyumlu olması gereklidir. Köpeğin dışarıda geçirdiği zamanda sergilediği yürüyüş alışkanlıkları da tasma seçiminde göz önünde bulundurulmalıdır. Tasmanın yapısı, malzemesi, dayanıklılığı gibi özellikleri de yine köpek özelinde değerlendirilmelidir. Yürüyüş esnasında çok fazla hamle yapan bir köpek için göğüs tasması tercih etmek gerekirken köpek çok güçlüyse ve üzerinde hakimiyet kurmak zor oluyorsa boyun tasması tercih edilebilir. Köpek ile yapılacak yürüyüşlerin daha konforlu, güvenli ve köpeğin sağlığına zarar vermeyecek şekilde olabilmesi adına doğru tasma seçimine dikkat edilmelidir. Köpeklerde tasma seçimi hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için buraya, köpeğiniz için tercih edebileceğiniz tasma modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

gezdirme kayışı

Gezdirme Kayışı

Köpekler için günün en değerli zamanları çoğunlukla sahipleri ile birlikte geçirdikleri zamanlardır. Bu zamanları da genellikle köpeğin enerjisini atması, sosyalleşmesi ve temel ihtiyaçlarını giderebilmesi için çıkılan yürüyüşler kapsar. Bir köpeğin konforlu, güvenli ve keyifli bir şekilde zaman geçirebilmesi için tercih edilen kayışın çok önemi vardır. Gezdirme kayışı ırk özelinde, köpeğin davranışlarına ve yürüme alışkanlıklarına göre tercih edilmelidir. Uzatmalı kayışlar çok güçlü olan büyük ırk köpekler için tercih edilmezken çok ağır zincirlerin de küçük ırklar için kullanılmaması gerekir. Köpeğiniz için uygun olan gezdirme kayışları arasından seçim yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

köpek yatağı

Yatak

Köpeklerin benimseyecekleri ve zaman geçirmekten keyif alacakları bir yatağa sahip olmaları önemlidir. Köpeğin bir yatağa sahip olması köpeğin yaşam alanını sınırlama konusunda da yardımcı olacaktır. Köpeklerin uyuyabileceği, uzanabileceği ve keyifle zaman geçireceği bir yatak alırken köpeğin boyutlarını göz önünde bulundurulması gerekir. Köpeğiniz için yatak seçerken yatağın iç mekân ya da dış mekân kullanımının göz önünde bulundurulması önemlidir. Bunun yanı sıra mutlaka yıkanabilir ürünler arasından seçim yapılmalı ve hem ürünün yıkama şartlarına uygun olacak hem de köpeğin hijyenini sağlayacak şekilde düzenli olarak yıkanmaları gerekir. Köpeklerin ihtiyaçları özelinde tasarlanan köpek yatak modellerini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

köpek kulübesi

Kulübe

Dış mekânda yaşayan köpeklerin sağlıklı, konforlu ve güvenli bir yaşam sürdürebilmeleri için ihtiyaçları özelinde bir yaşam alanına ihtiyaçları vardır. Köpeğin boyutlarına ve ihtiyaçlarına göre seçilen bir köpek kulübesinin aynı zamanda yaşanılan bölgedeki iklim şartlarına uygun olarak üretilmiş olması gerekir. Kulübe seçiminde köpeğin sıcak veya soğuk dayanıklılığı, yaşanılan bölgenin iklimi gibi unsurlar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Gerek olması halinde köpek kulübesi özel yalıtım malzemeleri ile modifiye edilebilir. Köpek kulübesinin doğru bir şekilde yerleştirilmesi de köpeğin konforu açısından önemlidir. Çok yağışlı bir bölgede yağışın erişemeyeceği yükseklikte bir noktaya yerleştirilmesi ya da güneş alan bir alanda doğrudan güneş altında konumlandırılmaması gerekir. Köpeğiniz için doğru izolasyonu sağlayacak köpek kulübelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

otomatik mama ve su kabi

Otomatik Mama ve Su Kabı

Otomatik mama ve su kapları hem köpeklerin hem de köpek sahiplerinin günlük yaşamlarının daha konforlu olmasına yardımcı olan ürünlerdir. Özellikle mide torsiyonu riski olan ve diyet yapan köpeklerin doğru bir beslenme düzenine girebilmeleri adına otomatik mama kapları çok yardımcıdır. Gün içerisinde yoğun olan, çalışan ve köpeği ile sık zaman geçiremeyen kişilerin köpekleri için düzenli bir beslenme planı oluşturmalarına yardımcı olan otomatik mama kapları sayesinde köpekler her zaman doğru miktarda taze mama tüketirler. Otomatik su kapları da köpeklerin sürekli olarak taze suya erişebilmelerine olanak sağlar. Bu su kapları geniş hazneleri sayesinde köpeğin uzun süre sağlıklı bir şekilde suya erişebilmesine yardımcı olur. Köpeğiniz için tercih edebileceğiniz otomatik mama ve su kaplarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

çiğnemeler ve kemikler

Çiğneme Kemikleri

Köpeklerin çiğneme ve kemirme içgüdüleri için sunulan çiğneme kemikleri hem köpeğin diş sağlığını korumaya hem de çevresindeki farklı eşyalara zarar vermesini önlemeye yardımcı olur. Köpeklerin ihtiyaçlarını doğal şekilde karşılayacak özel üretim kemikler ve çiğneme ürünleri sayesinde hem köpeğin sağlıklı gelişimi devam eder hem de kemirme / çiğneme alışkanlığı doğru şekilde yönlendirilmiş olur. Çiğneme ürünleri ve kemikler doğal malzemelerden üretilir ve yutulması halinde köpek için herhangi bir sağlık sorununa neden olmazlar. Bu ürünleri değerlendirirken her ürünün her köpek için uygun olmayacağını unutmamak gerekir. Büyük ırk köpekler için özel olarak preslenen kemikler tercih edilirken küçük ırklar için burgu çubuklar tercih edilebilir. Köpeklerin sağlıklı gelişimi açısından büyük öneme sahip çiğneme ürünleri ve kemikleri linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

köpek oyuncakları

Oyuncak

Köpeklerin kaliteli zaman geçirmesi ve sosyalleşebilmesi için oyuncaklar çok önemlidir. Farklı oyuncaklar arasından köpeğinizin en çok ilgisini çekenleri bulmak için bazı denemeler yapmanız gerekse de doğru oyuncak bulunduğu zaman köpeğiniz dünyanın en mutlu yol arkadaşı olacaktır. Köpeklerin oyuncakları onların sağlıklarını desteklemek amaçlı da kullanılabilir. Diş bakımı, zekâ gelişimi, eğitim gibi amaçlarla farklı oyuncaklar tercih edilebilir. Bunların yanı sıra hızlı yemek yeme sorunu olan köpekler için mama yemeyi yavaşlatacak oyun düzenekleri de bulunmaktadır. Köpeğinizin severek oynayacağı oyuncakları incelemek ve detaylı bilgiler edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

köpek ödül maması

Ödül Maması

Köpeklerin eğitimleri açısından oldukça önemli olan ödül mamaları doğru kullanıldıkları takdirde köpeğe pek çok komutu, nesneyi ve kelimeyi öğretmeye yardımcı olur. Eğitimde pozitif pekiştirme için tercih edilen ödül mamaları hem köpekler için lezzetli bir atıştırmalık hem de eğitimlerini keyifli hale getirme aracıdır. Farklı sağlık gereksinimleri özelinde de sunulan köpek ödül mamaları arasından seçim yaparken köpeğin ırkı, yaşı, aktivite düzeyi ve genel sağlık durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Köpeklerin severek tükettiği ödül mamalarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

köpek rampası

Köpek Rampası

Köpek rampaları köpeklerin yüksekte bir noktaya daha rahat çıkabilmelerine yardımcı olan ürünlerdir. Köpekler farklı nedenlere bağlı olarak rampalara ihtiyaç duyabilirler. Yüksekliğin fazla olması, yaşlanma, eklem hastalıkları gibi nedenlerle köpeklerde rampa kullanımı gereksinimi gündeme gelebilir. Yaşlanmaya bağlı hareket azalması tüm canlılarda olduğu gibi köpeklerde de görülen bir durumdur. Küçük ırkların zıplayabilecekleri mesafe bellidir ya da bir köpekte eklem rahatsızlığı olması hareketini kısıtlayabilir. Bu durumlarda köpek rampalarının kullanımı köpeklerin daha konforlu hareket etmelerine yardımcı olur. Köpeklerin hareket kolaylığı için özel olarak üretilen köpek rampası modellerine burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Aysegül Tunçay fotoğrafı
Aysegül Tunçay Tüm Yazıları

Uzun yıllardır sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri ile ilgili içerik üreten Ayşegül Tunçay Bilcen, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama alanında da uzmanlaşmıştır. İçerik üretimi ve evcil hayvan bakımı ile ilgili deneyimleriyle Petlebi.com blog sayfasında 2020 yılından beri blog içeriği yazmaktadır.