Veteriner Serisi Mamalar İnternetten Satın Alınır mı?

27.05.2022 Aysegül Tunçay


Evcil hayvanların beslenmesi özen isteyen, belirli yaş evreleri ve özel durumlar dahilinde çeşitlendirilmesi gereken, yaşanan sağlık sorunları doğrultusunda ise farklılaştırılması sağlık adına belirleyici etkiye sahip önemli bir süreçtir. Özellikle sağlık sorunları ve hassasiyetleri olan kedi ve köpeklerde beslenme bir kat daha önem kazanır. Var olan sağlık sorunlarının hafifletilmesi ya da olası sağlık sorunlarının tekrar etmemesi adına özel olarak formüle edilen veteriner serisi mamalar bu noktada devreye girer. Kedilerin ve köpeklerin optimal sağlıklarının sürdürülmesi amacıyla formüle edilenlerden farklı olarak veteriner serisi mamaları, spesifik sağlık sorunları göz önünde bulundurularak üretilmişlerdir.

Veteriner serisi mamaları, veteriner hekimler tarafından önerildiği takdirde, önerilen süre boyunca kullanılmalıdır. Farklı sağlık sorunları özelinde kedi ve köpeklerin ihtiyaçlarını karşılamak için özenle formüle edilen Brit veteriner serisi mamalara artık Petlebi.com adresinden ulaşabilirsiniz. Dostunuzun ihtiyaç duyduğu özel içerikli mamalar Petlebi.com tarafından özenle paketlenir, hızlı bir şekilde adresinize teslim edilir.

veteriner hekim kucağında gözleri açık tekir kedi

Veteriner Kedi Maması Ne Zaman Kullanılır?

Yavru, yetişkin, kısır ya da yaşlı kediler için en sağlıklı kedi maması söz konusu olduğunda yanıtlar kedilerin genel sağlık durumları ve lezzet tercihleri doğrultusunda değişiklik gösterebilir. Kediler için en sağlıklı mama, onların ihtiyaçlarına en doğru yanıtı verendir. Genel sağlık durumu ile ilgili sorun yaşayan, kronik hastalıkları bulunan ya da sağlığının korunması için tedbir alınması gereken kediler veteriner tavsiyeli kedi maması ile daha sağlıklı olabilirler. Peki veteriner maması ne zaman ve hangi durumlarda tercih edilmelidir?

Sindirim Sistemi Destekleyici Veteriner Kedi Mamaları

Akut ya da kronik mide ve bağırsak hastalıkları, kronik kolit, kronik kabızlık, kronik şişkinlik ve pankreas iltihabı gibi sağlık sorunları yaşayan kedilerin özel beslenmesi gerekir. Brit Veterinary Diet Gastrointestinal Sindirim Sistemi Destekleyici Kedi Maması dostlarımızın sindirim sistemi sağlığını iyileştirmek üzere özel olarak formüle edilmiştir. İçeriğinde hidrolize somon proteini, ringa balığı, Omega-3 yağ asidi, antioksidanlar, B vitaminleri, elektrolitler, çözünebilir lif, prebiyotikler ve canlı probiyotik bulunur. Veterinerlerin önerdiği kedi mamaları söz konusu olduğunda önerilen kullanım süresi Brit VD Gastrointestinal için de geçerlidir. Brit Veterinary Diet Gastrointestinal Sindirim Sistemi Destekleyici Kedi Maması ürününü buradan inceleyebilirsiniz.

İdrar Yolu Sağlığı Destekleyici Veteriner Kedi Mamaları

Kedilerde idrar yolu sorunları özellikle kısırlaştırma sonrası dönemde sıklıkla görülmektedir. Bu konuda sizler için bir içerik hazırlamıştık. Kedilerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Neden Oluşur ve Bitkisel Çözümler adlı içeriğimizde detayları bulabilirsiniz. İdrar yolu enfeksiyonları, idrar kristallerinin oluşumu ve diğer idrar yolu sorunları kedilerin hem yaşam kalitesini düşürür hem de genel sağlık durumları için göz ardı edilmemesi gereken bir tehdit oluşturur. İdrar yolu problemleri yaşayan ve/veya idrar yolu sorunlarının tekrarının engellenmesi istenen kedilerin hasta kedi maması ile beslenmeleri önerilir. Brit Veterinary Diet Struvite İdrar Yolu Sağlığı Destekleyici Tahılsız Kedi Maması düşük kalsiyum, fosfor ve magnezyum seviyeleri ile üriner konsantrasyonu sınırlandırarak, metiyonin içeriği ile sütrivit taşlarının çözünmesini destekleyerek, antioksidanlar ve Omega-3 içeriği ile enflamasyonla savaşarak idrar yolu hastalıklarının tedavisinde ve tekrarlamasının önlenmesinde destekleyicidir. Brit Veterinary Diet Struvite İdrar Yolu Sağlığı Destekleyici Tahılsız Kedi Maması ürününü buradan inceleyebilirsiniz.

veteriner hekimin iğne vurduğu sarman kedi

Cilt Sağlığı Destekleyici Veteriner Kedi Mamaları

Tüketilen besinler, maruz kalınan stres ya da alerjenlere karşı hassas bir bünyeye sahip olma gibi bir dizi faktör kedilerde alerjiye ve cilt sağlığında bozulmaya yol açabilir. Kedilerin cilt sağlığının bozulması hem yaşam kalitelerinin azalmasına hem de sağlıklarının bozulmasına neden olabilir. Cilt sorunları da veteriner maması ile beslenme ihtiyacını ortaya çıkarabilir. Gıda alerjisi veya dermatit sorunu bulunan kedilerde ortaya çıkan reaksiyonların minimize edilmesi, tedavi süreçlerinin desteklenmesi adına özel formül barındıran Brit Veterinary Diet Hypo-Allergenic Cilt Sağlığı Destekleyici Tahılsız Kedi Maması düzenli kullanımda cilt sağlığını iyileştirmeye ve şikâyetleri kontrol altına almaya yardımcı olur. Brit VD Hypo-Allergenic mama içeriklerini buradan inceleyebilirsiniz.

Kilo Kontrolü İçin Veteriner Kedi Mamaları

Kedilerde obezite tehlikeli bir rahatsızlıktır. Aşırı beslenme, metabolizma hızının azalması, sahip olunan sağlık sorunları ve aktivite azlığı gibi farklı nedenlerle ortaya çıkabilen bu kronik durum birçok sistemik hastalığa neden olabilir. Kedilerde Obezite (Şişmanlık) Sorunu içeriğimizde detaylı bilgi bulabilirsiniz. Kedilerde obezite ve yol açtığı sağlık sorunlarının tedavisi kapsamında en geçerli adım kilo verebilmelerinin sağlanmasıdır. Bu doğrultuda özel beslenme tercihten ziyade bir zorunluluk olarak karşımıza çıkar. Yüksek miktarda kolay sindirilebilen diyetetik protein, az yağlı ve tahılsız içerik, yüksek oranda lif, l-karnitin, canlı probiyotik, Omega-3 ve antioksidanlar barındıran Brit Veterinary Diet Obesity Kilo Kontrolü İçin Tahılsız Kedi Maması dostlarımızın ideal kilolarına ulaşmasını ve ideal kilolarını koruması için özel olarak formüle edilmiştir. Brit VD Obesity veteriner kedi maması içeriklerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Böbrek Yetmezliği Olan Kediler için Veteriner Kedi Mamaları

Kedilerde kronik böbrek hastalıkları kedi maması seçimi sırasında özelleştirilmiş veteriner maması çeşitlerinin tercih edilmesini gerektirir. Böbrek hastalığı olan kediler için özel olarak formüle edilen, Brit Veterinary Diet Renal Böbrek Yetmezliği Olan Kediler İçin Tahılsız Kedi Maması sahip olduğu içeriklerle kedilerin böbrek sağlığının korunmasını destekler, tedavi sürecine katkıda bulunur, böbrek hastalıkları ile eş zamanlı görülebilen iştahsızlığın üstesinden gelinmesine yardımcı olur. Böbrek rahatsızlıkları olan dostlarımız Brit VD Renal sağlıklı kedi maması içeriklerini buradan inceleyebilirsiniz.

Diyabet Hastalığı Olan Kediler için Veteriner Kedi Mamaları

Kediler de tıpkı insanlarda olduğu gibi diyabet hastalığına yakalanabilirler. Kedilerde diyabet tedavisi kapsamında alttaki nedenler doğrultusunda bir yol izlenmekle birlikte genel olarak bu döneme özel beslenme kurallarına uyulması önerilir. Bu konuda hazırladığımız Kediler Şeker Hastası Olur mu? Kedilerde Şeker Hastalığı Belirtileri içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz. Şeker hastalığı olan kediler için veteriner maması kullanmak çoğunlukla tek tercih olarak ön plana çıkar. Brit Veterinary Diet Diabetes Diyabet Hastalığı Olan Kediler İçin Tahılsız Kedi Maması düşük yağ içeriği, yüksek miktarda kolay sindirilebilen diyetetik protein, çözünür ve çözünemez lif içeriği, yağ metabolizmasını destekleyen L-Karnitin ve hücreleri oksidatif stresten koruyan antioksidanlar içeren formülüyle sunulur. Brit VD Diabetes veteriner kedi maması içeriklerini ve kullanma talimatlarını buradan inceleyebilirsiniz.

veteriner hekimin kucağında tuttuğu küçük ırk kahverengi beyaz köpek

Veteriner Köpek Maması Ne Zaman Kullanılır?

Köpek maması seçimi sırasında da yaş, ırk, aktivite düzeyi ve genel sağlık durumu gibi önemli değişkenlerin göz önünde bulundurulması gerekir. Diğer mamalardan farklı olarak veteriner köpek maması çeşitleri spesifik sağlık sorunları göz önünde bulundurularak formüle edilmiştir. Hasta köpek maması olarak da adlandırılabilen veteriner maması çeşitleri şu durumlarda tercih edilir:

Sindirim Sistemi Destekleyici Veteriner Köpek Mamaları

Kronik kolit, kabızlık, şişkinlik, akut veya kronik mide ve bağırsak hastalıkları olan köpeklerin şikâyetlerinin azaltılması ve tedavi süreçlerinin desteklenmesi için sindirim sistemi destekleyici veteriner maması tüketmeleri önerilir. Brit Veterinary Diet Gastrointestinal Sindirim Sistemi Destekleyici Tahılsız Köpek Maması yavru ve yetişkin köpeklerin ihtiyaçları doğrultusunda formüle edilmiştir. Ringa balığı, hidrolize somon proteini, antioksidanlar, elektrolitler ve B vitaminleri gibi önemli bileşenlere sahip olan Brit VD Gastrointestinal köpek maması kuru ya da ıslatılarak dostlarımıza verilebilir. Sindirim sistemi destekleyici veteriner köpek maması içeriğini buradan inceleyebilirsiniz.

İdrar Yolu Sağlığı Destekleyici Veteriner Köpek Mamaları

Köpeklerde idrar yolu hastalıklarının oluşması sonucu beslenme düzenlerinde farklılık yaratılması gerekebilir. Hem hali hazırdaki tedavinin desteklenmesi hem de idrar yolu hastalıklarının yeniden oluşumunun önlenebilmesi için veteriner maması çeşitlerinin özel formüllerine ihtiyaç duyulabilir. Brit Veterinary Diet Struvite İdrar Yolu Sağlığı Destekleyici Tahılsız Köpek Maması azaltılmış fosfor, kalsiyum ve magnezyum, metiyonin, Omega-3, antioksidanlar, kızılcık ve sodyum gibi değerli bileşenler içeren Brit VD Struvite veteriner köpek maması hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

veteriner hekim muayenesinde olan French bulldog cinsi köpek

Eklem Sağlığı Destekleyici Veteriner Köpek Mamaları

Köpeklerin eklem sağlığı ile hayat konforu arasında çok sıkı bir bağ vardır. Farklı nedenlerle ortaya çıkabilen eklem rahatsızlıkları, köpeklerin eklem sağlığını destekleyen özel bir diyet ile beslenmesi gerekliliğini ortaya çıkarır. Ortopedik ameliyat geçiren, dejeneratif eklem rahatsızlıkları olan veya aşırı kilo nedeniyle eklem sorunları riski bulunan köpekler için özel olarak formüle edilen Brit Veterinary Diet Joint & Mobility Eklem Sağlığı Destekleyici Tahılsız Köpek Maması yüksek DHA içeriği ile kıkırdak erimesini önler. DHA'ya ek olarak canlı probiyotikler, yüksek miktarda kolay sindirilebilen diyetetik protein ve eklem koruyucular içeren Brit VD Joint & Mobility köpek maması çeşidini buradan inceleyebilirsiniz.

Karaciğer Yetmezliği Olan Köpekler için Veteriner Köpek Mamaları

Köpeklerde karaciğer yetmezliği iştahta azalma, kilo kaybı, kronik kusma ve ishal gibi belirtilere neden olabilen ve tedavi gerektiren bir hastalıktır. Karaciğer hastalıkları olan köpeklerin karaciğerin fonksiyonlarına destek olması hem şikâyetlerin kontrol altına alınabilmesi hem de tedavi süreçlerine katkı sağlanabilmesi açısından son derece önemlidir. Brit Veterinary Diet Hepatic Karaciğer Yetmezliği Olan Köpekler İçin Tahılsız Köpek Maması karaciğer hastalıkları olan köpeklerin ihtiyaçları düşünülerek formüle edilmiştir. Brit VD Hepatic Dog maması hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

beyaz zeminde birlikte yatan kedi ve köpek

Brit Veteriner Serisi Mamaları Petlebi.com'da

Brit veteriner maması çeşitleri artık petlebi.com'da! Siz de veteriner maması çeşitlerini Petlebi.com adresinden temin edebilir, güvenli ve hızlı bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz. Taşınma sırasında olası hasarları minimize etmek için sağlam kolilerle kargoya teslim edilen Brit veteriner serisi mamalarını evinizin konforunda teslim alabilirsiniz.

Petlebi Güvenli E-Ticaret LTD. ŞTİ. olarak Brit Veteriner Diyet Serisi mamaların yetkili online satıcısıyız ve diğer tüm mamalarda olduğu gibi Brit veteriner maması çeşitlerini yetkili distribütörden temin ediyoruz. Depomuz T.C. TARIM ve ORMAN BAKANLIĞI İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce verilmiş "Onaylı Yem Deposu" sertifikasına (Onay Numarası: αTR-3400326) sahiptir. Onaylı yem depomuz düzenli olarak denetlenmekte ve tüm mamalarımız dostlarımız için optimum koşullarda saklanmaktadır.

Siz de Brit markalı kedi ve köpekler için veteriner maması çeşitlerini buradan inceleyebilir; evinizin konforunda güvenli ve hızlı şekilde siparişinizi tamamlayabilirsiniz.


Aysegül Tunçay fotoğrafı
Aysegül Tunçay Tüm Yazıları

Uzun yıllardır sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri ile ilgili içerik üreten Ayşegül Tunçay Bilcen, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama alanında da uzmanlaşmıştır. İçerik üretimi ve evcil hayvan bakımı ile ilgili deneyimleriyle Petlebi.com blog sayfasında 2020 yılından beri blog içeriği yazmaktadır.