En Sadık 10 Kedi Irkı

30.01.2023 Aysegül Tunçay


En sadık evcil hayvanlar denildiğinde doğal olarak akla ilk gelen köpeklerdir. Ancak bazı kedi türleri sahiplerine bağlılık konusunda köpekleri aratmayacak cinsten. Eğer sizin için deli olacak bir kedi sahiplenmeyi istiyorsanız en sadık 10 kedi ırkı listemize mutlaka göz atmalısınız.

abyssian ırkı kedi

Abyssian

Konu sahibine sadık olmak olunca Abyssian türü kediler köpeklerin bir adım önüne geçebilir. Çevrelerine yoğun ilgi gösteren bu kediler genellikle sevdikleri insanları göz önünde tutmayı severler, bu nedenle odayı tamamen görebilecekleri bir yerde olmak isterler. Bazı Abyssian kedileri zor durumda olan sahiplerini korumaya bile çalışabilir. Çok zeki ve oyun sever olan bu kedilerin ortalama ömrü 8 - 15 yıl arasında değişiklik gösterir. Ev kedisi ile yaşamanın tüm güzelliklerini sunan ve evde beslenebilecek kedi cinsleri listelerinin zirvesinde yer alan Abyssian cinsi kedilerle siz de muhteşem bir dostluk kurabilirsiniz.

american bobtail ırkı kedi

American Bobtail

Amerikan Bobtail çevresindekilere çok bağlı kedi türlerinden birisidir. Bu kediler yalnız kalmayı sevmezler. Kediler genellikle evdeki kişilerden birini diğerlerine göre daha çok severler ancak bu durum American Bobtail türünde görülmez. Bu türün kedileri genellikle evde yaşayan herkese çok bağlanırlar. Çocuklarla ve varsa evdeki diğer evcil hayvanlarla yakın ilişkiler kurarlar. Sahip oldukları karakter özelllikleri nedeniyle dostluk kurmak için en iyi kedi cinsleri arasında gösterilirler.

birman ırkı kedi

Birman

Birman türü kediler bakımı en kolay kediler olarak bilinir. Bu türün üyeleri etrafında birilerinin olmasını her zaman severler. Birman türünün bir diğer özelliği ise sessiz kediler olmalarıdır. Onları çok fazla miyavlarken görmezsiniz ancak sessiz olsalar da son derece oyuncu canlılardır ve gün içerisinde hemen hemen her an oyun oynamaya hazır bulunurlar. Evdeki diğer canlılarla iyi geçinirler. Avlanma iç güdüleri çok güçlü değildir.

bombay ırkı kedi

Bombay

Bombay kedileri son derece rahat ve sakin bir kişiliğe sahiptir. Çok kolay bir şekilde yaşadıkları ailenin bir parçası hâline gelen Bombay kedileri evdeki insanlarla vakit geçirmeyi çok severler. Evde yürürken ayağınıza dolanabilir, televizyon izlerken kucağınıza yatabilir, hatta yanınızda sizinle birlikte bile uyuyabilirler. Bombay kedileri sessiz canlılar oldukları için apartmanda kolaylıkla beslenebilirler.

british shorthair ırkı kedi

British Shorthair

Dolgun ve yuvarlak yüz yapısıyla meşhur olan, hem çok sadık hem de en güzel kedi cinsleri arasında yer alan British Shorthair kedilerinin pek çok özelliği mevcut. Bu kediler dünyanın en eski ve en popüler kedi ırklarından birisi. Son derece zeki canlılar olmalarının yanı sıra çok da sadıklar. Uyanık oldukları zamanın tamamını evde kim varsa onun yanında geçirmeyi çok severler. Her ne kadar sahiplerine çok bağlı ve sadık kediler olsalar da British Shorthair'ler kucağa alınmayı pek sevmezler. Eğer kucağınızdan inmeyecek bir kedi arıyorsanız başka türleri değerlendirmeniz daha iyi olabilir.

maine coon ırkı kedi

Maine Coon

En heybetli kedilerden birisi olan Maine Coon aynı zamanda sahiplerine en düşkün kedi türleri arasında yer alır. Sahiplerinin peşinde ya da kucağında vakit geçirmeye bayılan bu kediler aynı zamanda oldukça oyuncu bir tür. Son derece sosyal canlılar olan Maine Coon kedileri özellikle çok sayıda bireyin ve evcil hayvanın olduğu kalabalık evlerde son derece rahat bir hayat sürebilir.

iran kedisi

İran Kedisi

İran kedileri son derece zarif ve sessiz canlılardır. Sakin ortamlarda olmayı çok severler. Kabarık tüyleri ile öne çıkan bu kediler aynı zamanda evdeki insanlara son derece sadıktır. Bütün bir akşamı koltukta evdekilerin yanında yatarak geçirebilirler. İran kedileri çok fazla miyavlayan ve ses çıkaran kediler değildir. Bu nedenle apartmanlarda rahatlıkla beslenebilirler. Sevdikleri insanlara ilgi göstermekten çekinmezler ancak karşılık olarak da ilgi görmeyi beklerler.

ragdoll ırkı kedi

Ragdoll

Kucağınızdan inmeyen tüylü, yumuşak, sessiz ve büyük bir kedi istiyorsanız sizin için en doğru seçeneklerden birisi Ragdoll. Sakin ve rahat bir kişiliğe sahip olan bu canlılar oyun oynamaya bayılırlar. Ragdoll olan bir evde bolca kedi oyuncağı, kedi otu ve tırmanma oyuncakları bulunmalıdır. Ragdoll'lar çocuklarla çok iyi geçinirler. Ayrıca evde varsa diğer kediler ya da köpekler de Ragdoll'un oyun arkadaşları arasında yer alır.

van kedisi

Van Kedisi

Dünyaca ünlü Van kedileri sahiplerine oldukça bağlı ve sadık canlılardır. Aktif, oyuncu ve enerjik olan bu kediler özellikle çocuklarla beraber harika vakit geçirirler. Evde çok sevdikleri kişilerin peşinden ayrılmazlar. Van kedileri sevilmekten çok hoşlanırlar ancak kucağa alınmak ya da sarılmak pek Van kedilerine göre değildir.

Burmese ırkı kedi

Burmese

Burmese türü kedilerin en çok sevdikleri yer muhtemelen evdeki en sevdikleri kişinin kucağıdır. Çok sosyal bir kişiliğe sahip olan bu kediler başkalarıyla bağlar kurmayı çok severler. Ancak uzun süre yalnız kaldıklarında kendi içine kapanırlar. Yalnız hissetmelerini önlemek için onlara düzenli olarak ilgi göstermek gerekir. Oyun oynamayı çok sevdikleri için evde çocuklarla harika vakit geçirebilirler. Irkından bağımsız olarak kedinizle olan bağlarınızı güçlendirmek için onunla etkileşimli oyunlar oynayabilirsiniz. Kedilerin iç güdülerine hitap etmesi için tasarlanan kedi oyuncaklarını burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz.


Aysegül Tunçay fotoğrafı
Aysegül Tunçay Tüm Yazıları

Uzun yıllardır sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri ile ilgili içerik üreten Ayşegül Tunçay Bilcen, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama alanında da uzmanlaşmıştır. İçerik üretimi ve evcil hayvan bakımı ile ilgili deneyimleriyle Petlebi.com blog sayfasında 2020 yılından beri blog içeriği yazmaktadır.