Kedi Oyuncaklarını Yakından Tanıyalım: En Popüler Kedi Oyuncak Çeşitleri

07.08.2021 Aysegül Tunçay


Translate

Kedilerle oyun oynamak sadece eğlenceli bir aktivite değildir. Oyun oynamak aynı zamanda kedilerin sağlıklı gelişmelerine yardımcı olur ve aktif kalmalarını sağlar. Kedilerin uzun uyku süreleri ve bakım rutinleri göz önünde bulundurulduğunda günlük oyun sürelerinin takip edilmesi ve yeterli seviyede aktif kalmalarının sağlanması çok önemlidir. Bu sayede hareketsizliğe bağlı sağlık sorunlarına karşı önlem alınmış olur. Kediler için ciddi bir sağlık sorunu olan ve beraberinde farklı sağlık sorunlarını da getiren obezite hareketsizlik sebebiyle meydana gelebilir. Kedilerin oyun oynamasının önemini bu bilgiyle daha iyi anlayabiliriz. Doğru kedi oyuncağı seçimi patili dostunuz ile keyifli zaman geçirmenizi sağlamanın yanı sıra onun hareketli ve aktif olmasına da yardımcı olur. Bu yazımızda kediler arasında popüler olan oyuncakları sizler için listeledik.

En Sevilen Kedi Oyuncakları

Kediler için oyuncak seçimi yaparken en sevilen oyuncaklar listesinin bir kural olmadığını unutmamak gerek. Bir kedinin oyun alışkanlığının oluşması için erken dönemde sosyalleşmesi ve oyun eğitimi alması gerekir. Kediler yetişkinlik dönemlerinde oyun oynamaya başlarlarsa daha ilgisiz ve sıkılgan olabilirler. Bu noktada kedinin ilgisini çekecek doğru oyuncağı bulana kadar sabırlı davranmak ve oyun oynama alışkanlığını kazanmasını beklemek en doğrusudur.

kediler ve olta oyuncaklar

Olta Oyuncaklar

Kediler arasındaki oldukça popüler olan oyuncaklardan birisi oltalardır. Olta oyuncaklar farklı tasarımlara sahiptir. Kedilerin dikkatini çekecek detaylar ile süslenmiş olan bu oyuncaklar hem içgüdülerini ön plana çıkarır hem de hareket etmelerine yardımcı olur. Kedilerin takip etme, kovalama, zıplama ve avlanma içgüdülerini destekleyen bu oyuncaklar kedilerin enerjisinin yükselmesine de yardımcı olur. Parlak renklere sahip, tüylü, sesli modelleri bulunan bu oyuncaklar zaman zaman kedilerin daha çok dikkatini çekmek için kedi otuyla da süslenebilir. Kedinizin severek oynayacağı olta formundaki oyuncakları linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

kediler ve lazer oyuncaklar

Lazer

Lazerli oyuncaklar kedilerin favorileri arasında yer alırlar. Lazerlerin oluşturduğu görüntü ve bu görüntünün hareket etmesi kedilerin dikkatini fazlasıyla çeker. Kedilerin avlanma içgüdülerini tetikleyen lazer oyuncakların doğru kullanımı çok önemlidir. Neredeyse her kedinin dikkatini çeken bu oyuncakları kesinlikle kedinin gözüne direkt olarak tutmamak gerekir. Kedinin lazer oyuncaktan sıkılmaması ve gerçek bir av olmadığını fark ederek hayal kırıklığı yaşamaması için lazeri yakalamasına izin vermeyi unutmayın. Kedilerin bayılarak oynadığı lazer oyuncakları buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

kediler ve tüneller

Kedi Tünelleri

Kediler saklanmaktan ve gizlenmekten keyif alırlar. Bu nedenle kedi tünelleri onlar için oldukça yaratıcı bir oyun alanı oluşturmaya yardımcı olur. Tünellerin ucunda onları bekleyen bir av olması ise kesinlikle harikadır. Bu nedenle kedi tünelini ortaya çıkardığınız zaman oltalar ile oyunu destekleyerek kedinize yakalayabileceği bir av sunabilirsiniz. Kedilerin içgüdülerini geliştiren tüm kedi tünellerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

kediler ve fare oyuncaklar

Fare Oyuncaklar

Kediler avlanma içgüdülerini tetikleyecek canlılara benzer küçük ve tüylü oyuncakları severler. Bu oyuncakları çoğu zaman bir av olarak görürler ve onları avlamak için yırtıcı içgüdüleri ile harekete geçirirler. Avlanmanın sonunda ise pek çok kedi yakaladığı avı sahibine getirir. Bu noktada kedinin oyun oynamasını desteklemek için ödül verilmesi ve güzel sözlerle takdir edilmesi önerilir. Fare oyuncakları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

kediler ve interaktif oyuncaklar

İnteraktif / Zeka Geliştirici Oyuncaklar

Kedilerin etkileşime girebileceği oyuncaklar özellikle yalnız zaman geçirdikleri dönemlerde hareketsiz kalmalarının önüne geçer. Etkileşimli oyuncaklar kedilerin zihinsel gelişimini de destekler. Bu oyuncaklar bir ödülü bulmaya odaklı olarak tasarlanırken, arama sürecinde kedi pek çok motor becerisini kullanmak zorunda kalır. Bu sayede kedinin zihinsel gelişimi desteklenir, sıkılmasının önüne geçilir ve evde tek başınayken bile hareket etmesi sağlanabilir. Kedilerin tek başlarına rahatlıkla oynayabileceği interaktif oyuncakları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

kediler ve kedi otlu oyuncaklar

Kedi Otlu Oyuncaklar

Kedilerin %50'si kedi otuna heyecan duyabilir ve kedi otlu oyuncaklarla daha çok oynayabilir. Kedilerin dikkatini çeken farklı oyuncaklara kedi otu eklenmesi sonucunda normalde kedinin ilgisini çekmeyen oyuncakların da ilgi çekici hale gelmesi sağlanabilir. Unutulmaması gereken yavru kedilerin 4 - 6 aylık dönemlerinde kedi otuna karşı bir duyarlılık geliştirmeyeceği ve kedilerin sadece %50'sinin kedi otuna tepki verdiğidir. Kedi otlu oyuncakları incelemek ve onlarla ilgili detaylı bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.

Kedilerle Oyun Oynamanın Sırları

Her kedinin favori oyuncağı farklı olabilir. Bazı kediler için oltalar vazgeçilmezken bazıları bir top ile saatler geçirebilir. Bu nedenle kedilerin oyun alışkanlığını değerlendirmeden önce farklı oyuncaklar ile tanışmalarını sağlamak gerekir. Bir kedinin oyuncaklara olan ilgisinin azalmaması için oyuncaklara olan erişiminin kısıtlı olması gerekir. Gün içerisinde belirli oyun zamanlarının olması ve oyuncaklara erişimin bu sürelerde sağlanması kedilerin ilgisini yüksek tutmaya yardımcı olur.

Oyun seanslarının yakından takip edilmesi özellikle küçük parçalı ve kedi tarafından kolay parçalanabilir oyuncakların yakından takip edilmesi gerekir. Bu sayede kedinin herhangi bir şekilde oyuncağının parçasını yutmasına engel olunur.

Kedi oyun oynarken ilgisini kaybettiğinde onu zorlamamak gerekir. Oyunu bitirmek ve başka bir oyun seansı geldiğinde devam etmek en doğrusudur. Oyun seansı tamamlandığında güzel bir aferin ve leziz bir ödül maması ile kedinin oyun oynama istediğinin pekişmesi sağlanabilir.


Aysegül Tunçay fotoğrafı
Aysegül Tunçay Tüm Yazıları

Uzun yıllardır sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri ile ilgili içerik üreten Ayşegül Tunçay Bilcen, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama alanında da uzmanlaşmıştır. İçerik üretimi ve evcil hayvan bakımı ile ilgili deneyimleriyle Petlebi.com blog sayfasında 2020 yılından beri blog içeriği yazmaktadır.