Kedilerin Yaşamı İçin Konfor Sunan Ürünler

03.07.2021 Deniz Öz


Sahiplenilen kediler için ev, sınırları değişmeyen yaşam alanlarıdır. Uyudukları, beslendikleri, oyun oynadıkları, dinlendikleri ve keşiflere çıktığı alanların ev ile sınırlı olması doğru seçimler yapılmadığında hem onların bilişsel gelişimlerini yavaşlatabilir hem canlarının sıkılmasına neden olabilir hem de onları harekete geçirecek unsurların bulunmaması durumunda zaman içerisinde sağlıklarına zarar verebilir. Bu nedenle kediler için yaşam alanlarının düzenlenmesi büyük bir öneme sahiptir. Kediler için ev yaşamının mutlu ve konforlu bir serüvene dönüşmesi için alınabilecek bazı tedbirler bulunur. Kedilerin yaşamı için fark yaratan kedi ürünleri hakkında hazırladığımız bu yazımızda kedileri mutlu kılacak öneriler bulabilirsiniz.

yatakta yatan kedi

Kedi Yatakları: Konfor Sunar

Kedilerin yaşamı büyük oranla dinlenmek ve uyumakla geçer. Yavruluk, yetişkinlik ve yaşlılık süreçlerinde değişen oranlarda olsa da kedilerin günün büyük bir bölümünde uyuyup dinlendikleri bilinmektedir. Her canlı gibi onlar da kendilerini güvende hissedebilecekleri ve onlara ait alan bir alana ihtiyaç duyarlar. Kedi yatakları bu anlamda kedilerin yaşamı için en temel konfor unsurları arasında yer alır. Kedi yataklarının nereye konumlandırılacaklarına karar verilmesi kediden kediye, nerede zaman geçirdiklerine ve evlere ait özelliklere göre değişebilmektedir. Örneğin sakin bir yapıya sahip ve yabancılarla zaman geçirmekten pek hoşlanmayan çekingen kediler söz konusu olduğunda evin sessiz bir bölümüne konumlandırılan kedi yatakları kaostan kaçış anlamına gelebilir. Dışarıda ne olup biteni merak eden, ağaç yapraklarını ve kuş cıvıltılarını takip etmeyi seven kediler söz konusu olduğunda da cam kenarına yerleştirilen bir yatak günlerine keyif katmanın pratik bir yöntemine dönüşebilir. Kedi yatakları çeşitlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

oyun oynayan kedi

Kedi Oyuncakları: Gelişimlerini Destekler

Kedilerin yaşamı söz konusu olduğunda ve miskinliğe oldukça meyilli oldukları gerçeği düşünüldüğünde, oyuncakların kritik derecede önemli kedi ürünleri arasında olduğu ifade edilebilir. İnsan kedi bağlarının güçlendirilmesi, kedilerin bilişsel gelişimlerinin desteklenmesi, fiziksel olarak kondisyonlarının artırılması ve elbette kilo dengelerinin korunması için oyuncaklar önemli fonksiyonlara sahiptir. Kedi oyuncakları aynı zamanda içgüdülerinin de canlı kalması adına büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bu noktada kedilerin oynamaktan en çok keyif aldıkları oyuncakların keşfedilmesi ön plana çıkan gereklilikler arasında yer alır. Her kedi her oyuncağa aynı şekilde ilgi göstermeyebilir, bazı kediler kendilerine sunulan oyuncaklara ve oyun tekliflerine kayıtsız kalabilir. Kedilerle birlikte yaşayan kişilerin mümkün olduğunca farklı oyuncak türlerini denemesi ve içlerinde de küçük dostlarının en çok ilgi gösterdiği türleri belirlemesi gerekir. Top oyuncaklar, olta kedi oyuncağı, yaylı kedi oyuncağı, tüylü kedi oyuncağı, kedi tünelleri gibi alternatifler arasından seçim yapmak isterseniz, buradan kedi oyuncakları kategorimizi ziyaret ederek ürünleri inceleyebilirsiniz.

tırmalama tahtasını tırmalayan kedi

Tırmalama Tahtaları: İçgüdüsel İhtiyaçlarına Yanıt Verir

Kediler içgüdüsel olarak tırmalama davranışı sergileyen canlılardır. Onlarla yaşamanın doğal bir sonucu olarak koltuklar, halılar ve hatta duvarlar sıklıkla tırmalama izleri ile doludur. Yavruluk döneminden itibaren hem tırnaklarının zarar görmemesi hem de evdeki eşyaların korunabilmesi için en işlevsel ürünlerden biri de tırmalama tahtalarıdır. Tırmalama davranışını kediler tırnaklarını bilemek için sergileyebilecekleri gibi alan işaretleme amacıyla da gerçekleştirebilirler. Bu nedenle hem kediler için hem de evdeki eşyaların uzun süreli kullanımı için tırmalama tahtaları tercihten ziyade temel bir ürün olarak değerlendirilebilir. Sadece tırmalama tahtası olarak kullanılabilecek ürünler olduğu gibi tırmalama tahtası ve evlerin bir arada sunulduğu alternatifler de vardır. Tırmalama tahtalı ev çeşitlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

balkonda dinlenen kedi

Güvenlik Ürünleri: Kedilerimiz Güvende Kalsın

Kediler yaramaz, yaramaz olduğu kadar meraklı, meraklı olduğu kadar atletik canlılardır. Kaşla göz arasında aralıklı bir pencereden dışarı doğru yol almaları, balkondan karşıdaki ağaca sıçramaları ve hatta balkon demirine konan bir kuşu içgüdüsel olarak takip etmeleri mümkündür. Bu nedenle kediler için hem güvenlik hem de bizler için iç rahatlığı sunan ürünlerden biri de kedi güvenlik ürünleridir. Pencerelere ve balkonlara gerilen ağlar sayesinde dostlarımız hem açık havanın keyfini çıkarabilir hem de bu esnada güvende kalabilir. Balkonlarda güvenlik tedbirleri alındığı takdirde kedinin yaşam alanı tercihini genişletecek bir diğer ürün de kedi kapısıdır. Farklı fonksiyonlara sahip kedi kapıları dostlarımızın istedikleri zaman balkona çıkmalarını sağlarken ev içerisinde özgürce davranmalarını kolaylaştıracaktır. Kedi kapısı ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

akan suyu içen kedi

Su Şelaleleri: Konfor ve Sağlık Bir Arada

Vahşi doğada kediler akan, temiz su kaynaklarından su içmeyi severler. Taze su onların en temel ihtiyaçları arasında olduğu için tercihlerini de etkiler. Kedilerin optimum sağlık için her gün taze içme suyuna ihtiyacı vardır. Su, böbreklerin kandaki toksinleri atmasına yardımcı olmak için gereklidir. Su ayrıca diğer organ dokularının nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Kedilerde dehidrasyon tehlikelidir ve tedavi edilmezse tehlikeli durumlara yol açabilir. Ev kedileri bekleyen ve zamanında tazelenmeyen suları içmeyi sevmezler, bu gibi bir durumda günlük ihtiyaç duydukları sıvı alımını karşılayamayabilirler. Kediler için opsiyonel olarak tercih edilebilen su şelaleleri onların hem konforu hem de sağlığı için gerekli ürünlerden bir tanesidir. Kediler için otomatik su ve mama kapları ürünlerini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.