Kedinizin Sizi Sevdiğini Gösteren 11 İşaret

24.07.2022 Aysegül Tunçay


Kedilerin sevgilerini gösterme biçimleri de insanlarda olduğu gibi değişiklik göstermektedir. Kedilerin sevgilerini gösterme yöntemleri tamamen karakterleri ile alakalıdır ancak bazı belirli davranışların sevgi ifadesini söylemek mümkündür. Kediler mırlar, kafalarını sürter ya da sırt üstü yatarlar ancak bunlar kedilerin sevgilerini göstermelerinin sadece başlangıcı... Çünkü kediler sevgilerini çok farklı yollarla gösterebilirler. Bu nedenle de "Kedim beni seviyor mu?" sorusunun birden fazla cevabı vardır.

sahibine kafasını sürten kedi

Kedilerin Sevgilerini Gösterme Şekilleri

Kedilerin sevgilerini nasıl gösterdiği ile ilgili sorulardan birisi de "Kedi nasıl öper?" sorusudur. Eğer "kedi nasıl öper?" sorusunun cevabını merak ediyorsanız bu aslında kedinizin hiç sizi öpmediği anlamına gelmez. Sadece kedinizin kendine has öpücüğünü kaçırmış olabilirsiniz. Bazı kediler öpmek yerine sevgilerini farklı şekilde gösterirler. Eğer kediniz bu hareketlerden bir ya da birkaçını yapıyorsa sizi seviyor demektir.

Mırlama

Kedilerde mırlama en yaygın görülen ve en belirgin sevgi gösterisidir. Kediler mutlu ve sevgi dolu olduklarında mırlamaya başlarlar. Mırlamaya başladıklarında kedilerin içinde küçük bir motor çalıştığını düşünebilirsiniz. Kediler bazen rahatsız olduklarında kendilerini iyi hissettirmek için de mırlama yolunu seçerler. Ancak bu çok nadir görülmektedir.

Yuvarlanma

Kedilerin en hassas noktalarından birisi göbekleridir. Buradan meydana gelebilecek bir yaralanma direkt olarak iç organlara zarar vereceği için kediler iç güdüsel olarak sırt üstü pek yatmazlar ve karın bölgelerini açmazlar. Ancak sevdikleri birini gördüklerinde genellikle sırt üstü yatarlar. Bu aynı zamanda sevilme isteğinin de bir göstergesidir.

Kafa Atma

Kediler yanaklarını sevdikleri insanlara ya da eşyalara sürttükten sonra alınlarıyla kafa atarlar. Kediler bu şekilde kokularını bırakmaktadır. Kediler sahiplendikleri eşyalara ve kişilere bu hareketi yapmaktadır. Kediniz size yanaklarını sürtüyor ve sonrasında kafa atıyorsa artık bu onun olduğunuz anlamına gelmektedir.

Tırmalama

Kedilerde tırmalama da bir sahiplik göstergesidir. Kediler bir şeyi tırmalayarak hem ona kokularını bırakır hem de görsel olarak işaretler. Kedinizin tırmalamaktan çok hoşlandığı eşyalara bir göz atın. Bunların önemli bir kısmı sizinle ilişkilendirdiği eşyalardır.

Kedi Masajı

Yoğurma hareketi olarak da bilinen kedi masajı kedilerin yavruluk dönemlerinden kalma bir davranıştır. Kediler annelerini emerken süt gelmesi için onlara bu masajı yaparlar. Yetişkin kediler bu masaj hareketini çok rahat, sevgi dolu ve mutlu hissederken yaparlar.

Avlanma ve Avını Hediye Etme

Kediler her ne kadar çok sevimli gözükseler de aslında avlanma iç güdüleri olan etçil canlılardır. Kediler bir oyuncaktan bir fareye kadar av olarak gördüğü birçok şeyi sevdiklerine hediye edebilirler. Bu durum özellikle böcek ve kemirgenler söz konusu olduğunda insanlar için pek hoş bir davranış olmasa da kedi dünyasında çok değerli bir etkileşimdir.

Oyun Oynama

Özellikle yavru kediler günün büyük bir kısmını oyun oynayarak geçirirler. Yavru kedilerin oyun arkadaşları en sevdikleri ve en güvendikleri kişiler. Hatta bazı kediler sevdikleri kişiyle oyun oynamak istediklerinde bilerek sahiplerinin uzanabileceği yerden uzağa gidererek onları harekete geçmeye zorlarlar. Kediniz sizinle oyun oynamayı talep ettiğinde sevdiği oyuncaklar eşliğinde bu talebine cevap vermeniz önemlidir. Kedilerin sevdiği oyuncakları burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Uyuma

Kediler günde ortalama 16 saat kadar uyurlar ve uyku aslında onların en savunmasız olduğu durumdur. Bu nedenle güvende olduklarını düşündükleri yerde uyurlar. Kedinizin sizin kucağınızda, yanınızda ya da yatağınızda uyuması aslında onun için bir sevgi göstergesidir.

Kuyruğun Duruşu

Kedilerde kuyruk önemli iletişim araçlarından bir tanesidir. Bir kediyi sevdiğinizde kuyruğunu dikleştirdiğini ve size doğru kaldırdığını görürsünüz. Bunun en büyük nedeni kedilerin kuyruğun vücutla birleştiği yerin kaşınmasını sevmesinden kaynaklıdır. Ayrıca kuyruğun dik durması kedinin mutlu olduğunun göstergelerinden bir tanesidir.

Miyavlama

Kediler başka kedilerle çok nadiren miyavlayarak iletişim kurarlar. Yavru kediler genellikle sadece kardeşlerine ve annelerine miyavlarlar. Yetişkin kediler insanlarla iletişime geçmek için miyavlarlar. Ancak bunu sadece sevdikleri insanlara yaparlar. Kediniz size bol bol miyavlıyorsa bu sizi sevdiği ve sizinle konuşmak istediği içindir.

Yalama

Kediler uyanık oldukları saatlerin büyük bir kısmını kendilerini yalayarak ve tüylerini temizleyerek geçirirler. Birbirlerini seven kediler aynı zamanda birbirlerini de yalarlar. Kediler çok sevdikleri insanları hatta onların kıyafetlerini ve eşyalarını da yalarlar. Kediler sadece çok bağlandıkları kişileri yalarlar.


Aysegül Tunçay fotoğrafı
Aysegül Tunçay Tüm Yazıları

Uzun yıllardır sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri ile ilgili içerik üreten Ayşegül Tunçay Bilcen, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama alanında da uzmanlaşmıştır. İçerik üretimi ve evcil hayvan bakımı ile ilgili deneyimleriyle Petlebi.com blog sayfasında 2020 yılından beri blog içeriği yazmaktadır.