Köpek Doğum Günü Pastası

18.02.2022 Aysegül Tunçay


Patili dostlarımızın bizlerle kurdukları güçlü bağlar onların ailemizin bir ferdi olarak görmemizde oldukça etkilidir. Bu nedenle de onlarla ilgili özel günler ve anlar bizler için değer kazanır. Elbette bir köpeğin doğum günü kutlama beklentisi olmasa da hatta insanların ilgisini çekecek türden bir doğum günü organizasyonu sevimli dostunuzun korkmasına ya da strese girmesine neden olabilir. Ancak köpeğinizin doğrum gününü tüm aile için özel bir deneyime dönüştürmek ve bu esnada köpeğinizin de çok mutlu olmasını sağlamak mümkün. Nasıl mı? Bu yazımızda köpeğiniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli bir köpek pastası için ihtiyacınız olanları ve köpek doğum günü partisi düzenlerken patili dostunuzun konforu için dikkat etmeniz gerekenleri bulabilirsiniz, hadi başlayalım.

köpek ödül mamaları ile hazırlanmış köpek doğum günü pastası

Köpekler İçin Doğum Günü Pastası Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir doğum günü kutlamasının olmazsa olmazı doğum günü pastasıdır. Ancak patili dostlarımızın beslenme gereksinimleri ve onlar için zararlı olan gıdalar göz önünde bulundurulduğunda insanların alışık olduğu pastaların onlara uygun olmadığını unutmamak gerekir. Köpekler için doğum günü pastası hazırlarken mutlaka patili dostlarımızın tüketimine uygun malzemeleri tercih etmek gerekir. Şeker, baharat, sos, yüksek karbonhidrat içeren gıdalar ve daha pek çok besin köpeklerin tüketimi için uygun değildir. Bu nedenle köpek doğum günü pastası tarifi ararken içeriği köpekler için özelleştirilmiş tariflere bakmanızda ya da doğrudan köpekler için özel formüle edilmiş yaş mamaları kullanmanızda fayda vardır. Köpeklerin severek tükettiği yaş mamalara burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Köpekler için doğum günü pastası hazırlamak istediğiniz zaman tercih edebileceğiniz birkaç farklı yöntem vardır. Bunlardan ilki ve en kolayı köpeğinizin çok sevdiği lezzetleri bir araya getirmek yani ödül mamaları ve yaş mamalar ile doğum günü pastası hazırlamak. Köpeğinizin en sevdiği konserve mama ile pastanızın kek kısmını oluşturabilirsiniz. Yaş mama üzerini ise köpeğinizin en sevdiği ödül mamaları ile süsleyerek, minik ve lezzetli bir köpek doğum günü pastası hazırlayabilirsiniz. Köpeklerin beslenmesine ve damak zevkine uygun hazırlanan ödül mamalarını incelemek için burayı tıklayabilirsiniz.

Diğer alternatif ise köpeklerin tüketebileceğini protein, karbonhidrat ve yağ kaynaklarını kullanarak hazırlayacağınız özel bir pasta olabilir. Biraz Brüksel lahanası, bir miktar patates, bir parça kemikleri alınmış ve haşlanmış tavuk ile hazırlayacağınız lezzetli, renkli ve eğlenceli doğum günü pastası ile köpeğinize harika bir doğum günü kutlaması yapabilirsiniz. Kendi seçtiğiniz malzemeler ile köpeğinize pasta hazırlarken mutlaka her malzemeyi tek tek kontrol etmeyi ve köpeklerin tüketimi için uygun olup olmadığını, uygunsa günlük tüketim miktarını araştırmayı unutmayın. Hazır tarifleri tercih edecekseniz de mutlaka alanında uzman kişiler ve onaylı kurumlar tarafından sunulan tarifleri deneyin.

doğum günü partisinde olan köpek

Köpek Doğum Günü Partisi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpeğime doğum günü pastası ve doğum günü partisi hazırlarken dikkat etmem gerekenler neler? sorusunu soruyorsanız, bu sorunun öncelikli cevabının köpeğinizin gereksinimleri ve sağlığı olduğunu unutmamalısınız.

Köpeğiniz için doğum günü partisi organize ediyorsanız bunun sizin ve sevdikleriniz için keyifli bir anı yaratma odaklı olduğunu göz önünde bulundurarak organizasyon yapmanızda fayda var. Köpeğiniz sosyal bir karaktere sahipse kalabalık bir ortamda bulunmaktan keyif alabilir ancak aile bağları kuvvetli ve yabancılardan çok hoşlanmayan bir yapısı varsa daha sade bir organizasyon her iki tarafı da memnun eder. Bazı köpeklerin dışarda tanıştıkları ve zaman geçirmekten keyif aldıkları köpek arkadaşları olabilir. Bu durumda önceliğiniz, elbette yerinizin müsaitliğine göre, köpeğinizin arkadaşlarını çağırmak olmalıdır.

Köpeklerin yüksek sesten, fazla kalabalıktan, ani hareketlerden, değişen ışıklardan kısacası bir insan doğum günü partisini cazip hale getirebilecek pek çok şeyden rahatsız olabileceğini unutmamak gerekir. İdeal bir köpek doğum günü partisinde köpeğinizin keyifle pastasını yemesi, eğlenceli fotoğrafların sizler için anı olması ve herkesin mutlu olması gerekir. Köpeklerin karakterleri göz önünde bulundurularak organizasyonunuzun kapsamını geliştirebilirsiniz. Köpeğiniz kıyafet giymeye alışıksa doğum günü özel kıyafeti ve pastası ile çekilen bir fotoğraf harika bir anı olacaktır. Köpeğinizin oynamaktan keyif aldığı köpek oyuncakları arasında seçim yaparak hediyenizi hazırlayabilir, patili dostunuzla ve ailenizle keyifli bir anın tadını çıkarabilirsiniz. Köpeklerin severek oynadıkları, hem zihinsel hem de bedensel aktivite ihtiyaçlarını karşılayacak köpek oyuncakları için burayı tıklayabilirsiniz.


Aysegül Tunçay fotoğrafı
Aysegül Tunçay Tüm Yazıları

Uzun yıllardır sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri ile ilgili içerik üreten Ayşegül Tunçay Bilcen, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama alanında da uzmanlaşmıştır. İçerik üretimi ve evcil hayvan bakımı ile ilgili deneyimleriyle Petlebi.com blog sayfasında 2020 yılından beri blog içeriği yazmaktadır.