Büyük Irk Köpekler İçin İsim Önerileri

Büyük Irk Köpekler İçin İsim Önerileri

22.02.2022 Deniz Öz


Köpek sahiplenme sürecinin en keyifli ve kimi zaman en zorlayıcı olan aşaması köpekler için isim bulmak olabilir. Köpeklerin boyutları, ırksal özellikleri, tüy yapıları ve karakterleri isim bulma noktasında önemli değişkenler haline gelebilir. Küçük ırk köpeklerin sevimli halleri isim bulma sürecini domine ederken büyük ırk köpekler söz konusu olduğunda heybetli ve görkemli görünüşleri ilham kaynağı haline gelebilir. Bugün büyük cins köpek isimleri arayışında olanlara fikir vermek amacıyla faydalı olmasını umduğumuz eğlenceli bir içerik hazırladık. Bu yazımızda büyük ırk köpekler için isim önerileri özelinde detaylı bilgi bulabilirsiniz.

büyük ırk köpeğin üzerinde küçük ırk köpek

Büyük Irklar: Heybetli ve Nazikler

Büyük köpeklerin büyük kişilikleri olur derler. Nitekim bu söylemin aksini iddia etmek çok da mümkün değildir. Heybetli cüsselerine ve muazzam güçlerine rağmen büyük ırk köpekler doğru bir yaklaşım karşısında bizlerin tanımıyla mütevazı, sevecen ve hoşgörülü davranışlar sergilerler. Yavruluk döneminde tanıklık ettiğimiz aşırı enerjik halleri yetişkinlik döneminde yerini ağırbaşlı ve sevecen tavırlara bırakır. Büyük ırk köpekler cüsselerinin hakkını veren olgun tavırları ile en yakın arkadaşlarımıza dönüşebilirler. Anlayışlıdırlar, sakindirler, güçlerinin farkına varıp sergiledikleri nezaketle kalbimizi her defasında yeniden fethederler.

Büyük Cins Köpek İsimleri

Büyük ırk köpekler için isim önerileri söz konusu olduğunda belli başlı unsurlar sürece etki edebilirler. Köpeklerin cinsiyeti, tüy rengi ve karakterleri isim bulmak için dayanak noktasına dönüşebilirler. Tüm bunlara ek olarak büyüklüğüne tezat oluşturacak isimler almaları da mümkündür.

gri renkli büyük ırk köpek açık alanda oturuyor

Büyük Cins Dişi Köpek İsimleri

Kocaman cüsseli dişi bir köpek sahiplendiyseniz ona süper kahraman isimleri vermenizin önünde hiçbir engel yoktur. "Elektra", "Bella Dona", "Bertha", "Hanitra", Gamora", "Zenna", " Zatanna", "Pantha", "Rogue" gibi dişi köpek isimlerine ek olarak "Abigail", "Acadia", "Akiva", "Alexa", "Amaris", "Athena", "Bess", "Calista", "Casey", "Cersei", "Elsa", "Gaia", "Hannah", "Indigo", "Kali", "Lakota", "Malibu", "Oktavia", "Phoebe", "Queen", "Savana", "Talia", "Venus", "Nemesis", "Nike", "Darkness", "Rasha", "Magic", "Ink", "Jett", "Onyx", "Gizem", "Kraliçe", "Nana", "Prenses", "Kontes", "Stella", "Athena", "Frida", "Serena", "Sahra", "Sasha", "Layla", "Isabella", "Grace", "Elizabeth", "Molly", "June", "Juliette", "Hope", "Carmen", "Olive", "Luna", "Eva", "Claire", "Vanna", "Alfrike", "Noor", "Daisy", "Lexi", "Snow", "Snowwhite", "Petunie", "Harmonie", "Luxiu", "Sugar", "Sunny", "Matilda", "Candy", "Lilly", "Sunshine", "Lucky", "Biscuit", "Arya", "Sansa", "Aisa", "Camea", "Camillia", "Dora", "Iris", "Ivy", "Jade", "Juno", Rio", "Brienne" gibi alternatifler de ona çok yakışacaktır.

Tercihiniz daha klasik ve yerel isimler de olabilir, bu noktada onun göz renginden ya da tüy yapısından ilham alabilirsiniz. "Pamuk", "Yeşim", "Zümrüt", "Zeytin", "Kıvırcık", "Nazlı", "Narin" gibi isimler de büyük cins dişi köpeğinize uygun nitelik taşıyabilir.

çimlerde uzanan kahverengi tüylü Mastiff cinsi köpek

Büyük Cins Erkek Köpek İsimleri

İnanılmaz kuvvetli, inanılmaz cesur ve inanılmaz görkemli görünebilirler. Büyük ırk köpeklerle zaman geçirenler ise tam aksini iddia edebilirler. Büyük ırk erkek köpeklerin görünüşlerine tezat davranışları olabilir, yine de bu davranışları herkese göstermedikleri de bilinir.

Büyük ırk köpekleri için isim önerileri arasında "Zeus" ilk başta gelir. Yıldırımlarla dünyaya hükmettiği düşünülen bu mitolojik karakter farklı isim önerilerini de beraberinde getirir. "Hercules", "Elijah", "Ares, "Rowan", "Ragnar", Benjamin", "Lucas", "Owen", "Briggs", "Gabriel", Wesley", "Potter", "Dumbeldore", "Jason", "Bear", "Kont", "Dük", "Rex", "Fletcher", "Winter", "Snow", "Purple", "Tank", "Spike", "Brick", "Poseidon", "Mars", "Roman", "Juno", "Maximus", "Simone", "Turtle", "Woods", "Young", "Yin", "Voldemort", "Anakin", "Akrep", "King", "Kral", "Gece", "Gölge", "Shadow", "Taco", "Cheese", "Nugget", "Pumpkin", "Bacon", "Stanley", "Sör", "Sebastian", " Fabian", "Onyx", "Night", "Ozzy", "Panther", "Rain", "Shade" büyük ırk erkek köpek isimleri arasında ön plana çıkanlara örnek olarak gösterilebilir.

Elbette büyük ırk köpek isimleri önerileri bunlarla da sınırlı değildir. "Midnight", "Magic", "Daniel", "Stormy", "Viper", "Vlad", "Button", "Clever", "Dracula", "Zorro", "Koca Ayak", "Cupcake", "Mini", "Minnak", "Hobbit", "Küçük", "Frodo", "Fluffy", "Jellybean", "Scooter", "Augustus", "Ceaser", "Demien", "Elvis", "Gunner", "Hugo", Mack", "Rufus", "Thor", "Tyson", "Marshmallow", "Peanut", "Fıstık", "Big", "Hunter", "Tiny", "Orlando", "Vampir", "Barnabas", "Barbados", "Paris", "İzmir", "Bungee", "Bulldozer", "Buzz", Barby", "Cin Tonik", "Viski", "Rakı", "Beyaz", "Siyahlı", "Kanga", "Mojo", "Ringo", "Tsunami", "Zipper", "Zippo", "Catnip", " Cerberus" gibi büyük cins köpek isimleri arasından tercihte bulunulabilir.

açık alanda uzanan krem rengi büyük ırk köpek

Tüm bu isim önerileri genel geçer nitelik taşımaktadır. Evlerimizin kapısını açtığımız tüm dostlarımıza isim verirken bazı ideal kriterler de bulunmaktadır. Karakterleri, yaptıkları tercihler, bizlere olan yaklaşımları ve daha nicesi farklı perspektiflerle tanışmamızı sağlayabilir. Nitekim kedilere ya da köpeklere isim bulma sürecinde onlara öğrettiğimiz komutlara benzer isimlerden uzak durmamız ve akılda kalması kolay kelimelere yönelmemiz gerektiği noktasında da hem fikiriz.

Siz de büyük ırk köpek sahiplenmek istiyorsanız ve dostunuzun ideal bir yaşam ortamında hayatını sürdürebileceğine inanıyorsanız Petlebi sahiplendirme ilanları arasından sıcak yuva bekleyen dostunuzu bulabilirsiniz. Yaşadığınız şehir ve sahiplenmek istediğiniz dostunuzun yaş grubuna göre filtreleme yaparak hayatınızı güzelleştirecek büyük ırk köpeği bulabilir, yepyeni keşiflere dostunuzla birlikte imza atabilirsiniz. Büyük ırk köpeklerin sahiplenmesi oldukça talep edilen bir durum olsa da ırksal özelliklerine özel gereksinimlerinin karşılanması gerektiğini göz ardı etmemelisiniz. Köpeklerin beslenmelerinin ırklar ve ırk boyutları özelinde farklılaşabildiği gerçeği doğrultusunda mama seçiminizi, veteriner hekimlerin de önerisiyle, özelleştirilmiş şekilde yapmalısınız. Dostunuzun gelişim evresine ve ırkına özel mamaları buradan inceleyebilirsiniz.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.