Kangal Köpeğinizin Karakterine Uygun İsimler

27.11.2023 Aysegül Tunçay


Sağlam karakterleri ve bir o kadar heybetli yapıları ile dikkat çeken kangal cinsi köpeklerin namı dünyaya yayılmış durumda. Açık arazilerde yüksek kontrol gereksinimi olan görevleri başarıyla tamamlayan kangallar sahip oldukları gücü cesurca sergilemeleri ile tanınıyor. En eski köpek ırkları arasında yer almaları, onların tarih boyunca farklı amaçlarla yetiştirilmeleri ile sonuçlanıyor. Günümüzde Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok farklı ülkesinde çoban köpeği ve koruma köpeği olarak yaşamlarını sürdüren kangallar ailelerine duydukları sadakat ve görev bilinçleri ile sıra dışı bir dostluk örneği sergiliyor. Koruma altına aldıkları tüm canlılara karşı şefkat gösterirken yabancı kişilere ve hayvanlara karşı büyük bir tedirginlikle yaklaşan bu heybetli köpeklerin isimleri de karakterleri doğrultusunda çeşitleniyor. Bu yazımızda popüler kangal köpek isimleri hakkında bilgi bulabilir, erkek köpeklere ve dişi köpeklere isim arayışınızı sonuçlandırabilirsiniz.

yavru kangal köpekleri

Kangal Köpekleri ve İsim Seçimi

Ailesine, koruduğu hayvanlara ve arazilere karşı yüksek sadakat besleyen kangallar cesaretleriyle nam salmış köpeklerdir. Yabancılara karşı mesafeli davranırlar ve tehlike altında hissettiklerinde geri adım atmadan savunmaya geçerler. Kendilerine son derece güvenirler, nitekim bunun için haklı gerekçelere de sahip oldukları bilinir. Yerden yükseklikleri 81 cm'ye, ağırlıkları ise 60 kg'a kadar çıkabilir. Bağımsızlıklarına düşkün ve çok güçlü oldukları için deneyimli kişiler tarafından sahiplenmeleri önerilir. Kangal köpeklerinin her biri farklı karaktere sahip olsa da ırkın genel karakter özelliklerinin bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Örneğin kangallar sürekli havlayan köpekler değildir. Korudukları birey, arazi ya da hayvanlar için tehdit görmediklerinde seslerini duymak oldukça zordur. Arazi köpekleri oldukları için özgürlüklerine düşkün olurlar. Güçleri ve cesaretleri efsanevidir. Eğitildikleri görev doğrultusunda aynı cins köpeklerle ekip çalışmasına girebilirler.

Onlara özgü bu meziyetler kangal köpeği isimlerindeki çeşitlilikte de hissedilir. Kangallara isim verilirken onların dış görünümü, cesareti, sadakati, gücü belirleyicidir. Elbette köpek ve insan arasında yapılan paylaşımların ve bağın derinliği de isim bulma sürecinde etkilidir.

yerde yatan kangal

Erkek Kangal Köpek İsimleri

Erkek kangallar heybetli görünürler, son derece güçlü ve cesurdurlar. Araziler üzerinde hakimiyet sağlarlar ve sürülerini cesurca korurlar. Ayırt edici birçok özellikleri bulunduğundan kangal erkek köpek isimleri incelendiğinde geniş bir çeşitlilikle karşılaşılır.

Erkek kangallar için en çok tercih edilen isimler şu şekilde örneklendirilebilir:

"Beton", "Aygır", "Lodos", "Herkül", "Bozkurt", "Kaya", "Cesur", "Akkor", "Ateş", "Yaman", "Aga", "Kasırga", "Dozer", "Alfa", "Önder", "Kurt", "Rocky", "Karabaş", "Gece", "Duman", "Tarzan", "Fırtına", "Zeus", "Reis", "Cihangir", "Zorba", "Katil", "Yavuz", "Çevik", "Kurtçu", "Boğa", "Görkem", "Mars", "Ares", "Toprak", "Rüzgâr", "Haydar", "Delibaş", "Başkan", "Tayyar", "Baron", "Bozo", "Bulut", "Kürklü", "Yalçın", "Dağ", "Panzer", "Kral", "Kont", "Lord", "Atlas", "Bruno", "Thor", "Akira", "Titus", "Thanos", "Haydut", "Sezar", "Akıncı", "Kane", "Tyson", "Duke", "Paşa", "Tank", "Güçlü", "Kaplan", "Füze", "Titan", "Tosun", "İmparator", "Yiğit", "Koç Yiğit", "Dayı", "Bam Bam", "Patron", "Drogo", "Keke"

çimlerde duran kangal

Dişi Kangal Köpek İsimleri

Erkek kangal köpeği isimleri incelendiğinde hissedilen güç ve görkem vurgusu dişi köpek isimleri söz konusu olduğunda yerini atikliğe ve zarafete bırakır. Dişi kangallar da tıpkı erkek kangallar gibi sürülerine sahip çıkar, arazilerini ve sürülerini cesaretle korur. Ailesine karşı sadakati yüksek olan dişi kangallar hızları ve zekâları ile öne çıkar.

Dişi kangalların görünümüne ve karakterine göre isim önerileri şu şekilde sıralanabilir:

"Demir Leydi", "Monika", "Pamuk", "Çıtır", "Süslü", "Elmas", "Afrodit", "Boncuk", "Ceylan", "Bella", "Hazan", "Luna", "Nazlı", "Medusa", "Peri", "Naomi", "Şanslı", "Pandora", "Dost", "Kontes", "Star", "Katrina", "Hanım", "Çirkef", "Melek", "Cadı", "Prenses", "Diyar", "Şila", "Şirine", "Kartopu", "Ceylan", "Sasha", "Arya", "Lilith", "Karamel", "Köpük", "Moka", "Fındık", "Freya", "Vivica", "Skadi", "Lagertha", "Olga", "Brienne", "Yanık", "Alaca", "Gelincik", "Kıvılcım", "Ateş", "Kadife", "Kabus", "Venüs", "Hayalet"


Aysegül Tunçay fotoğrafı
Aysegül Tunçay Tüm Yazıları

Uzun yıllardır sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri ile ilgili içerik üreten Ayşegül Tunçay Bilcen, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama alanında da uzmanlaşmıştır. İçerik üretimi ve evcil hayvan bakımı ile ilgili deneyimleriyle Petlebi.com blog sayfasında 2020 yılından beri blog içeriği yazmaktadır.