Kedi ve Köpek Beslenmesinde Kinoa

17.06.2022 Aysegül Tunçay


Yaklaşık 7000 yıldır insanlar tarafından tüketilen ve son derece sağlıklı bir besin olduğu bilinen kinoa protein, kalsiyum ve çeşitli besinler içeren bir tohumdur. Antioksidanlar bakımından son derece zengin olan ve aynı zamanda düşük glisemik endeksi olan kinoa, kaliteli kedi ve köpek mamaları içeriğinde de sıklıkla tercih edilebilir hale gelmiştir. Peki insanlar için sayısız fayda sunan kinoanın, kedi ve köpek beslenmesindeki yeri nedir? Bu yazımızda kinoa içeren mamalar ve kinoanın kedi ve köpek sağlığına katkıları hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

kinoa

Kinoanın Faydaları Nedir?

Özel beslenme gereksinimi olan kedi ve köpekler için özel olarak formüle edilen mamalarda, uygun oranda ve diğer bileşenlerle birlikte kullanıldığında kinoa kedi ve köpek sağlığının sürdürülmesi adına önemli katkılar sağlar. Protein ağırlıklı kedi ve köpek mamalarında destekleyici besin olarak kullanılan kinoanın sahip olduğu özellikler, bu tohumu dostlarımızın beslenmesinde önemli bir rolde konumlandırır.

Kinoa bağırsak sağlığını ve sindirim sistemini destekleyerek dostlarımızın tükettikleri besinlerin daha çok emilmesini sağlar, barındırdığı değerli amino asitler ve antioksidanlar ile bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine destek olur. Bu besin aynı zamanda mama formülü dahilinde kombine edildiği farklı besinler sayesinde üriner sağlığa ve cilt sağlığına katkıda bulunur. Tüm bunlara ek olarak düşük glisemik endeksi olması ile kilo kontrolü sağlanmasına destek olur.

mama yiyen gri tüylü kedi

Kediler İçin İdrar Yolu Sağlığı Destekleyici Kinoa İçerikli Mamalar

Kedilerde idrar yolu hastalıklarının görülme sıklığı, ne yazık ki son derece fazladır. Özellikle idrar yolu enfeksiyonları ve idrar yolu taşları kedilerin hem yaşam kalitesini düşürmekte hem de sağlığını tehdit etmektedir. Kediler için idrar yolu sağlığı destekleyici kinoa içerikli kedi mamaları idrar yolu sağlığını korumak adına düşük magnezyum ve düşük protein oranlarına sahiptir. Aynı zamanda idrarın ideal pH değerlerine sahip olmasını destekler.

yan yana duran arkadaş kedi ve köpek

Kedi ve Köpekler İçin Cilt ve Tüy Sağlığı Destekleyici Kinoa İçerikli Mamalar

Kedi ve köpek sağlığı bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Dostlarımızın sağlıklı bir cilde ve parlayan tüylere sahip olmaları onların sağlıklı olduklarının en önemli göstergelerinden biridir. Cilt ve tüy sağlığının desteklenmesi için özel olarak formüle edilen kinoa içerikli mamalar cilt yangısını önleyici etkiye sahip olmalarının yanı sıra düşük protein seviyesine ve Omega-3 gibi sağlıklı yağ asitlerine sahiptir.

duvarda oturan beyaz gri tüylü kilolu kedi

Kediler İçin Kilo Kontrolü Destekleyici Kinoa İçerikli Mamalar

Obezite, evlerde yaşayan kedilerin sağlığını tehdit eden en önemli sorunların başında geliyor. Hareketsizlik, fazla ya da yanlış beslenme, sahip olunan kronik hastalıklar gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkan obezite ile ilgili hazırladığımız Kedilerde Obezite (Şişmanlık) Sorunu içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz. Kediler için ideal kiloyu desteklemek üzere özel olarak formüle edilen kinoa içerikli mamalar düşük yağ oranına, düşük glisemik endekse ve yüksek lif seviyesine sahiptir. Böylece kedilerin hızla tokluğa ulaşmalarını ve uzun süre tok kalmalarını hedeflerler.

dışarda kuru yaprakların üzerinde uzanmış köpek

Köpekler için Sindirim Sistemi Destekleyici Kinoa İçerikli Mamalar

Sindirim ağızda başlar. Yemek borusu, mide, karaciğer, bağırsaklar, rektum ve anüs köpeklerin sindirim yoludur. Mama tanelerinin ağızda çiğnenmesi ile başlayan sindirim sürecinde enzimler aracılığı ile yiyecekler kimyasal olarak parçalanmaya başlar. Besinlerin emilimi bağırsaklarda gerçekleşir ancak sindirim sistemi fonksiyonlarının salt besin emilimine indirgenmesi doğru bir yaklaşım değildir. Sindirim sistemi vücuttaki sıvı dengesinin ve elektrolit dengesinin korunmasını sağlar. Köpekler için sindirim sistemi destekleyici kinoa içerikli mamalar, yüksek sindirilebilir özelliktedir ve bağırsak sağlığını iyileştirmek üzere formüle edilmiştir. Besin emilimini artıran, mide aktivitelerini uyaran, karaciğer için faydalı bileşenlere sahiptir.

beraber mama yiyen 2 kedi ve 1 köpek

N&D QUINOA Serisi Şimdi Petlebi.com'da

N&D QUINOA serisi özel beslenmesi gereken kedi ve köpekleri için kinoa içerikli özelleştirilmiş ürünler sunuyor. Kısırlaştırılmış kediler için özel içerikli sahip mamalara ek olarak idrar yolu sağlığı, cilt sağlığı ve kilo kontrolü destekleyici bileşenler barındıran kinoalı kedi mamaları dostlarımızın sağlığının korunmasına yardımcı oluyor. Köpekler için sindirim sistemi ve cilt sağlığı destekleyici içeriklere sahip kinoalı mamalar da N&D kalitesi ile sunuluyor. Siz de kedi ve köpeklerinizin sağlığını desteklemek ve sağlık sorunlarına yatkınlıkları doğrultusunda özel bir beslenmeyle buluşmalarını sağlamak için N&D QUINOA serisi mamalarına buradan ulaşabilirsiniz. %100 orijinal ürün garantisi sunan Petlebi.com'dan siparişinizi verebilir, güvenli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.


Aysegül Tunçay fotoğrafı
Aysegül Tunçay Tüm Yazıları

Uzun yıllardır sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri ile ilgili içerik üreten Ayşegül Tunçay Bilcen, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama alanında da uzmanlaşmıştır. İçerik üretimi ve evcil hayvan bakımı ile ilgili deneyimleriyle Petlebi.com blog sayfasında 2020 yılından beri blog içeriği yazmaktadır.