Kedileriniz İçin En Tatlı Kedi Kıyafetleri

13.08.2020 Deniz Öz


Kediler özgürlüklerine düşkün canlılar olarak bilinirler ve bu bilgi onların kedi kıyafetleri giymeyeceğini düşündürür. Aslında doğru yaklaşımla kedi elbiseleri patili dostlarımız için rahatlıkla kullanılabilir olacaktır. Doğru kedi giysileri arasından seçim yapmak kedilerin kıyafetlere karşı olumsuz tavırlarının ortadan kalkmasına yardımcı olur. Özellikle sağlıkları ile ilgili bir duruma bağlı olarak kedi kıyafetleri giymeleri gerekirse kıyafet seçimi çok daha büyük bir önem kazanır.

Eğlenceli Anlar İçin Kedi Kostümleri

Kedi kostümleri aslında patili dostlarımızla farklı ve keyifli anılar yaratmak için tercih edebileceğimiz, uzun süreli kullanımı tavsiye edilmeyen ürünlerdir. Birkaç güzel anı yaratmak ve bu anıları ölümsüzleştirmek isteyen kedi sahipleri farklı konseptlerde üretilmiş kedi kostümü çeşitleri arasından seçim yapabilirler.

Kedi kostümleri tasarım olarak kedinin tamamen giyebileceği tam vücudu kaplayacak şekilde üretilebileceği gibi sadece boyun ve kafa kısmından geçirilen ve keyifli fotoğraf kareleri yaratmayı mümkün kılan tasarımlara da sahip olabilir.

Sphynx cinsi kedi, gözü kapalı

Özel İhtiyaçlar İçin Kedi Giysileri

Özel ihtiyaçlara göre kedi kıyafetleri genellikle Sphynx cinsi kediler için tercih edilmektedir. Bu cinsin çok az miktarda neredeyse gözle görülemeyecek kadar tüylerinin olması her mevsimde kolayca üşümelerine ve bu duruma bağlı olarak da sağlık sorunları yaşamalarına neden olabilir. Sphynx cinsinin üşümemesi için onların rahatlıkla kullanabileceği kedi giysileri tasarlanmaktadır. Bu kedi kıyafetleri, sevimli dostlarımızın üşümesine engel olmak için tasarlanırlar. Onların sürekli olarak kullanabileceği kıyafetlerin olabildiğince basit, konforlu ve özgürlüklerini kısıtlamayacak şekilde tasarlanmış olmalarına dikkat edilmesi gerekir.

Annelerinden ve kardeşlerinden normalden erken ayrılan yavru kedilerin de vücut sıcaklıklarının korunması için kedi elbisesi giymesi gerekebilir. Bu tür durumlarda da yavrunun kendini rahat hissedebileceği ve kendisine zarar vermesine neden olabilecek detaylar içermeyen kıyafetler tercih edilmesi önerilir.

Dış Mekan Kedi Kıyafetleri

Dışarı çıkarken kıyafet giymenin köpeklere özgü olduğu düşünülse de bazı kedilerin de dış mekânlarda kıyafet giydiğini görmemiz mümkündür. Bu tamamen kedinin karakterine, kıyafet giydiği zaman verdiği tepkilere ve alışkanlıklarına bağlıdır. Bazı kediler gezdirme kayışına tepki vermezler ve bir tasma ile gezmek onlar için eğlenceli bir aktivitedir. Ailesi ile sık seyahat etmeye alışkın kediler için de dış dünya korkutucu değildir aksine keşfedilecek yepyeni yerler anlamına gelir. Eğer kedinizin karakteri ve alışkanlıkları uygunsa dış mekânda ıslanmasına ve üşümesine engel olabilecek kedi kıyafetleri giymesini sağlayabilirsiniz.

Kedi kıyafetleri hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın bu tasarımların olabildiğine sade olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca kedilerin vücutları için özel olarak tasarlanmayan ürünler de patili dostlarımıza rahatsızlık verebilecekleri için tercih edilmemelidir.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.