Kilolu Köpek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kilolu Köpek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

30.08.2019 Petlebi Güvenli E-Ticaret Ltd. Şti.


Köpekler de insanlar gibi aşırı kilo alarak şişmanlayabilirler. Kilo alan köpeklerin sağlık sorunları yaşaması, bu bakımdan yaşam sürelerinin daha kısa olma ihtimali yüksektir. Ayrıca, kilolu bir köpeğin tam anlamıyla mutlu olamayacağı düşünülür. Hareketi kısıtlanan ve sürekli kiloya bağlı problemler yaşadığı için bir süre sonra depresyona da girebilirler.

Tüm bu nedenlerden dolayı köpeğinizin kilosunu dengede tutmalı ve onun formunu koruması için gereken ne ise onu yapmalısınız. Bu köpeğinizin genel sağlığını korumak için oldukça önemlidir. Light köpek mamaları başlangıç aşaması için size yardımcı olabilecekler ürünlerdir.

Kilolu Köpekler İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle köpeğinizin kilolu olup olmadığını anlamanız gerekiyor. Çoğu köpek birbirinden farklı şekil ve formlara sahip olduğu için kilolu olduğunu anlamak kolay olmayabilir. Bunun için basit bir kural bulunuyor. Köpeğinizi sevdiğiniz zaman yan kısımlardan kaburgalarına dokunuyor olmanız, kaburgaları hissediyor olmanız gerekir. Ancak, kaburgalar asla görünmemelidir. Bu da köpeğinizin idealden zayıf olduğunu gösterir. Yine köpeğiniz gerindiğinde dışarıdan kaburgalarını görebilmeniz de ideal kiloda olup olmadığını göstergesi sayılır. Bunun dışında bel kontrolü yapılarak da kilo problemi belirlenebilir. Köpeğinize tepeden baktığınız zaman onun belirgin bir beli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Kilolu Köpek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir 2

Veteriner kontrollerinde köpeklerin kilo problemi varsa genelde ortaya çıkar. Burada önemli olan kilo sorunu tespit edildikten sonra kiloya neden olan durumların ortaya çıkarılmasıdır. Örneğin köpeğiniz yeteri kadar hareket etmiyor mu? Yanlış mama seçiminde mi bulunuyorsunuz? Evde yağlı yiyceklerle mi besleniyor? Açık söylemek gerekirse, çoğu köpeğin aşırı kilo almasının başlıca nedeni fazla yeme eylemidir. Bu konuda köpek sahiplerine de pay çıkarmak gerekir. Köpeklerin ödül maması ile eğitilebileceğini öğrenen köpek sahipleri, bu küçük dostlarına sıklıkla mama dışında ödül yiyecekleri vererek aslında kilo alma eğilimini tetiklerler. Sonuç olarak evin içerisinde köpeğin yiyeceğe erişiminin kısıtlı olabileceği düşünüldüğünde, aşırı kilonun faturasını direkt olarak sahiplere dahi çıkartabiliriz. Elbette doğru mama seçimini de atlamamak gerekiyor.

Aşırı Kiloya Sahip Köpekler İçin İpuçları

Köpeğinizin kilolu olup olmadığında şüpheleniyorsanız, en doğru kararı vermesi için bir veteriner hekime başvurun. Eğer köpeğinize "kilolu" teşhisi konulduysa, hemen diyete başlanarak onu eski haline kavuşturmayı amaçlayın. Bu konuda da en büyük yardımcınız veteriner olacaktır. Doğru beslenme programının oluşmasıyla köpeğiniz kısa sürede forma girebilir.

Kilolu Köpek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir 3

• Köpeklerin beslenme sıklığı; yavru köpeklerde günde 3 defa, yetişkinlerde ise 2 defa olmalıdır. Bazı durumlarda köpeğiniz tüm gün boyunca bir şey yemeden dahi rahatlıkla idare edebilir.

• Köpeğinizin mama kabını sürekli doldurmayın. Böyle olduğunda köpeğiniz sürekli yemeye eğilimli olacaktır. Kilo almasının başlıca nedenlerinden biri sık beslemedir. Mümkün olduğu kadar mama paketlerinin üzerinde yazan günlük öğün miktarlarına uymanız gerekir. Burada yazan miktarlar özenli ve bilimsel bir çalışmanın ürünü olarak, köpeğinizin günlük alması gereken enerji, vitamin ve mineral dengesine göre belirlenmiştir. Obezite sorunu yaşayan köpeğinizi beslerken otomatik mama kaplarını kullanmanız faydalı olacaktır.

Otomatik mama kaplarını https://www.petlebi.com/otomatik-kopek-mama-ve-su-kabi adresinden inceleyebilirsiniz.

• Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ödül bisküvileri veya ödül yiyecekleri gibi gıdalar konusunda biraz daha katı olmanızda fayda var. Gün boyu sürekli olarak ödül maması veriyorsanız, bunun köpeğinize kalori olarak geri döneceğini unutmamalısınız.

• Evcil köpeklerin günlük yürüyüşleri oldukça önemlidir. Düzenli yürüyüşler sayesinde köpeğiniz kilo almaktan kurtulur. Bu yürüyüşler ayrıca köpeğinizin metabolizmasını hızlandırır. Bu sayede doğal bir yağ yakıcı olarak görev yapar. Yürüyüşlerinizde güvenli ve rahat ürünler kullanmanızın da köpeğinizi stresten uzak tutacağını unutmayın.

• Veterinere danışarak köpeğiniz için kilo kontrolü sağlayan mamalar tercih edebilirsiniz. Köpekler mama değişimi konusunda katı olsalar da, onun sağlığı için bu yeni mamayı diretmeniz gerekiyor. Köpeğinizin size tepki olarak yememesinden korkamayın. 1-2 gün kadar aç kalabilirler. Kilo kontrolü sağlayan bu yeni mamanın onun iyiliği için olduğunu unutmayın.