Köpekler İçin En Gerekli Ürünler

18.10.2022 Deniz Öz


Köpek bakımı söz konusu olduğunda oldukça geniş bir ürün çeşitliliğinden bahsetmek mümkün. Bazı durumlarda köpeğinizin sağlığı ve konforu için en doğru ürünleri seçerken karar vermeniz zor olabilir. Önemli olan her köpeğin farklılaşabilen ihtiyaçları olduğunu göz önünde bulundurmak ve temel gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamaya çalışmaktır. Bir köpeğin mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmesi için çok farklı faktörün etkisi vardır. Köpeklerin yaşamları için en temel ve basit ihtiyaçlarının karşılamanın yanı sıra karakterleri ve yaşam standartları özelinde ürün seçimleri yapılması da gerekir. Bu yazımızda köpek bakımında ihtiyaç duyulan en temel ürünlere değineceğiz.

sahibi ile göğüs tasması takılı şekilde yürüyüş yapan köpek

Tasma

Her köpeğin bir tasması olmalıdır. Tasmanın üzerinde köpeğin kaybolması durumunda size ulaşabilecekleri bir telefon numarasının ya da adres bilgisinin bulunması hayat kurtarıcıdır. Köpeğinizle güvenli bir şekilde dolaşmaya çıkmak için de tasma gereklidir. Ülkemizde tasmasız köpek gezdirmek kanunen yasaktır. Bu nedenle her köpeğin bir tasması olması zorunluluktur. Günümüzde köpekler için çok çeşitli tasmalar bulunmaktadır. Farklı çeşitler arasından onun ve sizin tarzınızı yansıtan harika bir tasma bulabilirsiniz. Göğüs ve boyun tasmaları arasında seçim yaparken köpeğin ırkı, aktivite seviyesi ve temel eğitimleri göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır.

yatağında yatan köpek

Yatak

Evde köpeğin dinleneceği ve yatacağı bir yer mutlaka olmalıdır. Bu eski bir yastık olabileceği gibi köpeğin mevsimsel ihtiyaçları özelinde tercih edilmiş bir köpek yatağı da olabilir. Günümüzde her ırktan köpeğe uygun yataklar bulunmaktadır. Eğer evinizde birden fazla köpek varsa yatak sayısının köpek sayısından bir fazla olmasına dikkat edin. Birden fazla köpeğin bulunduğu evlerde köpekler bir arada yatmayı sevebilirler. Bu gibi durumlarda onlara birlikte yatabilecekleri daha geniş bir yatak alabilirsiniz. Köpeklerin boyutları ve ihtiyaçları özelinde tasarlanmış farklı köpek yataklarını buradan inceleyebilirsiniz.

kafesindeki minderde oturan köpek

Kulübe / Kafes

Köpek kulübeleri ya da evleri köpekler için olmazsa olmaz şeyler arasında görülmese de aslında durum tam tersidir. Köpekler arada sırada yalnız kalmayı severler ayrıca istediklerinde çekilebilecekleri bir yer ararlar. Bununla beraber kulübe eğitimi genel köpek eğitimin önemli noktalarından birisidir ve diğer eğitim süreçlerinde etkili bir rolü vardır. Kulübe seçimi yaparken köpeğinizin büyüdüğünde de rahatça içerisinde yatabileceği bir seçim yapmanız gerekmektedir. Kafes kullanımı da orta ve büyük ırk köpeklerin daga güvenli seyahat etmesini sağlamak için tercih edilebilir.

oyuncağı ile dişlerini kaşıyan yavru köpek

Oyuncak

Oyuncaklardan hoşlanmayan çok az köpek vardır. Bazı köpekler sesli oyuncakları bazıları yumuşak oyuncakları tercih eder. Oyuncak tercihinden bağımsız olarak oyun köpeğin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi için vazgeçilmezdir. Oyuncaklarla oynamak köpeklerin yakalama, çiğneme ya da ısırma gibi vahşi doğada gerçekleştireceği aktiviteleri taklit etmelerini sağlar. Oyuncaklar ayrıca köpeğinizin aktif kalmasına ve uyarılmasına yardımcı olur. Köpeklerin severek oynayacakları birbirinden değişik köpek oyuncaklarını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

kuru mama yiyen köpek

Mama

Köpeklerin sağlıklı gelişebilmeleri ve yaşam kalitelerinin korunabilmesi için beslenmeleri çok ciddi bir etkiye sahiptir. Birçok mama çeşidi olduğunu göz önünde bulundurursak mama seçimi özellikle yeni köpek almış kişiler için zorlayıcı olabilmektedir. Ticari mamalar köpeklerin gündelik tüm besin ihtiyacını karşılayacak şekilde formüle edilmektedir. Mama seçimi yaparken köpeğinize uygun bir seçim yapmak ve onun ihtiyaçlarının eksiksiz bir şekilde karşılanmasını sağlamak köpeğinizin uzun ve mutlu bir hayat yaşamasına yardımcı olur. Köpeklerin yaşam evreleri ve ırksal özellikleri göz önünde bulundurularak formüle edilen köpek mamalarını burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz.

su içen köpek

Mama ve Su Kabı

Köpeğiniz eve geldiğinde mama ve su kabı hazır olmalıdır. Onun rahat ve konforlu bir şekilde beslenebilmesi için evdeki kullanılmayan tabakları tercih etmek yerine ona özel mama ve su kabı almanız gerekmektedir. Plastik, paslanmaz çelik ya da seramik kaplardan istediğinizi seçebilirsiniz. Tercih yaparken önce köpeğinizin ihtiyacı olan büyüklükte ürün seçimi yapmaya dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.

arabanın arka koltuğunda emniyet kemeri takılı şekilde oturan köpek

Ekstralar

Köpeğinizin hayat kalitesini artırmak için ona alabileceğiniz ürünler elbette yukarıdakiler ile sınırlı değildir. Köpeklerin genel sağlığını desteklemek ya da çeşitli sağlık sorunu risklerine karşı önlem almak için önerilen vitaminler ve takviye gıdalar, ödül mamaları, kemikler de ihtiyaca göre alınmalıdır. Ağız ve diş sağlığı ürünleri, tüy bakımında kullanılan taraklar ve kıtık açıcılar ya da araç yolculuklarını köpekler için güvenli hale getirecek emniyet kemeri gibi ekstra ihtiyaçları göz önünde bulundurmanız gerekebilir.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.