Tahılsız Köpek Mamalarının Farkı Nedir? Neden Kullanmalıyım?

30.08.2019 Deniz Öz


Köpekler de insanlar gibi ne kadar kaliteli ve sağlıklı beslenirse o kadar kaliteli bir yaşam geçirirler. Bu nedenle köpek dostlarımızın beslenmelerine en az kendimiz kadar özen göstermeliyiz. Kaliteli bir besinin onların yaşam kalitelerini de artıracağını unutmamalıyız.

Evde yaşayan bir köpeğin kendi besinini seçebilme şansı yoktur. Onun için en sağlıklısını düşünmek zorundasınız. Tahılsız köpek maması kullanmak köpeklerin sağlığı için çok önemlidir. Tahılsız seçeneklerde üretilen köpek mamaları tamamen gerçek etlerden üretilir ve hatta birçok marka etleri dahi hiç dondurmadan tamamen taze bir şekilde sunar. Mamalarda katkı maddelerinin olmaması yine köpek dostlarımızın sağlığına olumlu yönde etki eder.

Tahılsız Mamalar Neden Önemlidir?

• Her canlının biyolojik bir beslenme biçimi vardır. Tahısız beslenme biçimi de köpek dostlarımızın beslenmesi için en uygun biçimdir. Tahılsız mamaların içerikleri köpeklerin biyolojik beslenmesine uygun olarak üretilir ve böylelikle evrimsel süreç devam eder.

• Köpekler de kilo problemi yaşayabilir. Özellikle karbonhidrat ağırlıklı beslenme şekli köpeklerin kilo almasına yol açan başlıca nedendir. Tahılsız mamalar içeriklerindeki düşük karbonhidratla köpeklerin kilo almasını önler ve hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam etmelerini sağlar.

• Tahılsız mamalarda, tahıllı ürünlerde olduğu gibi bitkisel ürünler yoktur. Çoğu kişi tahılsız mamalardaki etin artık et ya da kullanılmayan etler olduğunu düşünür. Ancak kaliteli tahılsız mamaların birçoğu köpekler için gerekli protein miktarına sahip özel üretilen etler içerir. Bu etler tamamen doğal bir şekilde, köpeklerin yiyebileceği uygun hale getirilerek piyasaya sürülür.

• Hayvansal proteinler bitkisel proteinlerden çok daha yararlıdır. Aynı şekilde tahılsız mamaların besin içeriğinin kalitesi de tahıllı mamalara göre daha iyidir. Yapılan tüm araştırmalar bunu kanıtlamıştır. Araştırmalara göre hayvansal proteinler çok daha iyi sindirilir ve içeriklerindeki tüm aminoasitlerden en üst düzeyde faydalanılır.

• Köpek dostlarımız da tıpkı bizler gibi alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Bitkisel ürünlere karşı alerji çok daha yaygın şekilde görülen bir durumdur. Birçok evcil köpeğin tahıllı mamalara karşı alerjisi vardır. Alerjiler köpeklerde birçok sağlık sorununa yol açabilir.

Görüldüğü üzere bir köpeğin beslenme kalitesi yediği mamanın cinsine direkt olarak bağlıdır. Tahılsız mama tercihi ile dostlarımızın sağlığını koruyabilir ve onları birçok rahatsızlıktan koruyabilirsiniz.

Tahılsız Mamaların Yararı

Köpekler evrimsel süreçte "etçil" olarak sınıflandırılmıştır. Aslında bu hayvanlara yedirdiğimiz her tahılsız yemek onların evrimsel sürecine bir müdahaledir. Evcil köpek dostlarımızı tahılsız mamalarla besleyerek hem kısa hem de uzun vadede yarar sağlamak mümkündür.

• Tahılsız mamalar sayesinde köpeklerin tüyleri daha parlak ve gür olur. Dökülmelerde de % 40'a kadar azalmalar görülür.

• Protein içerikli tahılsız köpeklere sağlıklı enerji kazandırır. Karbonhidratlar proteinlere göre daha fazla enerji içermesine rağmen enerji kullanımı bakımından sağlıklı değildir. Tahılsız mamalar sayesinde köpeklerin kiloları kontrol edilir.

• Bir tahılsız mamanın verdiği enerjiyi ve içeriğindeki vitamin - mineral dengesini yakalamak için çok daha fazla miktarda tahıllı mama tüketilmesi gerekir. Tahıllı mama kullanarak hem köpeklerin sağlıklarını koruyabilir hem de ekonomik olarak sıkıntı çekmezsiniz. Az miktarda tahılsız mama bir köpeğin günlük ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilir.

• Tahıllı mamaların birçok kalp sorununa yol açabileceğini unutmamalısınız. Köpeklerin sağlıklarını korumak için tahıllı mama seçiminin önemi her köpek sahibi için kavranmalıdır.

Köpeklerin yaşam evrelerine, ırklarına ve spesifik ihtiyaçlarına özel köpek mamaları ile beslenmeleri hem sağlıkları hem de konforları adına en önemli gerekliliklerdendir. Veteriner hekimlerin de önerileri ile onun için en doğru seçimi yapabilir; dostunuzla mutlu ve uzun yıllar geçirebilirsiniz. Tüm köpek maması çeşitlerini buraya tıklayarak inceleyebilir, avantajlı fiyat tekliflerinden yararlanabilirsiniz.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.