Çocuklara Hayvan Sevgisini Aşılamak

14.09.2020 Deniz Öz


Hayvanlardan korkmak genellikle bir travmaya ya da ailenin hayvanlara karşı olumsuz tutumuna bağlı olarak meydana gelen bir durumdur. Pek çok çocuk bir evcil hayvana sahip olmak ister. Ayrıca çocukluk döneminin daha korkusuz olduğu da bilinmektedir. Evcil hayvanlardan korkan yetişkinlerin sayısı şüphesiz ki çocuklardan çok daha fazladır. Bu nedenle çocuklara hayvan sevgisini aşılamak hiç zor değildir.

Sokak Hayvanlarına Yardım Edin

Çocuklara hayvan sevgisi aşılamanın en kolay yolu sokak hayvanlarına yardım etmektir. Çocuğunuz ile birlikte evinizin yakınlarında sokakta yaşayan hayvanlara mama ve su verebilirsiniz. Bu hem çocuğunuzun sosyalleşmesi hem de hayvanlara olan merhamet duygusunun artması için iyi bir yöntemdir. Uygun fiyatlı kedi mamalarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Çiftlikleri Ziyaret Edin

Hayvan sevgisini sadece kedi, köpek ya da kuş gibi evcil hayvanlar ile sınırlamamak gerekir. Bu nedenle çocuklara hayvanları tanıtmak için çiftlik ziyaretleri yapabilir. Çocukların hayvanlarla iletişim kurabileceği etkinliklere katılım sağlayabilirsiniz. Bu noktada önemli olan çocukların hayvanları doğal ortamlarında tanımalarıdır. Çocukları sirk gibi hayvanların zulüm gördüğü yerlere götürmek hayvan sevgisi aşılamak için doğru bir seçim değildir. Bu nedenle hayvanları doğal ortamlarında tanımaları hem hayvanlara saygı duymaları hem de onların sahip olması gereken yaşam şartlarını erken yaşta öğrenmeleri açısından önemlidir.

arkası dönük mavi şortlu çocuk kedi ve köpek

Çocukların Hayvanlara Saygı Duymasını Sağlayın

Küçük çocuklar yetişkinlere göre daha korkusuz oldukları için kedi ve köpeklerle oynamaya çok hevesli olurlar. Bu nedenle de kedi ve köpeklerle oynarken onların canlarını yakacak davranışlarda bulunabilirler. Elbette çocukların bu davranışlarının temelinde hayvanların canını yakmak yoktur. Örnek vermek gerekirse kedi ve köpeklerin kuyrukları çocuklara çok eğlenceli bir oyun aracı olarak gözükebilir ya da ilgisiz gördükleri bir kedinin kuyruğunu çekerek ilgisini de çekebileceklerini düşünebilirler. Bu tür durumlarda çocukların daha nazik davranmalarını telkin etmek, gitmek isteyen hayvana saygı duymalarını öğretmek gerekir.

Vahşi Doğayı Tanıtın

Hayvanlar aleminin ne kadar geniş olduğunu ve her canlının eşit derecede yaşam hakkı olduğunu çocuklara anlatmak önemlidir. Doğal yaşam parklarında korumaya alınan yaban hayvanlarını ziyaret etmek, bahçenizde gördüğünüz çekirgeleri ya da uğur böceklerini çocuklarınıza tanıtmak, belgeseller ile farklı canlı türlerini tanımalarını sağlamak da çocuklara hayvan sevgisi aşılamanın bir yöntemidir.

Evcil hayvan sahiplenseniz de sahiplenmeseniz de sevimli dostlarımıza olan sevginizi farklı şekillerde göstermenin mümkün olduğunu çocuklarınıza daha güzel bir dünya için çok önemli.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.